Alpecin c1 ili Fitoval šampon i korišćenje propecije!?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Re: Alpecin c1 ili Fitoval šampon i korišćenje propecije!?
znači baš ništa ne osećaš od promena na telu promena grudi,ponašanje ili bilo šta a u kojoj meri smanjen libido ti je bio 1-100% mi oceni za ta tri meseca i posle i sada ti se sve vratilo u normalu??Inače smo istih godina i ja imam 28god i koristio sam i minox 5% i razne šampone i ništa minox mi je samo pogoršao stanje,ostao mi je proscar ali mi neka frka oko njega zato se raspitujem!!?Inače sam imao nenormalne stresove i napeta stanja u kontinuitetu 3-4god i neznam da li zbog toga mi se dosta proredila kosa i dali se ta kosa vraća posle vraćanja u normalnije psih.stanje!?Neznam za tebe ja sam oduvek bio jedan od onih preopterećenih kosom i raznim frizurama tako da me ovo kida bukvalno i godinama razmišljam o transplantaciji-implantaciji kose ili bilo koji način nebitna cena itd samo da se vratim u neko normalno stanje!?
dali si ti upućen u transplantacije gledao sam dosta po netu,šta misliš koliko je učinkovito i koji je način najbolji?
dali si ti upućen u transplantacije gledao sam dosta po netu,šta misliš koliko je učinkovito i koji je način najbolji?
follicle može li odgovor?
hvala
hvala
Apsolutno nista ne osecam od promena, sasvim se osecam normalno... Libido mi je bio smanjen za nekih 40% da kazem ali to je trajalo nekih 3meseca i sada mi je sve kao i ranije. Samponi ti ne mogu puno pomoci, koliko si dugo koristio minox? sta se desilo dalje pa da si prestao? Nemas sta da cekas ako je i tebi kosa bitna kao i meni, pocni sto pre da koristis proscar pa sta bude. I svaka normanlnija klinika za transplantaciju ce te savetovati da sto pre pocenes terapiju proscarom cak i pre transplantacije a i posle. Ako osetis neke jake nuspojave prekini a ako ne izdrzi makar godinu dana pa ces videti gde si i dali ti je pomogao. Stres i tekako moze da ti ubrza proces celavljenja i u slucaju da imas naslednu celavost, gubitak kose izazvan stresom je na zalost za stalno. Sto se tice transplantacija mislim da su one danas veoma efikasne i da je najbitnije izabrati pravu kliniku i doktora kao i odgovarajucu metodu transplantacije. Ako te jos nesto zanima slobodno me pitaj, i ja kao i ti muku mucim sa gubitkom kose, porcitao sam brdo stvari na tu temu, kao i neke knjige rado cu svoja saznanja podeliti sa onima koji su u slicnoj situaciji kao i ja.
Izvini sto malo kasnim sa odgovorom, bio sam na putu. Pozdrav!
Izvini sto malo kasnim sa odgovorom, bio sam na putu. Pozdrav!
minox 5% sam koristio 12meseci ali mi je posle vremena počela jaka iritacija i počelo baš jako mašćenje i dosta mi je opala kosa i batalio sam,kaži mi jel ti kupuješ gotov minox 5% koji proizvodjač ili praviš u apoteci i i šta misliš o pravljenom minoxu?Interesuje me po tebi koja je najbolja metoda implantacije/transplantacije kose i koja klinika?
A mene interesuje da li i dalje pijes finasterid i da li se stanje poboljsalo posto si rekao da je opet krenula da opada?I rekao si da se oko 6,7 meseca lepo zgusnula,pa me interesuje da li je pre toga bilo shedding-a ili je tih 6 meseci bilo isto stanje pa je onda krenula da raste?Uh valjda si shvatio sta sam hteo da pitam
...

Koristim naravno i dalje finasterid, uskoro ce biti godinu dana, kosa je prestala da mi pojacano opada uporedjenju sa aprilom/majom, stanje trenutno koliko mogu da primetim jeste malo bolje ali nista specijalno, videcu kako ce dalje razvijati situacija.
Jesi se ti konacno odlucio da pocnes? Sta se desava kod tebe?
Ja narucujem preko interneta original Rogaine iz Amerike oko 4500din. me je zadnji put izaslo zajedno sa postarinom pakovanje za 3 meseca, mozda mozes da probas Rogaine penu 5% pa da vidis sta se desava, mogu da ti posaljem adresu sajta na pm ako si zainteresovan, ali moj savet ti je da ga koristis makar pola godine bez obzira na pojacano opadanje u pocetku. Naravno ako ti se opet bude jako mastila kosa ili budes imao neke druge nus pojave trebas da prekines. Pravljeni minoxidil nisam nikada koristio tako da za to nemam pojma iskreno kakvo je. Obe metode imaju svoje mane i prednosti o tome sam vec ovde pisao: http://www.doktor.rs/forum/estetska-hir ... 34010.htmlSRDJANM7 napisao:minox 5% sam koristio 12meseci ali mi je posle vremena počela jaka iritacija i počelo baš jako mašćenje i dosta mi je opala kosa i batalio sam,kaži mi jel ti kupuješ gotov minox 5% koji proizvodjač ili praviš u apoteci i i šta misliš o pravljenom minoxu?Interesuje me po tebi koja je najbolja metoda implantacije/transplantacije kose i koja klinika?
