urologija ili nesto drugo

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Posto znas engleski,potrazi po googlu sledece : incontinentio urinae (to je na latinskom ali se i na engleskom slicno kaze,videces vec ) pa ces sama videti sta to sve moze da bude.Ali...to je nedovoljno jer kod tebe nije nista ispitano i ja stvarno ne razumem njihovu doktrinu,to je katastrofa.
Ja ti ne mogu pomoci nikako dok ne znam sta je u pitanju,znaci moras da uradis te nalaze,sve ostalo je nagadjanje.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

hvala

Post od ontario »

Doktorice,hvala lepo na odgovoru!
Vi ne znate koliko sam zahvalna svakom Nasem doktoru na savetu jer ovo je ovde luda kuca.Toliko me boli,a ja nemam kome da se obratim do kraja 9 meseca dok nevidim specijalistu.
Ako im kazem istinu u oci momentalno me salju kod psihijatra i kazu ma ti si pod stresom,je...ih vise stres.Ma samo ne znam kako to da mokrim krv od stresa.E pa nece mene na tablete!Doktori koji rade u WALK IN CLINIC (klinike koje rade samo par sati navece i mozes da odes kada hoces)oni nisu nadlezni da salju kod specijaliste i dosta ih pocenjuju lekari koji su Family Phisician mada imaju istu skolu i znaju bolje ali za njih su niko i nista.Oni ne mogu puno,pa mi kazu obrati se svom Family doktoru nek ti pomogne.Ako im zaplacem jer ne znam vise sta da radim posto taj moj Family doktor ne ferma onda mi i oni jednostavno prepisu Lorazepam i kazu probaj ovo to je za stres jer ti imas i stres.E pa stvarno doktorice pa i ne imala stres od muke sto niko nista ne preduzima.Od 15 godine mi je stajao desni bubreg i spasili su me na VMA,NE DAJ BOZE da me to snade ovde ko bi mi i kada pomogao!
Sta cu sa bolovima i problemima do kraja 9 meseca ne znam samo znam da ce me lepo udesiti.
Jos jednom hvala i veliki pozdrav
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

molim savet

Post od ontario »

Doktorice........mogu li stati bubrezi od nelecene esher.coli ?
Koliko analiza krvi moze da pokaze funkciju bubrega ?
Veliki pozdrav :wink: :P :P
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

1.ne mogu
2.jedan od najboljih pokazatelja finkcije bubrega su nivoi uree i kreatinina U KRVI !
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Doktorice ja Vam se najlepse zahvaljujem na odgovoru!
Ujutro idem vaditi krv pa cemo videti!
Nadam se da ce sve biti uredu!
Javicu Vam nalaze!
Veliki pozdrav :P
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Nadam se da vam je sada bolje.
Pozdrav :D
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga doktorice jako mi je lose ali Vas necu opterecivati dok mi ne stignu nalazi krvi-za funkciju bubrega.Isto tako poslali cu nalaz urina na detaljnu analizu jer sam zahtevala da mi daju objasnjenje koja vrsta baktrije je upitanju.Nije mi jasno kako moze jednom urin biti dobar......nakon 2 nedelje pokazati infekciju........i tako vec 5 meseci,a niko ne prepisuje antibiotike.Samo sam ih jednom dobila za 5 meseci.......i svi cekaju misljenje urologa koje ce biti tek krajem 9 meseca.Izvinite,ali znam da mi vi preko okeana ne mozete pomoci ali bar mi je dobro i poucno svako vase profesionalno misljenje.Ne mogu se do kraja izmokriti i citav dan kada hodam mokraca mi curi......a jako me desni bubreg boli u kojem navodno nema kamena,nego je viden u levom.Pijem jako puno tekucine!
Nocas sam mislila da cu zavrsiti u bolnici,a to mi je jedan doktor i predlozio.....jer bi tada odma bili uradeni svi nalazi,samo sto se dugo ceka.Sve sto budem dobila nalaze ako mi daju ja cu Vam poslati jer zelim Vase misljenje!
Puno,puno Vam hvala sto mi se javljate! :P
Pozdrav!!!!
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

