Mene interesuje jel treba recept za proscar i gde si nasao,ako si mislio na Beograd?SRDJANM7 napisao:ok,baš danas sam ga našao baš ta cena je proscar 5mg merckov ali se žestoto razmišljam oko korišćenja frka mi je!!!A kaži mi šta je to lokalni S5 ?
Alpecin c1 ili Fitoval šampon i korišćenje propecije!?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Re: Alpecin c1 ili Fitoval šampon i korišćenje propecije!?
pa recept treba,ali negde daju i bez ja sam kupio bez košta 1300dinali nisam iz Bg!!Kupio sam i stoji mi dve nedelje frka mi da počnem da pijem jbg!! 

Tako i ja raspitujem se kao,al sve gledam da ne nadjem
Ma poceo bi ja da pijem al mi je problem sto nisam ocelavio,imam kose jos,al vidim da se polako tanji,vise ispada,imam sve predispozicije za naslednu celavost,pa se bojim da ako krenem da pijem ne ispadne i ovo sto imam
Tako da cu sacekati jos malo da opadne,pa kad bude vidljivo vec,onda krecem,necu imati sta da izgubim..A zbog cega ti je frka?

Moj savet ti je da pocnes da ga koristis sto pre mnogo ces imati vece sanse da zaustavis celavljenje u pocetnoj fazi nego kasnije a i sta ti vredi da krenes sa terapijom kada postane vidljivo, tad je vreme da razmisljas o transplantaciji a ne o terapiji protvi celavosti. Finasteride i minoxidil su jedini lekovi koji ti mogu pomoci da povratis kosu i zaustavis celavost ali moras poceti da ih koristis na vreme. Opadanje kose nije nuspojava Proscara tako da nemas cega da se bojis, pojacano opadanje (minijatiziranih vlasi) se moze desiti u prva 3 meseca a posle toga mozes ocekivati da ce ti se ta kosa koja je otpala zahvaljujuci finasteridu povratiti u vidu zdravih vlasi...Karlito napisao:Tako i ja raspitujem se kao,al sve gledam da ne nadjemMa poceo bi ja da pijem al mi je problem sto nisam ocelavio,imam kose jos,al vidim da se polako tanji,vise ispada,imam sve predispozicije za naslednu celavost,pa se bojim da ako krenem da pijem ne ispadne i ovo sto imam
Tako da cu sacekati jos malo da opadne,pa kad bude vidljivo vec,onda krecem,necu imati sta da izgubim..A zbog cega ti je frka?
Ma znam al meni je problem sto sam citao da i finasterid ne deluje trajno,da posle 3,4 god prestaje i on da deluje,pa reko ako sve bude kako treba i pomogne mi to ce biti do 23,24 sta cu posle
Zato sam mislio jos malo ovako da odugovlacim posto nije bas strasno,pa cim bude alarmantno,da krenem...Tako bi ustedeo koju godinu,a valjda bi uskoro mogli da otkriju lek
. A znam za big 3 al minox sam koristio neka 4 meseca i cini mi se da meni nije pomagao,dok sam od sampona koristio neki (ne secam se naziva sad)na bazi ketakonazola i samo mi se kosa brze mastila od njega
Tako da sam i s njim prestao ...Sad razmisljam o ovome ...A nisam za transplantaciju,treba puuno para,i po meni je ona za manje povrsine,npr zalisci il kruna ...

