Visina!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Maj 10, 2013 5:08 pm
Re: Visina!
Paaaaaa, ne znam da li to tacno. Znam da ciklus pocinje onog momenta kada se kod devojcice nakupi dovoljna kolicina masnog tkiva. Taj momenat je presudan za nastanak menarhe. E sad, da li ce na rast uticati to kada je ciklus poceo, ne znam. Trebalo bi da pitamo nekog strucnijeg. Ali ako cemo iz licnog iskustva, imam drugarice koje su nize od mene i one koje su vise, a dobile su u sasvim razlicitim razdobljima. Sasvim nebitno reklo bi se.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Maj 17, 2013 12:27 pm
Ja sam bio najnizi i najslabiji u osnovnoj skoli pa sam izrastao na 1.83,
Cale mi je 1.80,toliko pise u njegovoj vojnoj knjizici,keva mi je do ramena neznam njenu visinu tacno.

Drugari jel moze jos da se raste posle 20-e? Evo jos malo cu 20 godinu napuniti, a imam 168 cm visine sto je jako malo. Nezadovoljan sam, bar jos 2-3 cm da dobijem.
Може да се расте и после. Један мој другар је прилично израстао после средње школе. Потруди се и сам. Бави се неким "истежућим" спортом као што је кошарка. Теретану заборави.
E ovako, zovem se Petar I imam isto 15 godina kao Stefan, ja sam prosle godine bio visok oko 160cm, ali sam imamo nagli porast i sada sam visok 186cm... ali to nije problem, problem je u tome sto sam ja porastao, ali je moja tezina ostala ista, imam 53kg... to je moj problem...
Никад задовољни.
likcuga, добро је што се ниси нагло угојио јер би то превише оптеретило кости које су тек нарасле. Не би било добро ни за срце. Само полако. Бави се неким лаганим спортом и здраво се храни и довољно спавај.

likcuga, добро је што се ниси нагло угојио јер би то превише оптеретило кости које су тек нарасле. Не би било добро ни за срце. Само полако. Бави се неким лаганим спортом и здраво се храни и довољно спавај.
Aco, otac mi je visine 180, a mama 165, i sad bar kad bi dobio jos 2 cm da zaokruzim na 170 cm. A nisam rastao od prosle godine od avgusta, e to je problem. Zato i pitam jel moze posle 20-e godine da se raste. Sad mi je kasno za kosarku, ali idem redovno za drustvom na basket, i radim neke vezbe istezanja, pa ne znam jel to dovoljno?
Ма добро, на баскет сам и мислио. Само да скачеш на чистом ваздуху и што мање седиш за рачунаром. Шта год да радиш на истезању само може да припомогне. Неке драстичне ефекте не можеш да очекујеш. Важно је да не идеш у теретану јер јачање мишића успорава раст. Такође и сви спортови где се врши агресиван притисак на кости могу да имају контраефекта на раст у висину.
Из исхране избаци што више вештачких материја. Пиј потребну количину воде. Можда би помогао и домаћи кефир.
Да ти се није шта лоше десило пре тих годину дана од како си престао да растеш?
Из исхране избаци што више вештачких материја. Пиј потребну количину воде. Можда би помогао и домаћи кефир.
Да ти се није шта лоше десило пре тих годину дана од како си престао да растеш?
Ne idem u teretanu. Igram redovnije fudbal nego basket jer sam taj sport kao mali i poceo da treniram, pa sam prestao, ali i dan danas idem rekreativno, a na basket sam tek poceo, ali igrao sam malo i pre.
-Na koju vestacku hranu mislis? npr.
Imao sam povredu pre oko godinu i po dana, povreda skocnog zgloba, nisam mogao da trcim 5 meseci . Natecen zglob je bio nesto jace od 4 meseca, a osetio sam da mogu da trcim negde od prilike posle 4 i po meseca.
-Na koju vestacku hranu mislis? npr.
Imao sam povredu pre oko godinu i po dana, povreda skocnog zgloba, nisam mogao da trcim 5 meseci . Natecen zglob je bio nesto jace od 4 meseca, a osetio sam da mogu da trcim negde od prilike posle 4 i po meseca.
At the ovako zovem se Stefan... imam 16 godina ... visok mike One hundred seventy... moja zivotna zelja je idet michigan visina dostigne 185... ali svi mi tvrde missouri cak we moji roditelji nrrr je to ne moguce posto su oni niski ... cale 173- majka A hundred and sixty.... missouri bih vas zamolio idet mi kazete da li je to be able to istina .. we ako nije ... nrrr li postoje neke vezbe za istezanje koje bih mogao nrrr radim ... fordi bih otisao ough visinu ... molim vas.... to be able to michigan on zivotna zelja... hvala unapred...
RS 2007 Gold
WOW Gold Kaufen Billig
RS 2007 Gold
WOW Gold Kaufen Billig
Могуће је да те је та повреда психофизички пресекла и стопирала раст. Можда се поново све покрене, ко ће га знати. Играј баскет и батали фудбал. Наравно, замени патике.
Храна са превеликом концентрацијом вештачких материја: жваке, сокови, бомбоне, којекакви слаткиши, кекс, газирано, енергетски напици, паризери, паштете, виршле и остало смеће, којекаква пецива, кечап, мајонез, шумећи препарати којечега... Сигурно сам нешто заборавио.
Потребан ти је мед, лимун, јабуке, домаћи кефир, чиста вода, поврће, квалитетно месо (домаће)...
Храна са превеликом концентрацијом вештачких материја: жваке, сокови, бомбоне, којекакви слаткиши, кекс, газирано, енергетски напици, паризери, паштете, виршле и остало смеће, којекаква пецива, кечап, мајонез, шумећи препарати којечега... Сигурно сам нешто заборавио.
Потребан ти је мед, лимун, јабуке, домаћи кефир, чиста вода, поврће, квалитетно месо (домаће)...
Sa obzirom da se raste do 25-e, bar tako kazu, nadam se jos samo malo visine da dobijem, taman.
Pokusavacu to sto kazes, zdraviju hranu i to ostalo. Okej hvala ti druze.
Pokusavacu to sto kazes, zdraviju hranu i to ostalo. Okej hvala ti druze.

Нека ти је са срећом и нека те Бог чува. Поздрав!