Kod kojih sve tegoba pomaže kamilica?

Kamilica je jedna od lekovitih biljaka koju je uvek dobro imati u kući. Zahvaljujući njenim antiinflamatornim, antioksidativnim i antibakterijskim svojstvima, kamilica se upotrebljava već vekovima u narodnoj medicini.

Može se koristiti u vidu čaja, tinkture ili pak u obliku kapsula, a isto tako možete koristiti i njeno eterično ulje za osvežavanje vazduha u prostoriji.

Čaj od kamilice pomaže kod bolova u stomaku, lošeg varenja i sindroma iritabilnog kolona. Budući da glicin iz kamilice ublažava grčeve u mišićima i opušta nerve, ova biljka osim kod bolova i grčeva u crevima, pomaže i kod bolova u leđima i bolnih menstruacija.

Kamilica sadrži i apidenin, flavonoid koji smanjuje uznemirenost i mišićnu tenziju te nam pomaže da se opustimo i isto tako poboljšava kvalitet sna.

Čaj od kamilice poseduje antibakterijska i antivirusna svojstva i jača imuni sistem, tako da je ovo idealan čaj za jesenje i zimske dane. Jak čaj od kamilice može se koristiti i za tretiranje iritiranih očiju. Natopite komadić vate ohlađenim čajem i stavite na oči. Postupak ponovite nekoliko puta tokom dana.

Ključne reči:
akne anksioznost biljni čajevi bolovi iritirane oči nesanica prehlada stres varenje

Pogledajte više