Da li je sve to od hlamidije?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

ESP
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 6:03 pm

Da li je sve to od hlamidije?

Post od ESP »

Pozdrav svima. Pridružujem se grupi zaraženih hlamidijom i zainteresovanih da podele svoje iskustvo i pomognu drugima.

Moj slučaj, "ukratko" (nadam se da ćete imati strpljenja):

Novembar 2005 - jaki bolovi u levom donjem kvadrantu abdomena, konstatovan epididimitis (upala levog pasemnika). Terapija Ciprocinal. Sanirano po završetku terapije.

Oktobar 2006 - jaki bolovi u desnom donjem kvadrantu abdomena, opet je epididimitis ali ovog puta desni pasemnik. Urađen bris uretre na hlamidiju, ureaplasmu i mycoplasmu, svi negativni. Terapija Longaceph 2g injekcije (10 dana) + Ciprocinal 0.5 (20 dana) + Dovicin 100mg (10 dana). Posle svega ovoga, bolovi su nestali.

Jul 2008 - dobijam osip iznad penisa u predelu pubisa i primećujem slabiji mlaz mokraće i manju količinu sperme nego što je uobičajeno, pa sam posumnjao u prostatu. Po instrukciji urologa radim spermogram, koji daje katastrofalan rezultat:
"Na nativnom preparatu ejakulata i na nativnom preparatu sedimenta ejakulata spermatozoidi nisu viđeni. Osim leukocita viđen je redak sveži eritrocit, nešto pločastog epitela i Trihomonas vaginales."

Urolog prepisuje Flagyl za Trichomonas i daje sledeći nalaz:

St post epididymitis ac bil.
Varicoccle testis I. sin
Azoospermia
Urethritis
Condilomata acuminat penis
Molusce reg. pubica (obs)

Urolog me dalje upućuje na analize krvi i bris uretre (FSH, LH, testosteron, prolaktin, estradiol, Chlamydie, Mycoplasme, Ureaplasme, gljivice, VDRL, TPH, gonokoke, hepatitis B i C, HIV). Rezultati su svi u okvirima referentnih vrednosti, osim nešto uvećan prolaktin (458.4) i pozitivan sam na hlamidiju. Uz hlamidiju ide napomena: "Bogat epitelni razmaz. U celom preparatu je viđeno > 20 inkluzija i elementarnih tela. Ima leukocita."

Prepisana terapija je Hemomycin 25mg, 5 dana. Počinjem odmah.

E sad, pažljivo sam ovih dana čitao o ovoj temi na ovom forumu i video vaša razna dragocena iskustva. Ono što mene interesuje jeste da li hlamidija može da napravi sve ovo što me snašlo: dva puta epididimitis, azospermiju, kondilome, moluske... (ovaj Urethritis i Varicoccle testis I. sin ne znam ni šta je, možda bi neko mogao da mi kaže?). Takođe me interesuje vaš komentar na prepisanu terapiju, koja mi se čini prilično blagom u odnosu na one koje su neki od vas dobili...

Svaka pomoć je dobrodošla, hvala unapred!!
macka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jul 16, 2008 1:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od macka »

jbt, pa ti si se inficirao samo tako :o sta radis ti, jel se cuvas??? ajde da je ovo devojka napisala (jer zensko je mnooogooo osetljivije na sve i svasta), ali musko :o sa kakvim devojkama si bio kad si stigao da dobijes i hlamidiju i kondilome i svasta nesto :-? i jos imunitet opadne....to najbolje da pitas svog urologa o cemu se radi kad si vec bio.

p.s. hoce marihuana (i teze droge) da prorede spermu tj.uniste :-? :D :D :D ti bi najbolje trebao da znas sta radis i kakvim zivotom zivis :D :D
samo pozitivno!!!
ESP
Novi član
Novi član

Post od ESP »

Macka hvala na postu ali od tebe sam dobio samo reakciju iznenađenja, ne i odgovor na moje pitanje ili bar bilo kakvu korisnu sugestiju.

Upravo zato što vodim računa o svom seksualnom zdravlju i živim vrlo normalan život, zato sam i pitao da li hlamidija (koju sam mogao zaraditi i pre 10-15 godina, a sada imam 40) može da izazove sve što me sada snašlo. Da sam spavao sa hordom sumnjivih žena, verovatno ne bih ništa pitao jer bi mi sve bilo jasno, zar ne :roll:

Dakle, imam stalnu partnerku i vezu ispunjenu ljubavlju i poverenjem. Ona nema ni trihomonas ni kondilome, čekamo njene rezultate za hlamidiju. U svakom slučaju, očigledno je da ona nije izvor problema koje imam, jer da jeste sad bih se svađao sa njom a ne bih pisao ovde na forum :-?
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Moguće je da sve to bude od hlamidije, međutim analize koje si u tom periodu radio su bile negativne, pa ne može da se tvrdi sa 100% verovatnoćom koji uzročnik je u pitanju. Ali svi ti brisevi i u najboljim laboratorijama mogu da budu lažno negativni (imaš hlamidiju, a test je ne pokaže).

Što se terapije tiče, taj režim jeste jedan od onih koji se prepisuju za hlamidiju, e sad, izbor antibiotika i doze se usklađuju sa nalazom i kliničkom slikom. Procena urologa je da je to dovoljno, posle toga uradićeš kontrolne briseve i videćeš šta dalje u dogovoriu sa njim.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
macka
Stalni član
Stalni  član

Post od macka »

ESP napisao:Macka hvala na postu ali od tebe sam dobio samo reakciju iznenađenja, ne i odgovor na moje pitanje ili bar bilo kakvu korisnu sugestiju.