I moj savet je da odete u bolnicu.Tamo ce sve biti zavrseno za nedelju dana a mozda i manje.Ako imate mogucnosti,uradite to !
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga doktorice,evo danas sam vadila krv ali ce nalazi biti gotovi do cetvrtka i posto me bubreg jako boli i veceras verovatno cu za bolnicu!
Javicu Vam se sa daljnjim nalazima!
Puno Vas pozdravljam!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Evo me doktorice,da Vam se javim i kazem da ovo vise nije normalno.
Uzeli su mi nalaz urina,stavili test strip-kao latmus papir i posto je pokazivalo neodredeno,krv ili ne u mokraci poslali su na analizu.
Kazu da su nalazi stigli da je sve uredu i da nemam nikakve bakterije.
Jednom infekcija,jednom ne........a mene jako boli bubreg!
Cekam nalaze krvi sto su mi radili da vide funkciju bubrega!
Kazite Vi meni molim Vas koji razlozi mogu biti obojenoj mokraci,mislim zutoj tamnoj boji?bojom!Kao da je obojena sa jako zutom
Ne secam se kada sam zadnji puta imala bistru mokracu jer to je bilo jako davno.Inace doktorice nesto se desava i sa ginekoloske strane ali KO ZNA kada cu videti ginekologa!Pece me kada mokrim i imam iscedak i jako sam zbunjena posto mi je mokraca tamno zuta i bubreg me desni jako boli!
Nadam se da Vas necu zbuniti! :wink: :wink: :wink:
Veliki pozdrav i cekam Vase profesionalno misljenje! :cry:
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Tamno zuta mokraca moze nastati kao posledica jake koncentracije urina (ali za to morate da sacekate drugi nalaz mokrace i nalaz krvi),kod uzimanja malo tecnosti kada je urin gusci....onda kod peska u bubrezima kada u moraci postoji taj gusti talog,takodje i kod bakterijske infekcije.
Ja iskreno mislim da kod vas postoji od svega po malo s obzirom da je pesak odlicna podloga za bakterije.
Sto se tice vaginalnog sekreta,morate objasniti kako on izgleda...gridvicast i beo,zelenkast,braonkast,neprijatnog mirisa.....Pa cak i tada ako moze da se pretpostavi da li je u pitanju bakterija ili gljivica rekoste da nema lekova u slobodnoj prodaji,ne znam kako biste se lecili a da ne odete kod lekara koji ce vam ih propisati.
Mozete odvde da mi prepisete nalaz urina koji su vam dali da vidim sta su tacno rekli.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga Doktorice,ovde ne daju nalaze u ruke ali cu ja traziti kopiju!
Rekli su mi samo NEMA GROW u mokraci sto se tice bakterije,sto valjda podrazumeva nema ni "infekcije".Nikakvo drugo objasnjenje mi nisu dali i nemam pojma sta su oni uopste gledali,da li samo bakteriju ili ne?
S obzirom da mi nisu dali antibiotike"valjda"je sve uredu.Nalaze krvi nisam jos dobila,ali i to cu Vam poslati.Ja znam da mi mokraca nije bistra vec par meseci!
Vaginal sekret imam jako gust I BEO sigurno je neka infekcija i ovde MOGU na slobodno da kupim vaginalete,ali je problem IMA ih mnogo i ne znam koje su za mene jer NE ZNAM sta imam.
Evo Vam nalaze urina od APRILA 6:
To su nalazi kada su mi radili u bolnici:
Colour-Yellow
Appearance-Clear
Glucose-Neg
Bilirubin-Neg
Ketone-Neg
Specific Gravity-1.015
Blood-Trace (intact)
PH-7.5
Protein-Neg
Urobilinogen-3.2
Nitrate-Neg
Leukocytes-500 H ------ovo znaci puno(high)

Microscopic Analysis
Leukocytes 5-15
Epithelials- Many
Bacteria-3+

Eto doktorice,ja nisam doktor ali mislim da imam puno leukocita u mokraci i bakterija i to nista NIJE LECENO!
Molim Vas kazite mi svoje misljenje!
Veliki pozdrav!
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Ovi nalazi su zastareli,to je moglo do sada hiljadu puta da se promeni.Ne znam koje su njihove referentne vrednosti ali ako je po nasim,500 le nije putno i ne leci se.
Leci se samo ako je Le u masi,ili vise od 100000.Ali ti u mokraci imas epitelne celije sto znaci da imas ili infekciju ili najverovatnije pesak,jer da imas infekciju,bile bi i bakterije pored leukocita.mada ovde stoji 3+ za bakterije ali ne znam koliko je to,kod nas stoji drugacije.
u svakom slucaju,pesak je gotovo uvek pracen bakterijama.
Ostali n alazi su ti dobri.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

