urologija ili nesto drugo

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

urologija ili nesto drugo

Post od ontario »

Imam problema sa mokracom vec 2 meseca je jako tamna i par puta su mi tekli krv u mokraci i dali antibiotike.
Posto me pece ne samo kada mokrim nego uvek,mislim stralno jako sam zbunjena.Desni bubreg me jako boli ali posto su me poslali na CT skan rekli su nista strasno imam u levom bubregu kamen mali ili mozda gresim
CALCIFIC FOCUS?
Tako pise na dijagnozi!
Brine me jako tamna mokraca!!!!!
Verovali ili ne zadnji puta kada sam zavrsila u bolnici,a prije toga popila kafu mokraca mi je bila jako svetla i nalazi su bili oK,TAKO SU MI REKLI.
Kada sam dosla kuci i u toku noci mokrila mokraca je bila jako,jako tamna i znam da nije dobra.Sta da radim?
Napisacu Vam zadnja nalaze mokrace za koje su mi rekli da su u redu,a ja koja neznam medicinu znam da nisu!
Molim Vas pomozite!
BACTERIA 3+
EPITHELIAS MANY(PUNO)
LEUKOCYTES 500 H (STO ZNACI PUNO)
Da Vam samo kazem da mi je mokraca citav dan,danima tamna ne samo kada me boli bubreg nego uvek.Sta da radim?
Hvala Vam!!!!!!!
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Ono sto je potrebno da uradis pitanje je da li ti imas uslova za tako nesto u Kanadi.U Srbiji bi sve to mogla kod privatnika ali tamo ne znam.
Potrebno je sledece :
da uradis urinokulturu (pregled mokrace na tacnu vrstu bakterija)
ultrazvuk bubrega (otkriva kamen i pesak u bubregu)
rengen (X-rays) snimak bubrega
kompletnu krvnu sliku sa hepatogramom.
Posto sada idemo na navodnu dijagnozu koju su ti postavili (kamen u bubregu) potrebno je da pijes mnogo tecnosti u toku dana (2-3 litra) da nagrevas predeo bubrega kad god si u mogucnosti i pijes lekove protiv bolova iz grupe spazmolitika.
Nalazi koje si stavila govore u prilog infekcije mokrace.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

hvala vam

Post od ontario »

Puno Vam se zahvaljujem na brzom odgovoru!
U cetvrtak idem kod nekog novog doktora pa cu ga moliti da me da uput za labaratoriju da se nalaze mokrace detaljno pregledaju.
Pored svega toga videno je puno malih calculi u predelu pelvisa ali nije receno gde da li u mehuru ili u kanalima.Nije mi jasno kako nisu mogli videti gde tacno kada je raden CT scan?Kazu da on otkriva sve u milimertre i naravno otkriveno je samo ne lokacija sto se tice pelvisa.U bubregu je viden.Inace jako puno pijem vode ali mi jako smeta jer me pece i boli me stalno bobreg ali ne levi u kome je kamen nego desni u kome sam prije 20 godina imala kamen.Hvala Vam na savetima,brine me bakterija i molim vas recite mi sta znace leukociti u mokraci posto su jako poviseni?Normalno je do 16,a ja imam 500?
Puno Vas pozdravljam!
Izvinite da Vas jos pitam sta je phlebolithis?
Sta je calcific foci?
HVALA
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

hvala vam

Post od ontario »

U cetvrtak idem kod nekog novog doktora pa cu ga moliti da me da uput za labaratoriju da se nalaze mokrace detaljno pregledaju.
Pored svega toga videno je puno malih calculi u predelu pelvisa ali nije receno gde da li u mehuru ili u kanalima.Nije mi jasno kako nisu mogli videti gde tacno kada je raden CT scan?Kazu da on otkriva sve u milimertre i naravno otkriveno je samo ne lokacija sto se tice pelvisa.U bubregu je viden.Inace jako puno pijem vode ali mi jako smeta jer me pece i boli me stalno bobreg ali ne levi u kome je kamen nego desni u kome sam prije 20 godina imala kamen.Hvala Vam na savetima,brine me bakterija i molim vas recite mi sta znace leukociti u mokraci posto su jako poviseni?Normalno je do 16,a ja imam 500?
Puno Vas pozdravljam!
Sta je calcific foci?
HVALA
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

hvala vam

Post od ontario »

Puno Vas pozdravljam!
Sta je calcific foci?
HVALA
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

hvala vam

Post od ontario »

HVALA VAM!!!!!!
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Doro bre Ontario,zahvalio si se 4 puta :-D

Nema na cemu,ako jos nesto treba,reci.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

hvala

Post od ontario »

