sekcija neuropsihijatrija

Pitanja i predlozi vezani za ovaj forum. Ukoliko želite da otvorimo novu temu, predložite to ovde.

Moderatori: vlada99, moderato, admin

Korisnikov avatar
Just Life
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 17, 2006 9:38 pm

sekcija neuropsihijatrija

Post od Just Life »

znam da ste zakljucali ovaj deo foruma jer su sva pitanja vec pitana, i sve teme odgovorene. ali sigurna sam da mnogi imaju potrebu da pricaju o svojim problemima i slusaju savete kao i da daju one iz licnog iskustva. mislim da je to isto neki vid terapije za ljude koji posecuju forum. bar se ja tako cesto osecam. volim da pomognem nekom savetom a volim i da ispishem svoj.

zato predlazem da se ova sekcija otvori ponovo, a sigurna sam da ima onih koji podrzavaju ideju.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Podrzavam ali samo u sluchaju da se podforum nazove Neurologija a ne neuropsihijatrija!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
Just Life
Aktivan član
Aktivan član

Post od Just Life »

pa dobro a drugi?
ajde neki admin nek iznese misljenje i akciju.
macka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jul 16, 2008 1:04 pm

Post od macka »

u poptunosti se slazem, jer i ja imam dosta problema i htela bih da cujem tudje misljenje kao i da dam savet.

neka se sto pre neko javi!
samo pozitivno!!!
Korisnikov avatar
Student_oligofrenolog
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 30, 2008 7:16 pm

Post od Student_oligofrenolog »

Jos jedan glas za Neurologiju... Dosta je komplikovano pitanje da li treba da postoji tema psihijatije, ali ne vidim razlog da ne postoji neurologija...

Pozdrav!
Korisnikov avatar
Just Life
Aktivan član
Aktivan član

Post od Just Life »

mislim da dosta ljudi ne zna bas razliku, ali to nije ni poenta.

smatram da je vazno dati ljudima da pricaju i razmenjuju misljenja pa i ako je sve bilo receno. niko nede da ide da prelistava stare topike a da ne moze da se nadoveze. ja jako verujem u terapeutske sposobnosti foruma :lol: kao sto sam to vec i rekla pre.
Korisnikov avatar
Student_oligofrenolog
Novi član
Novi član

Evo da napravimo razliku:

Neurologija je grana medicine koja se bavi etiologijom, anatomijom i patofiziologijom, simptomatologijom oboljenja nervnog sistema, kao i lecenjem i rehabilitacijom nervnih bolesnika.

Psihijatrija je grana medicine koja se bavi etiologijom, patogenezom i simptomatologijom psihickih bolesti, kao i terapijom, rehabilitacijom i resocijalizacijom psihicki obolelih lica.

Neurologija i psihijatrija se bave izucavanjem funkcija istog organa, a to je mozak. Dok se neurologija bavi pretezno funkcijom pokretljivosti, psihijatrija se bavi psihickim funkcijama.

Nadam se da je sad malo jasnije :D Pozdrav!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Hvala koleginice!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
Just Life
Aktivan član
Aktivan član

Post od Just Life »

ok dok god mozemo da pricamo i psihickim problemima, anksioznosti, opsesijama i slicnim problemima danasnjice.. OK je. :)
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

O tome moze da se pricha i na pp, poshto mislim da nece biti nishta od podforuma neurologije!
Korisnikov avatar
Just Life
Aktivan član
Aktivan član

Post od Just Life »

pfffff koja alternativna ponuda.

pa ja upravo objasnjavam zasto podsticem admine da otvore ovu sekciju.
ljudi zele da pricaju, razmenjuju misljenja, cuju druge i budu slushani...

:-?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Pa pffffff mimo tog podsticanja i zelje treba se znati i razlog zasto je podforum koji je vec postojao na ovom forumu zatvoren tj zakljuchan.
Korisnikov avatar
Just Life
Aktivan član
Aktivan član

Post od Just Life »

navodno zato sto su 'sva pitanja vec postavljena i odgovorena'

a tako nesto ne moze biti..
Korisnikov avatar
macadamia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm

Post od macadamia »

Prvo + najbitnije: džabe pišete peticije. Administrator ovde navrati jednom do dva puta tokom godine. :-?

Drugo, slažem se da treba razdvojiti neurologiju od psihijatrije. Jedno je moždani udar, drugo je panic attack.

Treće: pošto je podforum Pitanja i odgovori postao svojevrsna svaštara (a u nedostatku moderacije tema), za početak tamo otvarajte teme sa pitanjima koja vas interesuju. Mada, čak i u tom slučaju, to može biti samo nešto poput "grupa za podršku", pošto nijedan iole razuman i odgovoran psihijatar neće prepisivati terapiju ili držati "sesije" preko foruma. :-?
Slika
Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night. :)
Korisnikov avatar
Student_oligofrenolog
Novi član
Novi član

Koliko ja znam, podforum psihijatrije ne postoji jer nema moderatora... A drugi razlog je ja mislim bitan, a to je emotivna slabost ovih ljudi kojima se lako moze manipulisati, a ima zlonamernih, nazalost... Tako da zbog toga podforum psihijatrije mozda ne bi trebao biti otvoren, da ne bi naskodio vise nego pomogao...

Puno pozdrava!
Zaključana tema