Po mom istrazivanju najpovoljnija i najbliza klinika koja vazi za vrhunsku je http://tmhairrestoration.com/
A ako imas mogucnosti najbolje svtske su http://www.hassonandwong.com, http://www.newhair.com/ http://www.hairdocs.info/, http://www.farjo.net/...
Meni se kosa tanji. I sad vec pocinje frka da me hvata.
Ja nemam pojma kod kog lekara/klinike uopste da odem da se posavetujem/pregledam... imate neki predlog?
I sta preporucujete da pocnem da uzimam za povecanje debljine dlake?
Hvala
Ja nemam pojma kod kog lekara/klinike uopste da odem da se posavetujem/pregledam... imate neki predlog?
Hvala
I ja sam krenuo sa proscar-om,i posle sedam dana nema nikakvih promena a i rano je svakako...A minox stavljam samo na zaliske ...Valjda nece biti velikih shedding-a posto me oni najvise brinu,da se kosa ne proredi mnogo...follicle napisao:Koristim naravno i dalje finasterid, uskoro ce biti godinu dana, kosa je prestala da mi pojacano opada uporedjenju sa aprilom/majom, stanje trenutno koliko mogu da primetim jeste malo bolje ali nista specijalno, videcu kako ce dalje razvijati situacija.
A koliko godina imas?Koliko dugo kosa opada i u kom je stanju sad?Moze biti da opada i zbog stresa,ukoliko su zubi pokvareni itd. al svakako je najbolje da odes kod nekog dermatologa...sarkozi napisao:Meni se kosa tanji. I sad vec pocinje frka da me hvata.
Hvala
Ukoliko je alopecija ostaje jedino big 3 (minoxidil,finasterid i sampon na bazi ketoconazola).Finasterid ima nus pojava i najbolje je da malo proguglas o njemu i sam ocenis da li ces ga piti ...
27 godina, nemam problema sa zubima, kapiram da je genetika pocela da radi...
cale ima tanku kosu...
i vec neko vreme tripujem da mi se proredjuje kosa... tj jeste sigurno...a jos sam sad u paranoji i na sve obracam paznju... samo zumiram fotke ko apsolutni psihopata....
Kada je suva kosa ne vidi mi se teme a kosa je duzine 2cm.. kad se pokvasi pocinje da seva skalp ozbiljno,
jednostavno deluje mi kao da se tanji... i da je sve providnija...
ima neko nekog da preporuci? inace kod lekara opste prakse po uput...
neko probao ovo?
http://www.vichy.com/gb/gamme/dercros_homme/00.htm
cale ima tanku kosu...
i vec neko vreme tripujem da mi se proredjuje kosa... tj jeste sigurno...a jos sam sad u paranoji i na sve obracam paznju... samo zumiram fotke ko apsolutni psihopata....
Kada je suva kosa ne vidi mi se teme a kosa je duzine 2cm.. kad se pokvasi pocinje da seva skalp ozbiljno,
jednostavno deluje mi kao da se tanji... i da je sve providnija...
ima neko nekog da preporuci? inace kod lekara opste prakse po uput...
neko probao ovo?
Cestitam ti na mudroj odluci nadam se da ce ti pomoci i da ces biti zadovoljan!Karlito napisao:I ja sam krenuo sa proscar-om,i posle sedam dana nema nikakvih promena a i rano je svakako...A minox stavljam samo na zaliske ...
Mozes da zakazes besplatan pregled na * REKLAMA * klinici pa da se sa njima konsultujes, mislim da ce se oni detaljnije pozabaviti tvojim problemom nego obican dermatolog.sarkozi napisao:ima neko nekog da preporuci? inace kod lekara opste prakse po uput...
neko probao ovo?
Dercos je neka vrsta minoxidil jedinjenja, e sad dali je bolji od minoxidila to se ne zna, neki tvrde da su imali bolje rezultate ali nikada nije izvedena studija koja to potvrdjuje dok je minoxidil 100% proveren. Kao sto je rekao Karlito najbolja opcija, ako ti se potvrdi da je alopecija je da krenes da koristis big 3 i da se nebrines previse jer je to sigurno najbolja terapija. Naravno pre toga trebas da se upoznas sa svim mogucim nus pojavama.
