Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: JAKO,jako veliki problem-DOKTORI POMOZITE
PostPoslato: Sre Jun 20, 2007 8:23 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jun 18, 2007 1:43 pm
Postovi: 23
Imam 24 godine i veliki problem.Početkom 2004. sam imala prvu trudnoću i to blizanačku.U 4. mesecu sam imala spontani(navodno razlozi su bili miomi koji su tom prilikom odstranjeni) i posle silnih analiza receno mi je da ne mogu više da ostanem u drugom stanju.Doktori su na UZ videli duplu matericu i i to naveli kao razlog pobačaja.
Posle dva meseca ja na kontrolnom pregledu saznajem da sam ponovo trudna -iako je trebalo da prođe još najmanje 4 meseca.Tu trudnoću sam iznela do kraja,naravno kao visoko rizičnu ali bez ikakvih problema i rodila zdravo dete koje sada ima 2 godine.Dobijala sam progesteron preventivno-jer je tako rekao doktor koji mi je vodio prvu trudnoću.
Sada nakon svega toga ja sam imala još dve trudnoće koje su po mišljenju lekara morale da budu prekinute.Imam ranicu na grliću materice koja je sve veća i veća ali niko ništa ne preduzima pa čak ni kada odem privatno kod nekoga od naših lekara.Šta da radim jer me već hvata panika.Želim još dece ali izgleda da mi se ta želja neće ispuniti.
MOLIM za bilo kakav savet ili pomoć.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jun 20, 2007 8:32 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 2:56 pm
Postovi: 1378
Pored strepnje koja je ocigledna u Vasem slucaju, koja je narasla zbog objektivnih razloga, zelim da Vam kazem nekoliko rijeci koje ce Vas umiriti, a onda cete Vi meni odgovoriti na nekoliko pitanja.

Dupla materica ili Uterus dydelphus, nije kontraindikacija za trudnocu ! nije razlog zasto je doslo do spontanog pobacaja, i nije razlog da se trudnoca koja se spontano desila prekida, a narocito ako je zeljena !
Napisite mi razloge koje su navele kolege kao razlog za prekid trudnoce.

To sto se ostali trudni nekoliko puta i sto ste iznijeli jednu terminsku trudnocu, i sto imate 24 godine, stoji na Vasoj strani i vjerujem da cete ostariti i trudnocu i porodjaj bez ikakvih problema, ako nadjete ginekologa koji se razumije u anomaliju materice koju imate i sposoban je da vodi slijedecu trudnocu.

Spomenuli ste miome koji su dijagnostikovani dok ste imali kiretazu ? a onda odstranjeni kiretazom ??? to nesto ne stima osim ako Vam nisu radili neku intervenciju koju niste opisali.

_________________
Pozdrav,
ObGyn


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jun 20, 2007 8:42 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jun 18, 2007 1:43 pm
Postovi: 23
Razlozi za prekid prve trudnoće je navodno bilo to što sam imala miome,moja anomalija i po mišljenju načelnika ginekologije jedan plod je nastavio da se razvija a drugi se uopšte nije razvijao.Tako su me držali nekih mesec dana i posmatrali moje stanje i na kraju ustanovili da je materica već puna koaguluma i da nema drugog rešenja osim kiretaže jer se na kraju ni taj drugi plod nije video.Tada je rađena samo kiretaža i rečeno je da dok se god plod bude smeštao u levu stranu materice takva trudnoća ne može biti normalna i iziskuje prekid.I tako sam ja došla do stanja da iza sebe imam tri prekida ŽELJENE trudnoće.Sada imam i VI grupu sekreta i silne RANETINE po grliću a svi se prave ludi.A da ne pomonjem da sam u tij istoj bolnici radila i to sa svim tim lekarima jer sam med. sestra.Kako bi se ponašali da je u pitanju neko ko je došao sa ulice i ko nema pojma kako i šta treba da se radi.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jun 20, 2007 8:56 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 2:56 pm
Postovi: 1378
Mislim da nakon ovog iskustva treba ne da promijenite ginekologa nego bolnicu ! ne znam iz kojeg se grada javljate i da li imate ikakav izbor, ali po podacima koje iznosite radi se o nekoj podrucnoj bolnici u kojoj:

1. nacelnik ne zna UZ, jer ne znamo sada da li je vidio miome ? ili duplu matericu ? ili oboje ? ako je vidio duplu matericu, onda prica
Citiraj:
dok se god plod bude smeštao u levu stranu materice takva trudnoća ne može biti normalna i iziskuje prekid.
nema nikakvog smisla ! ni klinickog niti naucnog.

