Da Vas ne smaram sa celom pricom, u pitanju su bile transaminaze (enzimi jetre) koje su imale astronomske ramere. Samo kratak osvrt, da znaju i oni koji nisu bili u prici:
PRE REF.VREDNOSTI POSLE
AST 140 < 37 74
ALT 321 < 40 174
HGB 158 115-180 159
GVOZDJE 42.8 10.26-28.3 31.9
LEUKOC. 7.2 4-10 6.2
ERITROC. 5.14 4.20-5.70 5.06
Sve ovo je rezultat za samo mesec dana "uvodjenja reda" , i izbacivanja iz upotrebe svih stetnih materija koje svi mi svakodnevno unosimo u organizam preko hrane.
Podelicu sa Vama svoje "male tajne velikih majstora", pa ako se iko i dvoumi oko promene nacina ishrane, nadam se da ce ovo biti dobar podstrek za sve Vas koji iz bilo kojih razloga zelite da promenite nesto u svom zivotu. I za one malo bucmastije nije lose, jer se malo i kiligramcici tope...

Svaki obrok mora da sadrzi kuvane zitarice (ovas, jecam, raz, proso, heljda, zito....bilo sta zrnasto, ne mora sve navedeno...).
Kuvano povrce (ali kuvano max 5-10 min)(svo koje moze da Vam padne na pamet: krompir, sargarepa, karfiol, kupus, tikvice, persun, celer, spanac-ali on ne bas puno, bolje je zelje ili blitva, brokoli, prokelj, grasak, kukuruz...to je sve tako divno i sareno u tanjiru..

Svo voce, ali najbolje je ono koje inace raste na nasoj teritoriji, moze i poneka banana, ananas...ali ne preterano) uglavnom jabuke, bundeva,paaa, sto se voca tice ja sam spremala samo jabuke na hiljadu nacina zive, rendane sa sargarepom , limunom i medom_mnogo je lepseg ukusa nego sto zvuci), samo 1-2 min obarene- kao kompot, pa u kombinaciji sa zitaricama, suvim grozdjem, suvim kajsijama, sljivama, pa se u to dod samo nekoliko zrna badema ili lesnika (da "pokvari"

Meso je izbaceno totalno, ali samo u pocetku i to ne odjednom, nego postepeno. U fazama sa mesom samo kuvano-junetina, govedina, teletina barena sa crnim i belim lukom i povrcem, ali koje se dodaje tek kada je meso skroz kuvano. Svinjsko meso je totalno izbaceno, kao i sve varijante rostilja, pecenja i przenog mesa, osim junece dzigerice.
Dosta svezih sokova od cvekle i sargarepe, pomorandzi, limuna....totalno bez kupovnih sokova koji sadrze konzervanse, gazirano i alkohol ni pod tackom razno, kao ni kafa ni mleko i mlecni proizvodi (iako su vrlo oprecna misljenja po pitanju surutke!!!)
Od cajeva, caj od korena lincure i cikorije, kamilica, zalfija...i sve to naravno bez secera, moze sa medom, ali ni sa njim ne preterivati. Kada Vam organizam pozeli slatko, jedna jabuka resava stvar!!! Provereno.
Nadam se da nisam nesto zaboravila, i nadam se da ce i ovaj primer pomoci nekome ko ima tih problema. Jeste malo tesko u pocetku, jer smo mi "programirani" na mesinu, jos nam ni zubi ne porastu, a vec smo sa slaninom u ustima,

Izvinjavam se ako sam nesto zaboravila, ako se setim, sledi anex

Veliki pozdrav svima i hvala jos jednom!!!