FIBROADENOM DOJKI
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm
FIBROADENOM DOJKI
Zanimaju me misljenja drugih u vezi fibroadenoma dojke? Fibroadenom i pilule za kontracepciju, fibroadenom i trudnoca? Da li ga operisati ili ne?? Sta su najsavremenije tendencije ? Koja su iskustva
cenjenih posetilaca ovog sajta?
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Sep 13, 2006 1:32 pm
Ja sam fibroadenom operisala prvi put 2001. godine, pa se ponovo javio, pa sam operisala drugi put 2003. godine, a u julu 2004. su se pojavili novi i to dva na istom mestu.......tako da je moj savet - ako ne morate ne operišite, taj đavolak je baš uporan i stalno se vraća.....cccc.......u svakom slučaju potrebno je redovno ići na kontrolu i pratiti "razvoj"........
Neda
-
- Aktivan član
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Sep 13, 2006 1:32 pm
pa ovako - kada sam ga otkrila imala sam 22 godine i tada sam ga i operisala, pa ponovo u 24-oj, sada imam 27.... obe operacije su rađene u BG na Institutu za onkologiju i radiologiju, ožiljak je sada skoro neprimetan, pošto je oba puta rađeno na istom mestu imam jedan ožiljak i bio je crvene boje oko godinu dana, a sada je pobeleo i uopšte mi ne smeta.....nisam bila trudna, niti koristm pilule za kontracepciju....neki doktori su mi rekli da bi bilo lepo da rodim dete, da bi mi to pomoglo, a jedna doktorka u koju baš imam poverenje mi je savetovala da obavezno operišem fibroadenom pre nego što odlučim da zatrudnim, jer u trudnoći može da se mnogo uveća i da smeta......do pre godinu dana bila sam jako razočarana što se meni to sve dešava i sve je jako uticalo na moj svakodnevni život i raspoloženje, a onda sam odjednom shvatila da pravim dramu bez razloga, veruj mi, nije ništa strašno, skoro je bezopasno........moj savet je samo opušteno, budi optimista i ništa loše ne može da ti se desi....... pozdrav!!!
Neda
-
- Aktivan član
Hvala. Nisam ja nesto posebno uznemirena, mada sam bila kad sem to otkrila, odnosno napipala, onda sam u panici krenula kod ginekologa , radiologa, onkologa , i onda sam takode stala!!!Ali mislim da je jako bitno da se razmene iskustva, i da se prate trendovi i protokoli koji se menjaju iz dana u dan pa da se u tom svetlu donose odluke. Mislim da ga ja za sad necu dirati, planiram takode da pocnem da pijem tablete za kontracepsiju, a pre nego isplaniram trudnocu, jos jednom cu ici na konsultacije pa cu tad mozda operisati. fibroadenom reaguje na hormone pa zato uglavnom jako naraste u trudnoci. Da li vas je operisao prof. Dzodic?? Pisemo se!!!Kiiiiisssss!!!!
-
- Aktivan član
http://alexherba.eshop.t-online.de
Stepanović napisao:Ja sam fibroadenom operisala prvi put 2001. godine, pa se ponovo javio, pa sam operisala drugi put 2003. godine, a u julu 2004. su se pojavili novi i to dva na istom mestu.......tako da je moj savet - ako ne morate ne operišite, taj đavolak je baš uporan i stalno se vraća.....cccc.......u svakom slučaju potrebno je redovno ići na kontrolu i pratiti "razvoj"........
moze da pomogne "aloe-cogo drink"
sve najbolje
Re: FIBROADENOM DOJKI
dragana poseti internet shopDragana Petrovic napisao:Zanimaju me misljenja drugih u vezi fibroadenoma dojke? Fibroadenom i pilule za kontracepciju, fibroadenom i trudnoca? Da li ga operisati ili ne?? Sta su najsavremenije tendencije ? Koja su iskustva
http://alexherba.eshop.t-online.de
mozda ti odgovara
-
- Aktivan član
ne znam da li sam zakasnila...tek sad sam videla ovu temu.
J sam fibroadenom operisala sa 17 godina. Operisao me doktor Majdevac u Sremskoj Kamenici. I moj oziljak je takodje neprimetan.
U medjuvremenu sam rodila dete.
Pre 5 meseci su mi ponovo nesto primetili na dojci ali je "tek krenulo" pa nisu bili sigurno 100% da je ponovo fibroadenom.
