Varikocela
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Re: Varikocela
Kako izgleda taj 3 stepen? Jel velika varikocela? Meni pise 1 stepen,a ona ,vidljiva je donekle.I pojavila mi se na drugom testisu ,a doktor mi je rekao da ne moram operisati...ja se bojim,da sutra necu moci da imam decu
((((((

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 14, 2010 3:24 pm
Pa najveca je III stepen valjda. Ogromna je 

Milose, gr I je prakticno bez znacaja, ogroman broj muskaraca ima varikocelu I stepena a da uopste nisu ni svesni da imaju...bitno je samo da to povremeno pratis da ne napreduje...za sad zaista nema nikakvih razloga za brigu!
operise se kad je velikog stepena (fizicki smeta, boli, los spermogram), a odgovor za clana hajleselasije - mozda si samo malo iziritirao, masturbacija ne utice negativno niti ugrozava uspeh intervencije...ako se ne povuce problem uskoro onda idi na kontrolu da se vidi da nije to usled neceg drugog...srpi se jos par dana, trebalo bi da se smiri, jos je relativno sveze...
operise se kad je velikog stepena (fizicki smeta, boli, los spermogram), a odgovor za clana hajleselasije - mozda si samo malo iziritirao, masturbacija ne utice negativno niti ugrozava uspeh intervencije...ako se ne povuce problem uskoro onda idi na kontrolu da se vidi da nije to usled neceg drugog...srpi se jos par dana, trebalo bi da se smiri, jos je relativno sveze...
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 14, 2010 3:24 pm
Bio sam danas na skidanju konaca i kontroli. Doktor je rekao da je normalno da me boli i da izgleda skoro vece nego pre. Da ce se sve to povuci za 2-3 meseca.
Dr011: Meni pise da je 1 stepena,a na levom testisu je vidljiva,tj,kad se napipava,inace tek-tek iz daljine kada se gleda.Mozda i jeste 1 stepena.Meni je to od tereta i naprezanja.Ja sam kao klinac cesto puta bio izlozen fizickom poslu oko kuce,betoniranje itd. Voleo sam da podignem tesko i sada imam taj problem.Trenutno radim isto neki posao u kojem ima "fizike",pa se bojim da mi se ne uveca.Inace,prisutna je i sa druge strane,ali tek vidljiva,jedva se zapazi.
varikocela moze da nastane i bez ikakvog konkretnog razloga...pri povecanom pritisku u trbuhu (pri fizickom naporu) ona vise nabubri, kad se legne splasne...ako je lekar rekao da je gradus 1 onda verovatno da jeste tako...ona vremenom moze da se uvecava, i to sama od sebe, zato treba povremeno ici na kontrole i pratiti kako se ponasa...kad je malog stepena ne utice na plodnost, ne operise se, ali ako se stepen povecava onda je treba operisati upravo da ne bi dovela do problema ili da bi se problem resio ako vec postoji...zato prati...ali nemoj da se previse opterecujes, zaista nema potrebe...ako si zabrinut mozes da uradis spermogram, to je bar lako! 

A toplota sperme,da li je to neki los znak? Koliko znam,ne sme biti toplote....Uradicu spermogram.
kad je rec o toploti to se odnosi na toplotu u testisima, koja ne sme biti veca od normalne (zato se oni spustaju i podizu u zavisnosti od spoljasnje temperature)...varikocela veceg stepena bas utice na toplotu u testisu - zagreva ga, pa je zato tada treba operisati...a sto se tice sperme ona je normalno topla, izbacuje se iz unutrasnjosti tela, a unutra je toplije nego spolja...kao i mokraca sto je toplija... 

Dobro.Hvala Vam.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Dec 23, 2010 7:19 pm
Utorak sam operisao laparaskpski varikocelu,pa me zanima koliko traje oporavak?
Tehnomanija napisao:Utorak sam operisao laparaskpski varikocelu,pa me zanima koliko traje oporavak?
koliko se placa laparoskopski? Jel lokalna anestezija?
-
- Novi član
Nista se neplaca,opsta anestezija ide,operisao sam u Novom Sadu kod dr. Sarac
-
- Novi član
Posle koliko dana se skidaju flasteri i konci?
Tehnomanija napisao:Posle koliko dana se skidaju flasteri i konci?
ne znam koliko,mozda jedno 10-tak dana
Tehnomanija napisao:Nista se neplaca,opsta anestezija ide,operisao sam u Novom Sadu kod dr. Sarac
jel to na poliklinici ili privatno? Posto sam ja okolina NS