Alpecin c1 ili Fitoval šampon i korišćenje propecije!?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Alpecin c1 ili Fitoval šampon i korišćenje propecije!?
Zdravo voleo bih mišljenja od ova dva šampona koji je bolji protiv opadanja i tanjenja dlake kod muškarca i dali su uopšte dobri i jedan i drugi i koji bih preporučili,i molim ljude koji su koristili i koriste propeciju da mi kažu mišljenje i da li imaju nekih problema oko korišćenja tj nuspojava--Hvala !!
- SilverShark
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 6:18 pm
Re: Alpecin c1 ili Fitoval šampon i korišćenje propecije!?
Alpecin je dobar sampon kao i fitoval, medjutim ni jedan ni drugi sami po sebi (u 95% slucajeva) nisu dovoljni... Ja ne bi uzimao ni jedan ni drugi sampon vec Nirel sampon, alpecin rastvor (liquid koji se stavlja 2x dnevno) i uz to najmanje 2 sata pre svakog pranja kose utrljati kapi koprive u teme koje se u toku pranja isperu...
Sto se tice propecie, nju kod nas ne mozes kupiti, pa moras da se koristis nekim "zamenama"... Propecia je najbolji lek za muski tip alopecije ali ga treba uzimati uz nadzor lekara i uz PSA i hormonske provere...
Sto se tice propecie, nju kod nas ne mozes kupiti, pa moras da se koristis nekim "zamenama"... Propecia je najbolji lek za muski tip alopecije ali ga treba uzimati uz nadzor lekara i uz PSA i hormonske provere...
Znači misliš da kombinujem Nirel šampon i Alpecin losion,a što baš Nirel imaš li iskustva sa njim?A kaži mi pošto propecia nema kod nas koja je zamena i dali ima isto dejstvo kao propecia?Hvala!!
- SilverShark
- Aktivan član
Fitoval se nije pokazao bas nesto posebnim (bar meni)... Jeste on dobar u smislu da kosa deluje zdravo, ali bas nisam primetio da posebno utice na opadanje... Nirel koristim neko krace vreme po preporuci pa ti jos uvek ne mogu reci tacno kakav je ali je meni mnooogo njih preporucilo taj sampon u kombinaciji sa kapima koprive... Za sada mi se svidja ali videcemo nadalje... Citao sam i po forumima, mnogima je zaustavio opadanje ili bar znacajno smanjio...
Sto se tice propecie to je zapravo Finasterid samo ti verovatno niko nije rekao da propecia moze cak jos vise da pogorsa stanje kod nekih... Ja sam hteo da pocnem sa njom ali se jos uvek premisljam kako da pocnem da je pijem i u kom rezimu da bi izbegao taj efekat "turnovera" kod kojih nakon njega nema proguscenja kose vec naprotiv, kosa ostaje proredjena... Ipak ja (hvala Bogu) imam normalnu kosu koja nesto pojacano opada ali bi zeleo da preveniram opadanje pa mi je uzimanje propecie mac sa dve ostrice... Nego nisam te pitao koliko imas godina i kakvo ti je "stanje" vlasista?
Sto se tice propecie to je zapravo Finasterid samo ti verovatno niko nije rekao da propecia moze cak jos vise da pogorsa stanje kod nekih... Ja sam hteo da pocnem sa njom ali se jos uvek premisljam kako da pocnem da je pijem i u kom rezimu da bi izbegao taj efekat "turnovera" kod kojih nakon njega nema proguscenja kose vec naprotiv, kosa ostaje proredjena... Ipak ja (hvala Bogu) imam normalnu kosu koja nesto pojacano opada ali bi zeleo da preveniram opadanje pa mi je uzimanje propecie mac sa dve ostrice... Nego nisam te pitao koliko imas godina i kakvo ti je "stanje" vlasista?
fitoval i kapsule ja vec duže koristim i ništa posebno,koristio sam i alpecin,a nirel koristi ćale već dugo ja sam ga koristio malo i batalio pošto sam video da niko ga ne hvali a i cena mu je niska pa mislio sam da nije kvaitet ali eto ti ga koristiš,koristio sam jedno vreme i pilfud 5% nekoliko meseci medjutim od njega mi se nenormalno proredila kosa jednomerno po celoj površini pa sam prestao da ga koristim,sada imam dosta minijaturne kose i koliko sam gledao i tragao jedino rešenje je propecia(finesterid) pa planiram da ga naručim iz USA jer je dosta jeftiniji,jedino mi je frka oko nuspojava što se tiče potencije ali još više da može da se ostane sterilan(makar sam tako čuo)još ću se raspitati,a i razmišljam i oko tranplantacije i raspitujem se i dali si upućen nešto oko toga!? Inače imam 28god i kažem ti proredila mi se celom površinom ravnomerno,ošišan sam na kratko ali se masti i kada operem šamponom kada se osuši stvori se perut pa me nervira!Koliko imaš ti god i koje je tvoje mišljenje!?