Ako ste imali miome...onda oni nisu odstranjeni kiretazom, jer se isti ne mogu odstraniti kiretazom.

2. Da biste znali tacnu dijagnozu, preporucujem Vam da trazite MRI ( nuklearnu magnetnu rezonancu ) da bismo znali kakvu anomaliju materice imate i da li je uopste imate ? ili imate miome ? Obe promjene se najkvalitetnije vide MRI snimkom, a to vjerujem mozete uraditi samo u vecem centru. Dupla materica je najcesce povezana sa duplim grlicem, sa ili bez pregrade vagine. Mozda nemate duplu nego dvorogu
( bicornuate ili mozda arcuate ) matericu sto je potpuno druga dijagnoza od duple ! i management problema je potpuno drugaciji.

3. Poslije nekoliko kiretaza moguce je da Vam je grlic ostecen, ili imate obicnu ranicu koju ima ne mali broj zena. Ako nemate nikakve simptome ( pojacanu sekreciju, svrab, pecenje u vulvarnoj dijelu, krvarenje poslije odnosa ) i imate normalan Papa nalaz, ranica se ne mora lijeciti, ako imate bilo kakav od ovih simptoma i/ili abnormalan papa nalaz, onda je potrebno preduzeti odredjene korake.

To bi bilo za pocetak, a vi se javite ponovo sa rezultatima, i ne gubite i zivce i vrijeme sa onima koji Vam ne pomazu.

_________________
Pozdrav,
ObGyn


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jun 20, 2007 9:04 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jun 18, 2007 1:43 pm
Postovi: 23
Ovo kod mene je duga priča i ja uvek zaboravim da napišem nešto što možda može da bude važno.Muka mi je od čekanja u redovima i od silnih testova jer ih niko skoro i ne pogleda osim mene.Ovde kod nas se MNR radi samo ljudima koji su teško bolesni a i kad bih je zakazala došla bih na red 2010.god odprilike.To što ste pomenuli dvorogu matericu-čini mi se da je tako jer imam "pregradu" a jedan grlić i sve ostalo u pravom broju.Najbolje bi bilo da ja sednem i sve lepo napišem i da to vama pošaljem e-mailom,da ne buh ovde stalno preskakala neke bitne stvari.Ipak hvala na savetima i na vremenu koje ste odvojili za mene.Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jun 20, 2007 9:13 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sre Jan 12, 2005 12:01 am
Postovi: 1058
Lokacija: Beograd
Kako vidim gospođo Čokavac,
Vi veće probleme imate sa vašim ginekologom nego sa vašom matericom!
Pa rešite problem, promenite ginekologa. Vidim da ostajete trudni bez problema.
Niste naveli koja je težina bebe iz iznešene trudnoće?

"Silne ranetine" na grliću materice je najverovatnije tzv. Ectropio PVU, nastao manjim nezbrinutim rascepom na grliću tokom porođaja.

Moram da Vas pitam (to je jače od mene) kako vam je kao medicinskoj sestri uspeo da proda priču o vađenju mioma kiretom?

Za dijagnozu vaše anomalije materice dovoljan je i 3-4D UZ (ne sporim NMR).
Zar se nisu kao saradniku setili da vam urade bar HSG?