Tako sam slicno i ja razmisljao a sada se kajem sto nisam ranije poceo sa finateridom. Sto ranije pocnes da ga koristis vece su ti sanse da zaustavis dalje opadanje. To sto si citao da nekome traje 3,4 godine to je sve individualno postoje ljudi koji ga koriste i vise od 10 godina i idalje nemaju vise gubitka kose. Nekome se celavljenje potpuno zaustavi, nekome se znacajno uspori a nekome uopste ni ne pomogne - ne znas dok ne probas. Probaj da ga koristis godinu dana i svaki mesec npr posle sisanja slikaj stanje i prati napredak. Koristi ga godinu dana i znaces na cemu si sa njime. A za lek se ne nadaj u narednih 10godina. Naj pribliznije resenju moze biti kloniranje fokula a ko zna koliko ce i to kostati... U medjuvremenu skupljaj pare za transplanraciju oko 5000e po danasnjim cenama bi trebalo da ti bude dovoljno da pokrijes prednji i srednji deo glave. (u slucaju da tu celavis najvise posto mislim da je to najgore)
Nije mi zelja da vas plasim ali ovo nije kompletno tacno... Finasterid moze da izazove jos gore opadane i propadanje folikula jer se kod nekih ljudi pojavi refleksni hiperandrogenizam... To znaci da ce kod nekih organizam proizvesti visestruko vecu kolicinu testosterona, a celije ce sintetisati visestruko veci broj receptora pa u tom slucaju kosa moze opasti u roku od par meseci do godinu dana... Drugi slucaj je ono sto zovu "shedding" ili ti "linjanje"... To je proces turnovera pa folikuli pokrecu ponovnu produkciju dlake... Problem je sto se to ponekada javlja u epizodama po 2-3 puta godisnje ali dlaka ne raste kvalitetnija kao sto bi se ocekivalo, vec losija... Zbog toga mislim da je najbolje finasterid potrebno poceti od manjih doza i uvoditi ga duzi vremenski period jer se na taj nacin moze lakse pratiti stanje...follicle napisao: Opadanje kose nije nuspojava Proscara tako da nemas cega da se bojis, pojacano opadanje (minijatiziranih vlasi) se moze desiti u prva 3 meseca a posle toga mozes ocekivati da ce ti se ta kosa koja je otpala zahvaljujuci finasteridu povratiti u vidu zdravih vlasi...
Ono sto vam ja mogu preporuciti kako biste maksimalno usporili gubitak kose (a razjasnicu i zasto) jeste:
Vitamin B6 cini da celije postaniu manje osetljive na steroide...
Cink smanjuje i usporava funkciju 5AR koja uzrokuje opadanje
Zeleni caj ima antiandrogena svojstva
S5 krema (koja nema da se kupi kod nas, ali ko ima nekoga u inostranstvu) koja je zapravo sintetski steroid koji se vezuje za receptore DHT i onemogucava pravom DHT da se veze za nih...
Pozdrav i sve najbolje
Glasanje za specijalizaciju: http://doktormedicine.weebly.com
Nije mi zelja da vas plasim ali ovo nije kompletno tacno... Finasterid moze da izazove jos gore opadane i propadanje folikula jer se kod nekih ljudi pojavi refleksni hiperandrogenizam... To znaci da ce kod nekih organizam proizvesti visestruko vecu kolicinu testosterona, a celije ce sintetisati visestruko veci broj receptora pa u tom slucaju kosa moze opasti u roku od par meseci do godinu dana... Drugi slucaj je ono sto zovu "shedding" ili ti "linjanje"... To je proces turnovera pa folikuli pokrecu ponovnu produkciju dlake... Problem je sto se to ponekada javlja u epizodama po 2-3 puta godisnje ali dlaka ne raste kvalitetnija kao sto bi se ocekivalo, vec losija... Zbog toga mislim da je najbolje finasterid potrebno poceti od manjih doza i uvoditi ga duzi vremenski period jer se na taj nacin moze lakse pratiti stanje...follicle napisao: Opadanje kose nije nuspojava Proscara tako da nemas cega da se bojis, pojacano opadanje (minijatiziranih vlasi) se moze desiti u prva 3 meseca a posle toga mozes ocekivati da ce ti se ta kosa koja je otpala zahvaljujuci finasteridu povratiti u vidu zdravih vlasi...
Ono sto vam ja mogu preporuciti kako biste maksimalno usporili gubitak kose (a razjasnicu i zasto) jeste:
Vitamin B6 cini da celije postaniu manje osetljive na steroide...
S5 krema (koja nema da se kupi kod nas, ali ko ima nekoga u inostranstvu) koja je zapravo sintetski steroid koji se vezuje za receptore DHT i onemogucava pravom DHT da se veze za nih...
Pozdrav i sve najbolje
Glasanje za specijalizaciju: http://doktormedicine.weebly.com
A sta se desilo u tvom slucaju?Kad si poceo da koristis finasterid(u kojoj fazi celavosti) i jel pomogao bar malo,sta se dalje desilo?A ja sam se nadao Histogenu,citam da je moguce da ce izbaciti proizvod na Azijsko trziste za dve godine,pa mi to jedina nada...A sto se tice transplantacije,nasao sam sajt neki Turski gde je cena 2000 grafova 1800 evrafollicle napisao:Tako sam slicno i ja razmisljao a sada se kajem sto nisam ranije poceo sa finateridom. Sto ranije pocnes da ga koristis vece su ti sanse da zaustavis dalje opadanje.

A stvarno nisam cuo za to da finasterid moze da izazove jos gore stanje,covek se uci dok je ziv

