sekcija neuropsihijatrija

Pitanja i predlozi vezani za ovaj forum. Ukoliko želite da otvorimo novu temu, predložite to ovde.

Moderatori: moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Upravo tako! :D
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
Just Life
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 17, 2006 9:38 pm

Post od Just Life »

uf pa ajde sad ako to vazi za tu sekciju moze vaziti i za bilo koju drugu.
to je samo jedan od razloga takodje zasto mogli bismo reci da ovaj forum ne treba da postoji. nemojte te duple standarde.

ako necete necete sta cu ja... kraj price.
Korisnikov avatar
Student_oligofrenolog
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 30, 2008 7:16 pm

Post od Student_oligofrenolog »

Zapravo i nije isto... Psihicki labilnija osoba je samim tim sklonija manipulaciji, jer su joj psiha izmenjena. Npr. depresivnoj osobi, zeljnoj paznje ce faliti lepa rec i od potpuno nepoznate osobe, koja moze da joj salje slatke poruke preko pp-a, pa da predlozi vidjanje... I da prica nema happy end... Znam takve slucajeve i veruj mi da to nikome nije pomoglo... Iz ovoga shvatas da se tako nesto ne moze desiti osobi sa npr. gastrointestinalnim problemima...

Pozdrav!
Korisnikov avatar
Just Life
Aktivan član
Aktivan član

Post od Just Life »

tacno.
ali psihicki nestabilna osoba nece citati samo tu sekciju foruma, vec mozda i sve ovo drugo sto se pise. takva osoba moze imati i druge probleme na koje ce traziti odgovor kao i na taj nervne prirode. pa mislim.. zar zaista moram da vas ubedjujem u ovakve svtari? :o :-?
Korisnikov avatar
Student_oligofrenolog
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 30, 2008 7:16 pm

Post od Student_oligofrenolog »

Zapravo, ne moras... :roll:
Whenever you say "retard" someone with disabilities hurts.
Korisnikov avatar
Just Life
Aktivan član
Aktivan član

Post od Just Life »

morala bih kada bih zelela jako da vas ubedim.
ali zasto bih, vi najbolje znate sta je dobro za vas ;)
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm

Post od dannina »

Uopste mi nije jasno sto se raspravljate. Pao je predlog, a vi raspalili kao da je ne znam sta. Na Psihijatriji nema dr koji bi odgovarao na pitanja, a sto se tice manipulacija, to moze da se izvede gde hoce- na Ginekologiji sa zenama koje ne mogu da ostanu u drugom stanju, na Onkologiji, ma u svakoj oblasti ima teskih fizickih bolesti, koje su skopcane sa psihickim tegobama, sto cini osobu ranjivijom. A i ovde niko nije mali, pa da se"prima"na sladunjave PP poruke...
Tako da zam ja za...
zilvia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 12, 2008 9:52 pm

Post od zilvia »

dali ima ovde nekog ko ga je s trah kada sedne u autu da ce se desiti nesreca
Korisnikov avatar
Just Life
Aktivan član
Aktivan član

Post od Just Life »

ja ponekad. cesto mislim o tome. valjda sto smo se naslusali svih tih nesreca..pa smo se naplashili.

ja imam strah da vozim stare automobile. cini mi se kao da ce nesto da zakazhe... :/
zilvia
Novi član
Novi član

Post od zilvia »

Just Life napisao:ja ponekad. cesto mislim o tome. valjda sto smo se naslusali svih tih nesreca..pa smo se naplashili.

ja imam strah da vozim stare automobile. cini mi se kao da ce nesto da zakazhe... :/
zilvia
Novi član
Novi član

neuropsihijatrija

Post od zilvia »

Ja mislim da to nema toliko veze sa tim pricama koje slusamo o raznim saobracajnim nesrecama,vec smatram da je to strah od smrti.
Ja zivim u Svedskoj cetiri godine gde sam se udala inace sam iz Srbije.Moj muz je takodje iz Srbije ali je rodjen u Svedskoj. On je u petnaestoj godini dobijo psihicki problem koji je bio strah od prljavstine.Prao je ruke po 20 puta na dan sa pet razlicitih sampona i mislio je da ako pipne bilo sta prljavo da ce od toga umreti.To ga je proslo ali je strah od smrti ostao.Ako je u autu raste strah da ce doci do nesrece, ako se nalazi na ulici smatra da ce da ga udari auto, ali najteze mu je u kuci jer je nesiguran da su vrata zatvorena i pregledjuje ih jer smatra ce doci neki ludak koji ce se sakriti u kuci da bi ga mucio i ubio.Inace je vrlo fin,posten decko i jako pazljiv prema meni.Ja ga razumem uvek sam pored njega i pokusavam da mu pomognem na sve nacine.Ako bilo ko od vas ima ili poznaje nekog sa slicnim psihickim problemima molila bih da mi odgovorite kojim lekovima se leci ili neki drugi nacin koji olaksava ovakvim problemima.Hvala
Korisnikov avatar
LadyOfTheMountain
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 11:51 pm

Post od LadyOfTheMountain »

