sekcija neuropsihijatrija
Moderatori: vlada99, moderato, admin
sekcija neuropsihijatrija
znam da ste zakljucali ovaj deo foruma jer su sva pitanja vec pitana, i sve teme odgovorene. ali sigurna sam da mnogi imaju potrebu da pricaju o svojim problemima i slusaju savete kao i da daju one iz licnog iskustva. mislim da je to isto neki vid terapije za ljude koji posecuju forum. bar se ja tako cesto osecam. volim da pomognem nekom savetom a volim i da ispishem svoj.
zato predlazem da se ova sekcija otvori ponovo, a sigurna sam da ima onih koji podrzavaju ideju.
zato predlazem da se ova sekcija otvori ponovo, a sigurna sam da ima onih koji podrzavaju ideju.
- Student_oligofrenolog
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jun 30, 2008 7:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
mislim da dosta ljudi ne zna bas razliku, ali to nije ni poenta.
smatram da je vazno dati ljudima da pricaju i razmenjuju misljenja pa i ako je sve bilo receno. niko nede da ide da prelistava stare topike a da ne moze da se nadoveze. ja jako verujem u terapeutske sposobnosti foruma
kao sto sam to vec i rekla pre.
smatram da je vazno dati ljudima da pricaju i razmenjuju misljenja pa i ako je sve bilo receno. niko nede da ide da prelistava stare topike a da ne moze da se nadoveze. ja jako verujem u terapeutske sposobnosti foruma

- Student_oligofrenolog
- Novi član
Evo da napravimo razliku:
Neurologija je grana medicine koja se bavi etiologijom, anatomijom i patofiziologijom, simptomatologijom oboljenja nervnog sistema, kao i lecenjem i rehabilitacijom nervnih bolesnika.
Psihijatrija je grana medicine koja se bavi etiologijom, patogenezom i simptomatologijom psihickih bolesti, kao i terapijom, rehabilitacijom i resocijalizacijom psihicki obolelih lica.
Neurologija i psihijatrija se bave izucavanjem funkcija istog organa, a to je mozak. Dok se neurologija bavi pretezno funkcijom pokretljivosti, psihijatrija se bavi psihickim funkcijama.
Nadam se da je sad malo jasnije
Pozdrav!
Neurologija je grana medicine koja se bavi etiologijom, anatomijom i patofiziologijom, simptomatologijom oboljenja nervnog sistema, kao i lecenjem i rehabilitacijom nervnih bolesnika.
Psihijatrija je grana medicine koja se bavi etiologijom, patogenezom i simptomatologijom psihickih bolesti, kao i terapijom, rehabilitacijom i resocijalizacijom psihicki obolelih lica.
Neurologija i psihijatrija se bave izucavanjem funkcija istog organa, a to je mozak. Dok se neurologija bavi pretezno funkcijom pokretljivosti, psihijatrija se bavi psihickim funkcijama.
Nadam se da je sad malo jasnije

- macadamia
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm
Prvo + najbitnije: džabe pišete peticije. Administrator ovde navrati jednom do dva puta tokom godine.
Drugo, slažem se da treba razdvojiti neurologiju od psihijatrije. Jedno je moždani udar, drugo je panic attack.
Treće: pošto je podforum Pitanja i odgovori postao svojevrsna svaštara (a u nedostatku moderacije tema), za početak tamo otvarajte teme sa pitanjima koja vas interesuju. Mada, čak i u tom slučaju, to može biti samo nešto poput "grupa za podršku", pošto nijedan iole razuman i odgovoran psihijatar neće prepisivati terapiju ili držati "sesije" preko foruma.

Drugo, slažem se da treba razdvojiti neurologiju od psihijatrije. Jedno je moždani udar, drugo je panic attack.
Treće: pošto je podforum Pitanja i odgovori postao svojevrsna svaštara (a u nedostatku moderacije tema), za početak tamo otvarajte teme sa pitanjima koja vas interesuju. Mada, čak i u tom slučaju, to može biti samo nešto poput "grupa za podršku", pošto nijedan iole razuman i odgovoran psihijatar neće prepisivati terapiju ili držati "sesije" preko foruma.

Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night.

- Student_oligofrenolog
- Novi član
Koliko ja znam, podforum psihijatrije ne postoji jer nema moderatora... A drugi razlog je ja mislim bitan, a to je emotivna slabost ovih ljudi kojima se lako moze manipulisati, a ima zlonamernih, nazalost... Tako da zbog toga podforum psihijatrije mozda ne bi trebao biti otvoren, da ne bi naskodio vise nego pomogao...
Puno pozdrava!
Puno pozdrava!