- SilverShark
- Aktivan član
Propecia ne moze izazvati sterilitet... Moze stvoriti impotenciju ali ona nestaje 3 nedelje po prestanku uzimanja... Tako da to ne mora toliko da te brine... Mada, to narucivanje preko neta je jaaako nesigurno... Vecina tih sajtova prodaje vitamin C i secer pod nazivom "propecia" i samo ce te opeljesiti a zapravo neces imati nikakav efekat... Ja svakako ne bi to kupovao tek tako preko neta... radije bi uzeo Merckov finaterid od 5 mg pa delio na 4 dela nego kupovao kojesta sa neta... Mada Ako pocnem da ga uzimam, ja necu pocetim od 1 mg vec od 0,3 pa cu postepeno povecavati kako bi izbegao nagli turnover... Inace ja imam 21 god...
za impotenciju kao nuspojavu znam,a za sterilitet sam pretpostavio da ne izaziva ali eto čisto te pitam,nebih nikada naručivao preko neta jer znam šta se radi naručiću od rodjaka iz USA da mi donese,a ovaj Merckov finaterid od 5 mg to je ista stvar a ima li on kod nas pošto nisam čuo za njega i koja je cena ako znaš?
- SilverShark
- Aktivan član
Ali mislim da ce tvom rodjaku trebati recept ako ti bude kupovao u Americi... Da... Ima... Kosta oko 1500 din 28 tableta, ali posto su one po 5 mg moras kupiti i onu masinicu za deljenje tableta... Znaci, jednu tabletu podelis na 4 i pijes je cetiri dana po cetvrtinu... I to ti definitivno izadje jeftinije jer se za 1500 dinara dobijes zalihe za 4 meseca...
Neznam za recept ako može bez recepta da izmuva ako ne onda da vidim taj što mi ti preporučuješ sigurno i on je na recept,samo mi je malo sumnjivo da količina za 4 meseca 1500din košta!!!Znaš li nekog da je koristio ovaj Merckov
- SilverShark
- Aktivan član
Pazi, propecia je slucajno otkrivena... Zapravo prvobitna namena finasterida je benigna hiperplazija prostate, a ne alopecia... Nego, dok su lecili ljude sa BHP primetili su da je mnogima pocela ponovo da raste kosa pa su smanjili dozu i dali ime leku "propecia" i nameniliga lecenju hereditarnog gubitka kose... Znaci taj Finasterid je 5 mg a propecia je 1 mg finasterida, ali sastav je isti...
I da, i taj lek se dobija na recept tako da svakako moras otici kod endokrinologa da ti ga prepise...
I da, i taj lek se dobija na recept tako da svakako moras otici kod endokrinologa da ti ga prepise...
ok upoznat sam sa dejstvom i upotrebom tj prvobitna namena propecije(finesterida) ništa videću ovaj da potražim koji si mi preporučio mada opet mi je sumnjivo jer je to količina za 4 meseca a 1500din !!?Da li je neko njega koristio njega da znaš?Hvala ti u svakom slučaju!!
kaži mi znaš li gde ima da se kupi ovaj Merckov finaterid od 5 mg i koja mu je cena?
- SilverShark
- Aktivan član
Pa koliko ja znam, ima svuda... Kosta oko 1500 din... ne znam tacno... Mada, mozda je pametnije da prvo probas lokalni S5...
ok,baš danas sam ga našao baš ta cena je proscar 5mg merckov ali se žestoto razmišljam oko korišćenja frka mi je!!!A kaži mi šta je to lokalni S5 ?
- SilverShark
- Aktivan član
S5 ti je krema u kojoj rastvoren spironolakton... Spironolakton je diuretik koji se koristi kod bolesti srca... Inace je blokator aldosteronskih receptora u bubregu, ali je neselektivan pa blokira i testosteronske receptore... E sada, sistemska primena nije dobra jer izaziva feminizaciju kod muskarca, ali kada se stavlja lokalno, blokira receptora samo na mestu gde je stavljen... Evo, pogledaj link...
http://www.hairlosstalk.com/shop/s5-cream.html
http://www.hairlosstalk.com/shop/s5-cream.html