Sigurno je da neuropsihijatrija traba da se otkljuca, ali uz obaveznu i stalnu moderaciju od strane (neuro)psihijatra, ovako se postavlju pitanja na drugim pdf- ovima, odn. ulaze na mala vrata, a moze da odgovori ko i kako hoce. (Evo i zilvia je iskoristila ovu temu da postavi pitanje, ne zameram joj, jer nema gde drugo, ali ni ovde joj nije mesto.)
Ipak je lakse manipulisati ljudima koji imaju pishicke probleme, nego somatske.
Mislim da cemo se ovde sloziti bez problema, medjutim treba naci psihijatra koji ce da se prihvati ovog posla i dati mu ovlastenja moderatora, da brise postove, prepravlja i sl., jer nekada ljudi napisu pogresan odgovor i u najboljoj nameri.
Medjutim, izgleda da je to jako tesko s obzirom koliko dugo je neuropsihijatirja zakljucana.
Odavde samo mozemo da uputimo apel nekom lekaru koji je specijalizirao tu oblast da se prihvati da bude moderator.
Pomozite nepokretnoj porodici !
sajt :
http://www.brotherskocic-needhelp.com/
tv reportaza (2 min i 37 sek.) :
http://www.youtube.com/watch?v=tWA1Ns1g_9o
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

ovaj podforum bi trebalo otvoriti pod hitno... u zemlji je sve vise problema koji poticu od nerava... :cry:
Bye bye little lady
mucimmuku
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 19, 2008 11:33 pm

Post od mucimmuku »

Kada je vec zatvoren podforum onda moram ovde da pitam. Aj nek mi neko predlozi nekog dobrog psihijatra jer mi verovatno on treba. Moze i na pp ako ne sme javno zbog reklame.
Imam veliki strah da pred grupom ljugi (40-50) odrzim predavanje koje je obavezno na faxu. Do sada sam nekako izbegavao, ali u ovoj godini su nam uvalili da studenti drze iz vise predmeta tako da mi ne gine da drzim i po vise puta.
E sad mozda deluje da preuvelicavam, ali nije-preznojavam se obilno, klecaju mi noge, glas otanji, srce da iskoci, a povrh svega imam problem da ne mogu nesto da naucim da tecno ispricam, makar to bio i jedan list (verovatno sam postao svestan toga, izgubio samopouzdanje i zato znojenje, srce i sl.).
Nisam debil, mogu lepo da razumem gradivo i razmisljam, ali ne mogu da pricam i pored velikog truda.
Negde sam ranije citao, a i bivsi cimer mi je rekao da imam problem sa kratkotrajnom memorijom, ucio je iz psihologije... Mozda je delom u pravu.
Ako odgledam film ne mogu ni priblizno da ga prepricam, to su samo par recenica, ostalo zaboravim, ali se setim dok ponovo gledam. Tako i neku knjigu ako citam. Lektire u srednjoj skoro da sam dzabe citao jer na kraju bih znao samo najosnovnije sta se desavalo, pa kada se prepricavalo delo na casu molio bih boga da ne pita mene.
Tako da ja sve pamtim u delicima kada ucim i tesko mi je da sklopim pricu, ali zato mogu da znam lepo svaki od tih delica samo ako je profesor rad da postavi podpitanja. Ako neko trazi aj ispricaj sve sto znas o tom pitanju onda od toga nema nista, blokiram i ni da mrdnem, a upravo se to trazi kada se drzi taj seminar. Znam da bih mogao da imam puskice ili tekst, to nije zabranjeno, ali trema je prevelika.
Slusao sam druge i ne mogu da verujem da ljudi vezu po 15min bez prestanka o necemu sto je u knjizi na 2-3 lista i ne mogu da verujem da sam ja jedini kreten na mom faxu koji ovo ne moze. Moram da priznam da mi to sto svi drugi to mogu nikako ne olaksava stvar, naprotiv.
E sto se tice drzanja seminara to mi kod sebe lici kao na neki panicni sindrom, mada znam da sam od detinjstva imao fobiju od grupe ljudi, valjda je to neki vid asocijalnog ponasanja???
Kada se sa nekim sprijateljim onda je sve ok, mogu da budem dobar drug... ali prvi kontakt nula. A povrh svega nisam pricljiv u drustvu.
Neka falinka ili vise njih sigurno postoje. Zato ako neko zna gde da se obratim nek javi. Mozda je krajnje vreme da sa nekim strucnim popricam.
Uzgred ni fax mi ne ide u poslednje vreme, prva godina je bila ok, ali kako sam naleteo na vece ispite sa mnogo teorije onda se javila stara boljka... poceo sam da obnavljam godine...
Aj sa ovim ucenjem i pamcenjem izboricu se nekako uz veliki rad, ali ne znam kako da se izborim sa asocijalom.
mucimmuku
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 19, 2008 11:33 pm

Post od mucimmuku »

I za koje je strucno lice ovaj moj problem? Lici mi da je za psihijatra. Ne stidim se toga jer i to je za ljude.
Thanx
Zaključana tema