Prvo sam morala zaustaviti laktaciju i sad posle praznika moram na kontrolu..pa ce mi valja reci nesto vise..
J sam fibroadenom operisala sa 17 godina. Operisao me doktor Majdevac u Sremskoj Kamenici. I moj oziljak je takodje neprimetan.
U medjuvremenu sam rodila dete.
Pre 5 meseci su mi ponovo nesto primetili na dojci ali je "tek krenulo" pa nisu bili sigurno 100% da je ponovo fibroadenom.
Prvo sam morala zaustaviti laktaciju i sad posle praznika moram na kontrolu..pa ce mi valja reci nesto vise..
-
- Aktivan član
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Dec 22, 2006 6:49 pm
Draga Dragana,
Ja sam godinu i po dana pila Diane 35 (oralni kontraceptiv) zbog blagog disbalansa hormona, po savetu endokrinologa. u junu ove godine sam napipala kvrzicu na desnoj dojci, ali nisam htela tome da pridajem veliki znacaj jer sam vec uveliko pripremala svoju svadbu. Konacno sam u septembru otisla na ultrazvuk dojke i ustanovljeno je da imam fibroadenom. Odmah potom sam otisla na pregled kod Dr.Dzodica i njegov stav je bio da to treba operisati, kako on rece: pre 30 godina mogucnost alternacije dobrocudnog u zlocudni tumor bila je 0.3%, pocetkom 2006 verovatnoca je prerasla na 3%. Posto nisam htela da se dovedem u situaciju da razmisljam da li cu ja biti medju tih 3% ili ne, zakazala sam operaciju. Fibroadenom je izvadjen 14.11. , rana je jako brzo zarasla, oziljka skoro i da nema, i za sada (da kucnem u drvo) nemam problema.
Ako sam ti pomogla na bilo koji nacin, zadovoljna sam.
Pozdrav,
Tamara
Ja sam godinu i po dana pila Diane 35 (oralni kontraceptiv) zbog blagog disbalansa hormona, po savetu endokrinologa. u junu ove godine sam napipala kvrzicu na desnoj dojci, ali nisam htela tome da pridajem veliki znacaj jer sam vec uveliko pripremala svoju svadbu. Konacno sam u septembru otisla na ultrazvuk dojke i ustanovljeno je da imam fibroadenom. Odmah potom sam otisla na pregled kod Dr.Dzodica i njegov stav je bio da to treba operisati, kako on rece: pre 30 godina mogucnost alternacije dobrocudnog u zlocudni tumor bila je 0.3%, pocetkom 2006 verovatnoca je prerasla na 3%. Posto nisam htela da se dovedem u situaciju da razmisljam da li cu ja biti medju tih 3% ili ne, zakazala sam operaciju. Fibroadenom je izvadjen 14.11. , rana je jako brzo zarasla, oziljka skoro i da nema, i za sada (da kucnem u drvo) nemam problema.
Ako sam ti pomogla na bilo koji nacin, zadovoljna sam.
Pozdrav,
Tamara
Evo i ja da se javim. Juče sam bila na operaciji i izvadili su mi tri fibroadenoma. Bila sam pospana juče i bolelo me je malo, ali danas sam bolje. Ne idem na previjanje, a za 7 dana skidam konce. Operacija je rutinska i ne traje dugo, ali buđenje iz anestezije je meni neopisivo. Potpuno mi je sve bilo zbrčkano i sve vidim duplo, ali odspavala sam 2,3 sata i odmah sam puštena kući. Opecija je bila oko 9, a ja sam išla kući oko 13. Milslim da će sve biti ok. Sada mi malo smetaju flasteri i svrbe me, a povremeno me žigne, kao da me iglica ubode u bradavicu. Mislim da mi je baš nešto oko bradavice i rađeno, jer sam blizu bradavice imala dva.
To je to, bez panike. Imam 27 godina, tako da mi je doktor preporučio vađenje, ali i 2 sam imala blizu bradavice, tako da bi mi sigurno smetali pri dojenju.
Toliko od mene, pozdrav!
To je to, bez panike. Imam 27 godina, tako da mi je doktor preporučio vađenje, ali i 2 sam imala blizu bradavice, tako da bi mi sigurno smetali pri dojenju.
Toliko od mene, pozdrav!