Vidim ja da će biti još beba, sretno! Dr PeđaDj


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jun 20, 2007 9:24 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jun 18, 2007 1:43 pm
Postovi: 23
Ja sam od medicine odavno digla ruke,još kad je sve počelo da mi se dešava, jer ne želim da radim onako kako ovde lekari rade.Pošto su se ponašali prema meni kao prema životinji a ne kao prema čoveku tj ženi.Ne smem ni da pomenem gde se lečim i odakle sam jer nas i ovako prati loš glas.Uz sve ovo što sam napisala nisu mi radili ništa drugo od analiza osim uzimanja brisa,čak ni na lični zahtev.Toliko su odgovorni.U neku drugu bolnicu ne mogu jer neće da mi daju uput jer za to nema potrebe a bez istog ne mogu jer u našoj opštini tj zdravstvenom centru imamo ginekologiju itd.......Toliko o tome .Bolje bih prošla da sam otišla kod kasapina nego kod ginekologa.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jun 21, 2007 1:42 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 01, 2007 12:48 am
Postovi: 472
Draga cokavac, moj ti je savet da se opustiš, budeš zadovoljna što imaš zdravo dete od dve godina naročito nakon dijagnoze da nećeš imati dece.
U kom gradu živiš.

Imaš tek 24 godine, nije ti neophodno da toliko žuriš sa drugim detetom, u tom godinama nije neophodno da žuriš i paničiš čak i da još nisi rodila.
Znam mnogo devojaka koje su 82 godište pa čak i starije kojima još i ne pada na pamet da razmišljaju o potomstvu.

Ja takođe nisam jedna oo njih i razmišljam na način isto kao i ti pa sam zato i htela da ti odgovorim.
Ja imam 20,5 godina i takođe dete od dve godine.
Veza sa ocem deteta završena.

Druga veza (brak), savršeno, prelepo, trudnoća prošlog oktobra, pobačaj u 6-toj nedelji.
Psihičko stanje strašno, zašto se to desilo kako, odjenom, prošlo kao menstruacija.
Iz nekih razloga rastanemo se, njegovi se nisu mirili sa tim da ja imam već dete, on zavistan od njih u svakom pogledu pa i materijalom, i uspeli su da nas razdvoje.

Sad sam sama sa detetom i živim sa mamom.
I mnogo bih volela da se pomirim sa bivšim (ne ocem deteta) i imamo pravu porodicu i još neko dete.

Ali ne može.

Imaš dete, imaš muža, čoveka koji želi još dece sa tobom, neka te to drži i uživaj u sadašnjem životu.
Promeni lekara, neka ti neko preporuči, ako si iz Niša mogu i ja!
Kada nađeš lekara, polako neka te lepo pregleda sve, sve analize, a za to vreme se štiti od trudnoće, neka neko vreme prođe, da ti se materica oporavi od mioma, kiretaža, porođaja, pa kad 6 meseci uzastopno nemaš nikakve ranice, i sve bude u redu (nemaš miome, kondilome, opasne bakterije) kao i dobra krvna slika, zdrava ishrana, život bez stresa, onda polako kreni u pokušaje za novu trudnoću koja će imati mnogo više šansi od neuspelih koje si imala do sada.
Šta imaš, sina ili čerku?

