Varikocela
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
moj muz je operisao varikocelu prije godinu i 5 meseci,posle operacije pa sve do danas osjeca tup bol na dodir na testisu,nikad prije operacije nije osjecao tako nesto bio je na kontrolama i rekli su mu da je sve ok,ipak smo mi zabrinuti zbog toga pa me interesuje imamo li razloga za brigu ili je to nesto sto se desava i drugima i zasto bol ako je sve ok.veliki pozdrav
Re: Varikocela
imam 20. god . pre par dana su poceli simptomi kao sto su vec navedeni u ovoj temi ( tup , nedefinisan "bol" u predelu levoj testisa ) .danas sam bio do doktor opste spec. i kaze da sam najverovatnije istegao neki misic , zivac , nerv jer sam u poslednje vreme poceo sa malo jacim treninzima i bavljenja sportom. cinjenica je da nema nikakvih vidnih promena i rekla mi je da odmaram i da se ne naprezem nekoliko dana.
pripisala mi je jedino vadjenje krvi i da uradim urino kulturu . zanima me misljenje strucnih osoba -sta i kako raditi dalje ??
napominjem da bol nije jak ,. ali je pomalo neprijatan , nije konstantan i desava se uglavnom pri nekim sprecificnim pokretima tela.
hvala.
pripisala mi je jedino vadjenje krvi i da uradim urino kulturu . zanima me misljenje strucnih osoba -sta i kako raditi dalje ??
napominjem da bol nije jak ,. ali je pomalo neprijatan , nije konstantan i desava se uglavnom pri nekim sprecificnim pokretima tela.
hvala.
@drejki: verovatno je neki nerv u pitanju zbog koga je bol zaostao nakon operacije, ako na konrolnom pregledu kazu da je sve ok onda ne brinite...
@dgs: vrlo moguce da je bol povezan sa jacim treningom koji si zapoceo, da si zaista istegao misic, nerv, i da bol samo zraci u testis, i to ce se srediti...bitno je da nema nikakvih promena, ako primetis bilo sta da se pojavilo onda naravno ponovo idi na pregled...
@dgs: vrlo moguce da je bol povezan sa jacim treningom koji si zapoceo, da si zaista istegao misic, nerv, i da bol samo zraci u testis, i to ce se srediti...bitno je da nema nikakvih promena, ako primetis bilo sta da se pojavilo onda naravno ponovo idi na pregled...
Dr011 napisao:
kao prvo hvala na odg. - evo posle nedelju ipo otprilike bol se ponekad javi -sigurno je da nije kao na pocetku. ali sve ovo me pomalo navodi na pojavu varikocele I stepena -koliko sam citao po netu. zanima me da li testisi moraju biti uvek malo hladniji nego ostali delovi tela -tj imati manju temperaturu ,posto dosta puta se desava da su bas topli.

u tom slucaju da jeste var.I stepena -kakva je intervencija ? da li je potrebna operacija ili . ???
Dr011 napisao:
kao prvo hvala na odg. - evo posle nedelju ipo otprilike bol se ponekad javi -sigurno je da nije kao na pocetku. ali sve ovo me pomalo navodi na pojavu varikocele I stepena -koliko sam citao po netu. zanima me da li testisi moraju biti uvek malo hladniji nego ostali delovi tela -tj imati manju temperaturu ,posto dosta puta se desava da su bas topli.

u tom slucaju da jeste var.I stepena -kakva je intervencija ? da li je potrebna operacija ili . ???
*rezultati urina i krvi su dobri. i zanima me dali se varikocela moze utvrditi prema promenama nekim u urinu ?
hvala ..
ako je prvog stepena nije potrebna operacija, dosta muskaraca ima malu varikocelu...ona se operise samo kada je toliko velika da fizicki smeta coveku i stvara bolove sa svoje strane i kada postoji problem fertiliteta...
sto se tice temperature testisa, bitno je da nisu visoko postavljeni i uvuceni uz telo gde je temperatura visa nego sto ti mozes ovakoda opipas, ako normalno i slobodno stoje u mosnicima onda je ok...mosnice svojom skupljenoscu regulisu poziciju u zavisnosti od temperature, kada je toplo one se opuste i testisi vise nize, kad je hladno one se skupe...sad kako procenjujes tu temperaturu ne znam, ali ne ocekuj da oni budu ledeni, nije to bas tolika razlika da mozes da osetis...
varikocela kada je velika povecava temperaturu, ali tada bi sigurno tu varikocelu pipao, ali bas i visinu temperature ne...
ne brini, najverovatnije da to sto te muci jeste zbog istegnuca misica, treninga...ako bas brines i mislis da nesto ipak nije u redu, ako bas opipavas prosirene vene iza testisa i duz vrpce na kojoj vise (ako izgleda kao vreca puna crvica) ili bilo kakvu drugu promenu na testisima ili oko njih onda idi kod urologa na pregled...
urin nije u vezi sa sa varikocelom...
sto se tice temperature testisa, bitno je da nisu visoko postavljeni i uvuceni uz telo gde je temperatura visa nego sto ti mozes ovakoda opipas, ako normalno i slobodno stoje u mosnicima onda je ok...mosnice svojom skupljenoscu regulisu poziciju u zavisnosti od temperature, kada je toplo one se opuste i testisi vise nize, kad je hladno one se skupe...sad kako procenjujes tu temperaturu ne znam, ali ne ocekuj da oni budu ledeni, nije to bas tolika razlika da mozes da osetis...