Hvala,i ja se nadam...Opet imam pitanje,nadam se da nisam dosadan 
Zanima me da li minox koristis,stavljas po celoj glavi ili samo na odredjenim delovima(zalisci,vertex)?Zato sto ja koristim samo na zaliscima i cini mi se da mi ne pomaze,cak sta vise da se hairline povlaci
Istina koristim mesec dana al se plasim da sa njim samo pogorsavam stvar
?

Zanima me da li minox koristis,stavljas po celoj glavi ili samo na odredjenim delovima(zalisci,vertex)?Zato sto ja koristim samo na zaliscima i cini mi se da mi ne pomaze,cak sta vise da se hairline povlaci

Minox trebas da stavljas na svim mestima gde gubis kosu tj gde ti se istanjuje. Ja stavljam najvise na zalisike i nazad na teme i onda utrljam i razmazem sve malte ne po celom gorenjem delu glave. Moras biti uporan i strpljiv i sacekaj najmanje 3 meseca pre nego sto se odlucis da prekines, imaj u vidu da je to dakazano najbolji preparat koji pospesuje rast dlake i daj mu neko vreme da pocne da deluje. Sa minoxidilom ne mozes nista da pogorsas, dlake koje otpadnu pri pocetku koriscenja vracaju se u roku od 3 meseca i to deblje i zdravije nego sto su bile. Jedini uslov je da ga kontinuirano i pravilno nanosis makar jednom dnevno.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Sep 09, 2010 4:01 pm
SRDJANM7 napisao:Zdravo voleo bih mišljenja od ova dva šampona koji je bolji protiv opadanja i tanjenja dlake kod muškarca i dali su uopšte dobri i jedan i drugi i koji bih preporučili,i molim ljude koji su koristili i koriste propeciju da mi kažu mišljenje i da li imaju nekih problema oko korišćenja tj nuspojava--Hvala !!
Ja samo da dodam da sam koristio oba i nisam video rezultata

Posebno da upozorim da ne budete naivni kao ja i date pare onima sto vrse pregled mikrokamericom po frizerskim salonima i apotekama i onda bas svima isto napisu da ce neki italijanski preparat da pomogne... Sipak. Bacene pare!
Sad imam na umu da se vratim nasem Biomelem samponu!
Borba protiv celavosti je bobra protiv vjetrecnjaca.
I sam imam taj problem, ali ne postoji nacin da se izadje kao pobjednik. Samo je pitanje vremena
kad i u koj mjeri ce kosa otici.
Jedini prihvatljiv nacin su preparati propisani od strane FDA, ali to je samo odlaganje neizbjeznog, sa mogucim nus pojavama poput manjka libida i slicno.
Godine i mjesece sam potrosio na istrazivanje i trazenje rjesenja, od preparata do transplantacija, i zakljucak je da pravo rjesenje ne postoji. Niko nije pobjedio nasljednu celavost.
Transplantacija kose je samo djelimicno ublazavanje posljedica i to samo za one koji nisu previse ocelavili, ali uz to sto je veoma skupa, ostavlja i posljedice u vidu manjih ili vecih oziljaka, a tu je i estetski rizik koji zavisi od strucnosti klinike na kojoj se obavlja. Eventulno svjetski priznate klinike su prihvatljive, ali one nisu dostupne za vecinu nas sa ovih prostora, sto zbog cijena sto zbog udaljenosti.
Jedina nada su godine koje predstoje a koje bi mogle donijeti kvalitetno rjesenje kojim bi se kosa mogla povratiti i biti najslicnija prirodnoj, kao i kloniranje kose. Cijene ce naravno biti basnoslovne, ali bar ce se igrati na sigurno, za razliku od danasnjih metoda.
I sam imam taj problem, ali ne postoji nacin da se izadje kao pobjednik. Samo je pitanje vremena
kad i u koj mjeri ce kosa otici.
Jedini prihvatljiv nacin su preparati propisani od strane FDA, ali to je samo odlaganje neizbjeznog, sa mogucim nus pojavama poput manjka libida i slicno.
Godine i mjesece sam potrosio na istrazivanje i trazenje rjesenja, od preparata do transplantacija, i zakljucak je da pravo rjesenje ne postoji. Niko nije pobjedio nasljednu celavost.
Transplantacija kose je samo djelimicno ublazavanje posljedica i to samo za one koji nisu previse ocelavili, ali uz to sto je veoma skupa, ostavlja i posljedice u vidu manjih ili vecih oziljaka, a tu je i estetski rizik koji zavisi od strucnosti klinike na kojoj se obavlja. Eventulno svjetski priznate klinike su prihvatljive, ali one nisu dostupne za vecinu nas sa ovih prostora, sto zbog cijena sto zbog udaljenosti.
Jedina nada su godine koje predstoje a koje bi mogle donijeti kvalitetno rjesenje kojim bi se kosa mogla povratiti i biti najslicnija prirodnoj, kao i kloniranje kose. Cijene ce naravno biti basnoslovne, ali bar ce se igrati na sigurno, za razliku od danasnjih metoda.