Cao ma to je zbog problema na serveru ali nije na odmet reci sto puta hvala :P :P :P
Evo imam pitanje i to sam postavila ali mi niste odgovorili!
Sta je PHLEBOLITHS???????
Sta je CALCULIC FOCUS???????
Ja sto znam da je calculi kamen ali sta je focus??
Opet pozdrav!!!!!!! :wink:
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Ah,izvini,nisam videla lepo.
Phlebolit je kalcifikovani krvni sud i to je nalaz koji imas na mokracnoj besici.To je praktivno normalan nalaz kod svih ljudi,nije nista strasno samo je problem jer on moze da se pogresno protumaci kao kamen u mokracnoj besici.Posto je rec u mnozini,znaci da ih imas vise.Ne brini,ponavljam to nije nista opasno niti se leci.
Le u mokraci (500) znace da imas infekciju mokrace a to je cest uzgredan nalaz sa kalkulozom mokracnih puteva.
Calculi focus....calculi-kamenje (mnozina) a focus je fokus.Verovatno da ih imas vise na jednom mestu slepljenih,nisam sigurna 100% ali trebalo bi da je to.
Daj ti meni ceo svoj nalaz prepisi pa cu videti sta je i kako je.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

za Vas

Post od ontario »

Draga doktorice evo Vam mog nalaza CT skena pa Vas molim da li mozete da mi ga protumacite:
There is a tiny calcific focus in the left kidney which appears to be related to a renal pyramid.Initially,this was dismissed,but it could conceivably represent a tiny calculs.There is no mass or hydronephrosis and the kidneys are otherwise normal.
There was no uretaric dilatation.A few small calcific foci in the pelvis,almost represent phleboliths.The blader is collapsed and therefore,difficult to assess.No obvious bladder mass.
There was a small calcified appendicolith at the base of the appendix.No evidence of appendicitis.The other major structures on this unenhanced study are normal.
IMPRESION:
No significant finding.Tiny calcific focus left kidney as described.

Doktorice da li da trazim dalje pretrage zbog tamne mokrace i ovih nalaza koji uopste nisu potpuno jasni?Pozdrav!!!!!!!!!! :P :P :P
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Nalaz kaze da imas majusni kamencic u bubregu ali ni oni bas nisu 100% sigurni.Imas flebolite u maloj karlici (to sam ti objasnila sta je) .
Znaci nalaz je prakticno uredan.
Potrebno je da uradis nalazu urina ponovo.Ta tamna boja moze da potice od krvi koju izaziva prolazak peska kroz mokracne kanale pa oni po malo krvare.
Uradi i hepatogram (bilirubine)
A mozes i sledece,mokri u neki sud u toku dana i ostavi preko noci da odstoji pa ces videti da li ce se nesto nataloziti.Ako ima sta,to je pesak.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Puno Vam hvala na brzom odgovoru!
Ovaj me moj novi doktor salje kod specijaliste pa cu videti da li ce mi raditi neke nalaze.Veliki pozdrav :P :P :P
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

odgovorite mi

Post od ontario »

Evo doktorice nastavljam moju temu i molim Vas da mi odgovorite ako mozete zbog cega imam problema sa ispustanjem mokrace koje je nekontrolisano,po citav dan po malo curi i neugodno mi je uzasno.Ginekoloski nalazi su ok,ja idem kod urologa tek 19 septembra tako da ne znam sta da radim.Pece me i dalje kada mokrim i jako sam zabrinuta jer ne znam sta ce mi biti sa bubrezima jer me jako bole ali ne znam od cega.U levom je kamencic, a boli me vise desni!Moj je mehur na snimku CT bio pun belih tacaka i mnogo ih je ali oni i vi kazete da je to nista i da su to neki kapilarcici tako mi je objasnjeno.Zar je moguce da to bude zamenjeno sa peskom u mokracnom mehuru ili sitnim kamenjima jer ja nisam dobro vise od 3 meseca?Nesto mi se desava sa mehurom i ne znam sta?Sta prouzrokuje curkanje mokrace u toku citavog dana?
Veliki pozdrav i cekam Vas odgovor!!!!!!!!!!!!
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Ocigledno da one nalaze iz mog zadnjeg posta nisi uradila,ali to je jedini nacin da se vidi da li postoji neka infekcija.
Da li si mokrila u sud da vidis da li ce se javiti talog do sutra ujutru???
Da li si pila uopste neke od lekova,cini mi se da smo ti rekli koje bi antibiotike mogla da pijes?
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

znam

Post od ontario »

Doktorice,ne zeli doktor da se zamara i da mi posalje urin na detaljnu analizu,niti da radi bili kakve druge pretrage nego me lepo SALJE KOD UROLOGA!
Verovali ili ne ni antibiotike mi nije sada prepisao!
Jednostavno mi je rekao:saljem te kod specijaliste!
Mokrila sam ali ne vidim nista,doduse to sam napravila samo jednom!
Sta da radim,sta bi mogao biti uzrok polakom curkanju mokrace????
Pozdrav :P
Odgovori