ne brini, najverovatnije da to sto te muci jeste zbog istegnuca misica, treninga...ako bas brines i mislis da nesto ipak nije u redu, ako bas opipavas prosirene vene iza testisa i duz vrpce na kojoj vise (ako izgleda kao vreca puna crvica) ili bilo kakvu drugu promenu na testisima ili oko njih onda idi kod urologa na pregled...
urin nije u vezi sa sa varikocelom...
veliko hvala na odgovoru i savetu. 

bili smo ponovo na kontroli jer se nemirimo sa tim da je taj bol jos prisutan iako je proslo vise od godinu i sest mjeseci od operacije,ponovo su mu rekli da je u pitanju manja hidrocela i blago prosirenje limfnih puteva,molim vas odgovorite mi da li moguc bol od toga i dali je to prosirenje limfnih puteva opasno,hvala puno,pozdrav
Pozdrav. Imam bolove u predelu vene na desnom testisu. Varikocelu imam od 9 godine,ali je bila mala,sada mi se bukvalno za par meseci uvecala i testis se skoro ne vidi. Dobro se osecam,ali imam bolove u predelu vene,verovatno deluje na testis. Zimus sam imao te probleme,ali to je bila prehlada...verovatno sam se i sad prehladio,ali ne mogu da verujem zasto tako deluje na tu venu. U cetvrtak idem kod lekara da vidim sta ce biti. Inace,kada lezim, vena je opustenija i testis se lepo vidi,nije velik,kao onaj pored njega je,ali cim ustanem,vena nabrekne i testis izgleda kao velicine decije sakice...napipam tu venu,ona kao da je puna krvlju. Sta vi mislite da li je to III stadijum ili nesto ne dao Bog jos gore?!

Da li se negde u Srbiji radi taj nehirurski tretman varikocele, tj embolizacija?
definitivno moram ovaj forum manje da citam
jer eto saznajem nove stvari a postajem hipohondar izgleda.
Ovako levi testis je u pitanju koji je i inace veci od desnog. Ne osecam bolove,osim nekad ponekad neku nelagodu kao da ne znam konkretno da opisem uglavnom nije bol vec vise nelagoda neka medjutim i to je retkost. Ali napipavam po mom misljenju tu venu,uglavnom dosta je veca nego u desnom testisu,e sad buni me to sto sam ovde negde procitao da ako to isto imas i u drugom testisu to nije varikocela vec nesto epid..tako nesto. E sad ja to isto imam i u drugom testisu samo je dosta manje nego u levom. I to je nesto kao neka "loptica" koja je uz testis i iznad nje ide neki nastavak ili sta vec.
Uglavnom imam 23 godine i to sam poceo da primecujem pre godinu dve,ono sto je dakle cinjenicno da nemam bolove osim ponekad neku nelagodu ali ne znam to da definisem najbolje a i ona se retko desava.Sad jedino me buni velicina i to sto je opipljivije u jednom nego u drugom testisu. Vase misljenje,hvala unapred

Ovako levi testis je u pitanju koji je i inace veci od desnog. Ne osecam bolove,osim nekad ponekad neku nelagodu kao da ne znam konkretno da opisem uglavnom nije bol vec vise nelagoda neka medjutim i to je retkost. Ali napipavam po mom misljenju tu venu,uglavnom dosta je veca nego u desnom testisu,e sad buni me to sto sam ovde negde procitao da ako to isto imas i u drugom testisu to nije varikocela vec nesto epid..tako nesto. E sad ja to isto imam i u drugom testisu samo je dosta manje nego u levom. I to je nesto kao neka "loptica" koja je uz testis i iznad nje ide neki nastavak ili sta vec.
Uglavnom imam 23 godine i to sam poceo da primecujem pre godinu dve,ono sto je dakle cinjenicno da nemam bolove osim ponekad neku nelagodu ali ne znam to da definisem najbolje a i ona se retko desava.Sad jedino me buni velicina i to sto je opipljivije u jednom nego u drugom testisu. Vase misljenje,hvala unapred
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Sorry ali nista bez pregleda.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Maj 14, 2010 2:59 pm
Da li je kod varikokele poželjno češće izbacivanje semena, ili to nema veze?
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
nema veze
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 14, 2010 3:24 pm
Operisao sam varikocelu III stepena, a nakon par dana sam masturbirao. Sutradan (nakon masturbacije) mi se uvecala ta strana u mosnji gde je bila varikocela i prisutna je skoro stalna bol.Vragolasta Amfibija napisao:Nisu ti podvezali zilu nego krvni sud.Podvezli su ga koncem.Pristupi masturbaciji odma`![]()
ne,ozbiljno,u pitanju je podvezivanje jedne vene,mozes da masturbiras kad god hoces.
Da li to znaci da sam tim cinom onemogucio uspeh operacije

Unapred hvala