E draga moja doktorice!Sada je skoro 4 sata ja sam dosla iz bolnice!
Sinoc su mi poceli jako bolovi u mehuru i nisam mogla da se izmokrim do kraja.Donji deo stomaka mi otpada!Slusajte dalje doktorice!
Otisla sam da mokrim i mokraca narandzasta,znaci pocinju problemi!
Par kapi i nista,a na kraju mokrenja majko moja mila........ispade mi sve takav osecaj......a boli.....ne opisivo!Spremim se i u bolnicu!Sve jace boli!
Posle 4 sata dode doktor da me vidi kada je citava soba moja bila krvava!
Doktorice mokrim svakih 1-2 minute ali cista krv,tamna prava krv i to mokrim samo malo-po malo!Nikada prije mi tako krvava mokraca nije bila!
Prvo je bila narandzasta,onda svetlo crvena,onda cista krv!Posle urlikanja od bolova i zivotinja bi dobila pomoc ali znate oni su bili jako zauzeti,pa ko me pita sto se grizem od bolova,a krvi nasve strane.Dode "doktor"vide krvi pored mene,pogleda nalaze i kaze ti on meni(nalaze samo mokrace jer krv mi nije niko vadio)......tada je bila narandzasta mokraca.......slusaj ti imas sigurno infekciju,a i leukociti su ti poviseni sacu ja tebi za bolove i antibiotike pa se javi svom doktoru.Dosla je sestra i nisi 3 tablete.....cipro antibiotik i neke 2 za opustanje mehura(ma nemam pojma)i naravno jednu malu od 1mg lorazepam pod jezik tako da me se rese posto sada lebdim ali su se zeznili boli me jos uvek i krvarenje ne prestaje.Eto draga moja doktorice,oni me smirili kao kada dobijes apaurin i moj desni bubreg boli li boli,a mehur........ispade mi sve napolje.........ma to je jos i donekle ali sta cu sa ovolikim krvarenjem?
Ne prolazi!Koliko dugo da cekam prije nego sto idem opet?
Drugi doktor stize u pola 8,a sada je 4 i 14 minuta.Jao...........majko moja kako cu ovo izdrazati i jos me on posla kuci!Toliko mi se spava od te male tabletice ali ne mogu koliko me jako boli!Bojim se ici da mokrim jer doktorice ne daj boze nikome na svetu ovog bola!
Javite mi se molim Vas......nadam se da u meduvremenu necu ponovo kod tog "doktora"!Jao..........pa on je lud!Kako me smeo pustiti sa tolikim krvarenjem i tolikim bolovima kuci!
cAO
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga doktorice samo da dodam da sam prilikom tog obilnog jakog krvarenja videla mnogo ugrusaka,slicnih nekom zeleu,pa me zanima da li je to nesto u mehuru?Imala sam ja prije u mladosti kamen i krvarenje ali nikada nisam imala bas toliku krv i te ugruske pa sam zabrinuta da je to nesto u mehuru?Sta Vi mislite?Samo da ponovim bila je cista krv od pocetka do kraja!Prvo je pocela narandzasta mokraca,nedugo posle svetlo crvena dok nije POSTALA CISTA KRV........praceno uzasnim bolovima!
Sada mi je bolje,samo sto kada zavrsim sa mokrenjem i bolovi pocnu onda pocne kapljati cista krv.Znaci mokraca je tamno zuta,nije vise sama krv ali se zavrsava sa par kapi krvi!
Da li je to nesto u mehuru?
Tata pokojni je imao papilone i napatio se citav zivot i znam da mi je govorio koliko je krvario.NA VMA su mu to redovno spaljivali jer se ponavljalo i raslo!Na kraju je dobio pocetni stadij kancera ali je nazalost umro od 3 infarkta.DA I JA NEMAM TO U MEHURU?MOLIM VAS ZA MISLJENJE?
Znaci imala sam i od kamena krvaviju mokracu ali nikada CISTA KRV!
Oni su mi uzeli nalaz urina dok jos nije bila cista krv,mokraca je bila rozkasta i pokazalo se krvi i kao upala ali ja znam da UPALA nije prouzrokovala toliko strasno krvarenje.Nalaz mi nisu dali pa Vam ne mogu poslati ali cu videti sta cu uciniti da ga dobijem.Krv mi uopste nisu proverili i jako sam ocajna.Bojim se ici mokriti,boli me jos uvek ali manje kada zavrsavam mokrenje.Bojim se da ce mi se to PONOVO DESITI svaki momenat! Veliki,veliki pozdrav!
Odgovori