Cuo sam i ja za tu kremu S5,cini mi se da ima u Hrvatskoj i da je dosta skupa...
http://www.hairlosstalk.com/hair-loss-t ... /index.php to ovo ?
Ja sam kao i ti sada sto planiras cekao poslednji voz da krenem da ga koristim, kada su svi poceli da primecuju da celavim, kada je pocela da mi se providi glava kroz kosu. A sada imam osecaj da sam trebao da krenem odmah da ga korisitim sigurno bih sada imao mnogo vise kose. Korisitm ga vec 10 meseci i oko 6-7 meseca sam primetio da mi se bas fino zgusnula kosa cak su i drugi to primetili ali onda je izgleda poceo novi ciklus opadanja tako da sam opet dosta izgubio, i dalje mi kosa prilicno opada tako da nisam zadovoljan.
Ovde imas pregled klinika kao i neke preporucene zajedno sa brdo slika pre i posle pa razgledaj.. http://www.hairrestorationnetwork.com/eve/
Biotin - potreban je za rast celija, pomaze mtabolizmu masnoca uglenih hidrata i proteina, jaca kosu i nokte.
Folna kiselina - vazna je za odrzavanje celija fokula
Nemam pojma to bas deluje jeftino ali mislim da se takava operacija radi jednom u zivotu i svako ko cim te pogleda videce sta ti je na glavi i to dozivotno, tako da vredi sacekati i skupiti vise para za neku proverenu kliniku sa dobrom reputacijom. Na internetu mozes naci jako veliki broj ljudi koji su nezadovljni svoim trasnplantacijama, moze sve to jako ruzno da se zavrsi pa zato treba biti ekstremno oprzan.Karlito napisao:nasao sam sajt neki Turski gde je cena 2000 grafova 1800 evrasa obezbedjenim hotelskim smestajem,e sad koja je tu fora ne znam ...
Ovde imas pregled klinika kao i neke preporucene zajedno sa brdo slika pre i posle pa razgledaj.. http://www.hairrestorationnetwork.com/eve/
Ana hvala na savetima, ja bih jos dodao tu i:Ana_88 napisao: Vitamin B6 cini da celije postaniu manje osetljive na steroide...
Biotin - potreban je za rast celija, pomaze mtabolizmu masnoca uglenih hidrata i proteina, jaca kosu i nokte.
Folna kiselina - vazna je za odrzavanje celija fokula
Dali mozes da postavis neki link ili izvor o tome, ja o tome nisam nigde nista nasao niti cuo. A citao sam da se taj refleksni hiperandrogenizam desava iskljucivo kod zena.Ana_88 napisao:Finasterid moze da izazove jos gore opadane i propadanje folikula jer se kod nekih ljudi pojavi refleksni hiperandrogenizam...
Znam al se bojim da bi i meni naisao taj period posle godinu dana gde bi sve otpalo i onda napravi jos gore
A shvatam da su vece sanse za dobar rezultat ako krenem sto pre.Citao sam da posle tih perioda sheddinga obicno raste jaca i zdravija kosa.A jel koristis bas propeciju 1 mg il delis proskar?I jel samo to il jos nesto pored?
Ma znam sad bas gledam sajt povecali su cene a i ne deluju mi bas strucno

Ma znam sad bas gledam sajt povecali su cene a i ne deluju mi bas strucno

Kada sam poceo, koristio sam finsterid od 1mg, narucio sam preko interneta, kasnije sam presao na porscar koji sam kupio ovde i secem ga na cetvrtine, pored toga koristim i Rogaine (minoxidili) 5% narucujem preko interneta jer je dosta je jeftinije od pilfuda i nizoral sampon skoro svaki dan (ketoconazole 1%), pijem i fitoval kapsule...
druže imam nekoliko pitanja !? Koliko dugo koristiš proscar i imaš li nekih promena zdravstvenih generalno i što ser tiče impotencije,ginemastije ili bilo šta da si primetio?Da li ti pomaže zbog opadanja kose dali je prestalo opadanje?I interesuje me ako nije problem koliko imaš godina da bih mogao da se orijentišem ?Fitoval kapsule i šampon fitoval dugo koristim nizoral šampon koja mu je prvobitna upotreba i taj glavni sastojak čermu služi?? Kao što samrekao dugo ima kako sam kupio proscar ali opasno propipavam taj teren pre nego se odlučim da krenem zato mi je potrebna pomoć i iskustva ljudi
Hvala
Hvala
Mene pored toga interesuje i ima li kakve koristi od tih fitoval kapsula?I ima li da se kupi kod nas ova krema S5?
Proscar koristim vec 11 meseci, secem ga na cetvrtine. Nemam apsolutno nikakvih zdravstvenih pojava sasvim se osecam normalno, ali u toku prva 3 meseca koriscenja primetio sam smanjeni libido ali to se popravilo tako da je sada sve ok. Imam 28god, Nizoral sampon se tesko moze pronaci kod nas, jedino nesto slicno je hemofarmov mycoseb koji takodje sadrzi ketoconazole 2%, kojem je glavna namena borba protiv peruti, ali se za njega smatra i da absorbuje DHT.
Koliko mi je proscar do sada pomogao ne mogu da procenim, ko zna kako bih izgledao da ga nisam koristio... Kada uporedim slike pre pocetka koriscenja i sada ne mogu da kazem da sam zadovoljan posto se moj gubitak kose u odredjenom procentu nastavio.
Koliko mi je proscar do sada pomogao ne mogu da procenim, ko zna kako bih izgledao da ga nisam koristio... Kada uporedim slike pre pocetka koriscenja i sada ne mogu da kazem da sam zadovoljan posto se moj gubitak kose u odredjenom procentu nastavio.
Nemoj da se nadas da ces imati bilo kakve koristi od koriscenja samih fitoval kapsula, uzrok gubitka kose nije nedostatak vitamina nego DHT tako da ti ih ja preporucujem samo kao dodatak terapiji minoxidilom i/ili finasteridom. Pozdrav!Karlito napisao:Mene pored toga interesuje i ima li kakve koristi od tih fitoval kapsula?I ima li da se kupi kod nas ova krema S5?