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jun 22, 2007 1:23 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jun 18, 2007 1:43 pm
Postovi: 23
Imam sina.Nije meni problem to što se meni dešava nego to što se svi prave ludi.Jednostavno ne dozvolite da vas leči neko ko nema diplomu ili ju je kupio.A sad su našli i tu varijantu da je za sve ovo razlog to što živim u blizini,i radim u "Južnoj zoni" jednog grada čije ime više i ne smem da spomenem.Najzagađeniji smo.
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jun 22, 2007 2:45 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jun 22, 2007 2:31 pm
Postovi: 16
Jos dok sam citala prve postove,znala sam da se radi o Pancevu i nasoj cuvenoj ginekologiji!Sve ovo sto si napisala,mogu i ja da potpisem!I da pridodam jos svasta!
Meni je doktorka u Domu zdravlja u Pancevu,kada sam bila trudna,videla,radeci kolposkopiju, da imam mozaik na materici i kondilome!I da stvar bude gora,to mi je potvrdila jos jednim kolposkopskim pregledom,tri meseca kasnije!Sreca moja,pa sam se porodila u Beogradu u Visegradskoj!Doktorka koja me je porodila,radi mi redovno kolposkopiju, vaginalne briseve i Papu i ostala je shokirana kad je videla moje nalaze iz Panceva!
A,sta ja kao obican smrtnik da kazem???Pa,nisam ja merodavna da occenjujem njihovu strucnost!Ja sam se prepala sa dijagnozom mozaika,a i za kondilome mi nije bilo sve jedno!
Isti taj nacelnik pancevacke ginekologije nije video na redovnom ginekoloskom pregledu,pre par godina,da imam miom,velicine oko 4-5cm.Tad jos nije bio nacelnik,ali na zalost,sada jeste!Opet su me spasli lekari iz Visegradske i privatni ginekolog iz Panceva(odlican dijagnosticar),koji su me operisali i sad sam mama jednog malog andjela od godinu dana!
Sve je to istina!I to da nam ne daju uput za Beograd,jer Boze moj,i u Pancevu sve oni to rade!A,sestre na ginekologiji su toliko bezosecajne,da nisu ni vredne mog pomena!
Sta da ti kazem,nego,pravac u Beograd,ako imas sredstava,odradi 3D ili 4D ultrazvuk!U Beogradu,na srecu,jos uvek ima pavih,dobrih lekara!
A,mozes i u Pancevu da odradis ultrazvuk kod odlicnog dr.Bolesnikova i dr.Stankov Cede i Veljka!
Sve najbolje ti zelim!I samo napred!Bezi od onog sto ne valja i izbori se za sebe,kad vec tako moramo!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jun 22, 2007 5:45 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jun 18, 2007 1:43 pm
Postovi: 23
Kad smo već pomenuli Dr Veljka , čovek zaslužuje Nobelovu nagradu.Upravo sam došla iz njegove ordinacije.Sve smo se dogovorili i po njemu pola od ovih stvari koje su mi govorili da imam nisu tačne.Istina da imam ranice na grliću ali to nije toliko strašno.Za sestre znam da su takve kakve su (jer sam i ja jedna od njih) , ali ima razloga što su takve.Sad mi je puno lakše.Nije tačno da privatne ordinacije služe samo za uzimanje novca već su tu i za davanje saveta i sve ostalo što u zdravstvenim centrima ne može da se dobije.I stvarno mi je žao što je malo takvih lekara ( bar ovde kod nas ).Što se mene tiče, nema cisti,nema upala nema ničega sem pomenutih ranica.E pa Dr Veljko je pravi genije.
Pančevke pazite kod koga se lečite i uvek se konsultujte sa bar još jednim doktorom.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jun 22, 2007 6:14 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jun 22, 2007 2:31 pm
Postovi: 16
Veljko je moj skolski drug i kao takvog ga odlicno poznajem!Uvek je bio dobar i kulturan i nikada nije isticao da je dete lekara,niti se ponasao drugacije od nas,svojih vrsnjaka!Otac mu je,takodje,dobar ginekolog.Uvek je bio ljubazan i nezan na pregledima!Veljko je svoju praksu sticao,izmedju ostalog i u Visegradskoj!I supruga mu je ginekolog!
Sto se tice sestara sa ginekologije,rekla sam da nisu vredne pomena,ali dodacu i ovo:Pa,kada nemaju zivaca,zasto su odabrale da rade takav posao?Nema ljutis,ali tako je! :)
Drago mi je da si se pomerila sa mesta,na kome nisi ni trebala da budes!Zelim ti sve najbolje i uskoro jednu bebicu!A,mozda i dve! :D
Pozdrav iz komsiluka!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jun 22, 2007 11:42 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jun 18, 2007 1:43 pm
Postovi: 23
Hvala na podršci mama Maki.Kad je u pitanju porodica Stankov skidam kapu, i što se tiče kulture ,vaspitanja a i znanja.Ne volim lekare koji su uobraženi i prepotentni.Veljko je potpuno normalna osoba i zna da ti ulije poverenje i vrati samopouzdanje-kao i njegov otac.Svi ostali im nisu ni za mali prst.
E a što se sestara tiče nije lako raditi ovde i na ovaj način.Ja sam imala tu "sreću " da ostanem bez posla a sada sam srećna što više nemam veze sa zdravstvom.Ali možda ću se jednog dana vratiti.
Pozdrav Maki i svima ostalima.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 177 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: