Visina!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

AssassiN
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 16, 2008 8:16 pm

Visina!

Post od AssassiN »

E ovako zovem se Stefan... imam 15 godina ... visok sam 170... moja zivotna zelja je da mi visina dostigne 185... ali svi mi tvrde pa cak i moji roditelji da je to ne moguce posto su oni niski ... cale 173- majka 160.... pa bih vas zamolio da mi kazete da li je to istina .. i ako nije ... da li postoje neke vezbe za istezanje koje bih mogao da radim ... da bih otisao u visinu ... molim vas.... to mi je zivotna zelja... hvala unapred...
Korisnikov avatar
LadyOfTheMountain
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 11:51 pm

Post od LadyOfTheMountain »

Stefane, za decaka od 15 godina visina od 170 cm je sasvim OK, ti jos uvek rastes i niko ti ne moze reci do koje visine ces narasti.
Mozda i postignes tih tvojih zeljenih 185 cm, npr. moj deda je bio izuzetno visok, njegovi sinovi odn. moji ujaci nizi od njega za npr. 15 - 20 cm, ali njihovi sinovi tj. moja braca od ujaka su visoki bas tako oko 185 - 190.
Znaci, ako ti je neki deda bio visok mozda povuces na njega, pa i ti izdzigljas :D .
Pojmovi visok i nizak su relativni, npr. ti svog oca nazivas nikim, a on je osoba prosecne visine, kao i tvoja majka.
Ono sto je mene zainteresovalo u citavoj ovoj prici je tvoja fiskacija za tu visinu bas od 185 cm. Cak kazes "zivotna zelja". Da ne preterujes malo ?
Ima valjda i drugih stvari osim visine od 185 cm, mnogo vrednijih, ali jos si mlad pa ces ih tek otkriti.
U fazi si kad rastes i porasces jos u svakom smislu i u visinu i postati zreliji, pa ces prestati da se opterecujes ovim.
Sto bi tvoja generacija rekla :
b ql :wink:
Pomozite nepokretnoj porodici !
sajt :
http://www.brotherskocic-needhelp.com/
tv reportaza (2 min i 37 sek.) :
http://www.youtube.com/watch?v=tWA1Ns1g_9o
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 22, 2008 12:28 pm

Post od Uros90 »

Ma narasces, i nema veze sto su ti roditelji mali, evo ja sam ti cist primer, keva mi ima oko 160, cale 180, a ja 198cm.
AssassiN
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 16, 2008 8:16 pm

Post od AssassiN »

Hvala na odgovoru....

ovo mi mnogo znaci ... ali ipak.. da li znate neke dobre vezbe za istezanje :) ?

iii na zalost neam ni jednog dedu koji je bio nesto posebno visok ... sve nesto do 175... :S
Korisnikov avatar
LadyOfTheMountain
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 11:51 pm

Post od LadyOfTheMountain »

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 267#167267
Evo ti jedan "drug", visok kao ti i s istim "problemom".
Pomozite nepokretnoj porodici !
sajt :
http://www.brotherskocic-needhelp.com/
tv reportaza (2 min i 37 sek.) :
http://www.youtube.com/watch?v=tWA1Ns1g_9o
ghetto man
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 12, 2008 6:29 pm

Re: Visina!

Post od ghetto man »

AssassiN napisao:E ovako zovem se Stefan... imam 15 godina ... visok sam 170... moja zivotna zelja je da mi visina dostigne 185... ali svi mi tvrde pa cak i moji roditelji da je to ne moguce posto su oni niski ... cale 173- majka 160.... pa bih vas zamolio da mi kazete da li je to istina .. i ako nije ... da li postoje neke vezbe za istezanje koje bih mogao da radim ... da bih otisao u visinu ... molim vas.... to mi je zivotna zelja... hvala unapred...
Ja sam svoju priliku propustio za tebe nije kasno Stefane, jer si mladji od 18 godina, poseti sajt http://www.* i videces da li mozes da ispunis svoju zivotnu zelju. :wink: [/url]
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm

Post od blue wawes »

Stefane, jedan od nacina da vise porastes je da se bavis vaterpolom ili kosarkom.Kada se u ovim sportovima vise koriste misici natkolenice aktivira se hormon rasta ali moras da budes uporan i ides na treninge bar 2-3 puta nedeljno ili cesce bar jednu godinu ili vise pa da krenu rezultati :P
ghetto man
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 12, 2008 6:29 pm

Post od ghetto man »

Saznao sam jos komunicirajuci sa ljudima sa pomenutog sajta da svaka osoba bilo muskog ili zenskog pola ima ocekivanu visinu koja se moze odrediti; tu temu je Vec odavno proucila sportska medicina u svetu, a i kod nas i dosta literature je napisano o temi samo obicni ljudi nisu informisani. :)
stefan_kv
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 05, 2009 12:28 am

Post od stefan_kv »

AssassiN napisao:E ovako zovem se Stefan... imam 15 godina ... visok sam 170... moja zivotna zelja je da mi visina dostigne 185... ali svi mi tvrde pa cak i moji roditelji da je to ne moguce posto su oni niski ... cale 173- majka 160.... pa bih vas zamolio da mi kazete da li je to istina .. i ako nije ... da li postoje neke vezbe za istezanje koje bih mogao da radim ... da bih otisao u visinu ... molim vas.... to mi je zivotna zelja... hvala unapred...

i ja sam malo znatizeljan pa bih zeleo priupitati nesto,imam 18 godina i 187,prakticno u srednjoj skoli nisam ni porastao,skoro nista tako da bih zeleo da znam koliko cu jos da porastem,zeleo bih 197.Da li je to moguce?
hunter
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

stefan_kv napisao:

i ja sam malo znatizeljan pa bih zeleo priupitati nesto,imam 18 godina i 187,prakticno u srednjoj skoli nisam ni porastao,skoro nista tako da bih zeleo da znam koliko cu jos da porastem,zeleo bih 197.Da li je to moguce?
Gledao am u kristalnu kuglu, oces, ako ja u nju ubacim flash memory sa 10 cm! No nemam gde!
Korisnikov avatar
Sanjchy905
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 24, 2011 10:47 pm

Post od Sanjchy905 »

AssassiN, a da malo ne preterujes?Trebao bi da imas masu za tu visinu.Uostalom nemoj da slusas druge sta govore.15 godina 170cm?To je lepa visina :o :wink:
Milan***
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 08, 2009 4:41 pm

Post od Milan*** »

Roditelji te lazu :D Mozes ti jos da porastes, samo treniraj sport, kosarku ili odbojku, rekrativno ako vec neces aktivno. ;)
Princess Krofna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 25, 2013 8:14 am

Post od Princess Krofna »

Visina je predodredjena i postoji formula za izracunavanje, ako imas negde zabelezeno na dan drugog rodjendana visina se mnozi sa dva, znaci, ako si kao dvogodisnjak bio visok 95cm tvoja ce visina kao odrasle osobe biti 190cm. Postoji sansa za dodatnih 4-5cm ako se istezes igrajuci kosarku i sl. Osim sporta, moj ti je predlog da pazis na kilazu, jer i niska osoba moze da izgleda jako privlacno kada je skladno gradjena.
Junona_Lucina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 10, 2013 5:08 pm

Post od Junona_Lucina »

Na osnovu ovoga, ja bi cerku trebalo da pripremam za NBA :o
Princess Krofna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 25, 2013 8:14 am

Post od Princess Krofna »

I ja :-D moja cerka je sa 2 god bila visoka 92cm :-) Ali mislim da kod devojcica igra veliku ulogu pocetak ciklusa.
Odgovori