Upravo zato što vodim računa o svom seksualnom zdravlju i živim vrlo normalan život, zato sam i pitao da li hlamidija (koju sam mogao zaraditi i pre 10-15 godina, a sada imam 40) može da izazove sve što me sada snašlo. Da sam spavao sa hordom sumnjivih žena, verovatno ne bih ništa pitao jer bi mi sve bilo jasno, zar ne :roll:

Dakle, imam stalnu partnerku i vezu ispunjenu ljubavlju i poverenjem. Ona nema ni trihomonas ni kondilome, čekamo njene rezultate za hlamidiju. U svakom slučaju, očigledno je da ona nije izvor problema koje imam, jer da jeste sad bih se svađao sa njom a ne bih pisao ovde na forum :-?

rekao si da je svaka pomoc dobrodosla, nemoj tako :D uostalom kad trazis uzrok zdravstvenog problema, moras sve istraziti da bi lakse nasao dijagnozu i plus sam mislila da si/ste mnogo mladji :D tako da sve mora da se uzme u obzir.
e sad cudno je malo i to sto si redovno isao kod urologa i lecis se, ipak je on strucnjak,a ne mi koji nenamerno mozemo dati los savet. :roll: zato slusaj docu ili idi kod nekog drugog, mozda privatnika (poceli smo svi tamo da idemo kako ovi nemaju pojma tj. zastarela im je tehnika :-? :D )
samo pozitivno!!!
ESP
Novi član
Novi član

Post od ESP »

Hvala Filipe, hvala Macka!
Svi pregledi su bili kod privatnih urologa, ali na žalost ne kod jednog istog, sticajem okolnosti. Ali i to je dvosekli mač, jer odlazak na privatni pregled košta, pa onda odeš kad se baš nagomilaju problemi, a onda mnogo toga zaboraviš da pitaš, i tako...

Ovaj forum je pun dobronamernih ljudi i korisnih saveta, prosto želim da budem tu i da saznam što više, a naravno i da pomognem nekome ako mogu!
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

Hlamidija moze imati razlicite uzroke i ne mora da bude striktno da ste je dobili sexulanim putem.
Ova terapija koju su Vam prepisali je reklo bi se prilicno dobra,jer je "Ciprocinal" antibiotik koji pokriva bas puno bakterija i prilicno je "agresivan " lek,kao i 'Dovicin".
Samo bih Vam preporucila da se prdrzavate saveta Vaseg lekara i mislim da ne bi trebalo da bude vecih problema sto se tice ovoga.

Zelim Vam svako dobro. :P :P :P :P :P
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

Nemoj da se ljutis ali malo je cudno sto si sve to pokupio, a opet kazes da imas stalnu partnerku. Stoga moram da pitam je li ona verna tebi?!
Bilo kako bilo mislim da ne moze sve to da ti se javi od hlamidije, vec da su pored hlamidije postojale i druge kulture, tako da si sa hlamidijom pokupio i ostalo.
macka
Stalni član
Stalni  član

Post od macka »

Marijaft napisao:Nemoj da se ljutis ali malo je cudno sto si sve to pokupio, a opet kazes da imas stalnu partnerku. Stoga moram da pitam je li ona verna tebi?!
Bilo kako bilo mislim da ne moze sve to da ti se javi od hlamidije, vec da su pored hlamidije postojale i druge kulture, tako da si sa hlamidijom pokupio i ostalo.
majku mu, vidi stvarno. to mi nije palo na pamet. on se ljuti sto se cudimo kako je to pokupio, a u stalnoj je vezi, ali sta ako i nije?!? :o :o :o
ponavljam da je sve to mnogo cudno, jer se to ne prenosi preko vazduha...
samo pozitivno!!!
macka
Stalni član
Stalni  član

Post od macka »

pardon, htela sam reci sta ako ona, ta devojka, nije u stalnoj vezi. sta ako sara?????? :o
samo pozitivno!!!
ESP
Novi član
Novi član

Post od ESP »

[quote="Marijaft"]Nemoj da se ljutis ali malo je cudno sto si sve to pokupio, a opet kazes da imas stalnu partnerku. Stoga moram da pitam je li ona verna tebi?!
[/quote]

[quote="macka"]majku mu, vidi stvarno. to mi nije palo na pamet. on se ljuti sto se cudimo kako je to pokupio, a u stalnoj je vezi, ali sta ako i nije?!?
ponavljam da je sve to mnogo cudno, jer se to ne prenosi preko vazduha...
pardon, htela sam reci sta ako ona, ta devojka, nije u stalnoj vezi. sta ako sara??????[/quote]

Potpuno razumem vaše nedoumice oko partnerke, ali složićete se da je to tema za mene za razmišljanje, a ne za ovaj forum :wink: Ne ljutim se zaista, ali malko je čak i nepristojno zadirati u tu temu, pogotovu s obzirom da je moje pitanje nije bilo [i]kako[/i] sam dobio hlamidiju, već [i]da li je hlamidija mogla da izazove sve ovo drugo nabrojano[/i]...

Eto, hvala svima, u svakom slučaju!
ESP
Novi član
Novi član

Post od ESP »

Potpuno razumem vaše nedoumice oko partnerke, ali složićete se da je to tema za mene za razmišljanje, a ne za ovaj forum. Ne ljutim se zaista, ali malko je čak i nepristojno zadirati u tu temu, pogotovu s obzirom da je moje pitanje nije bilo kako sam dobio hlamidiju, već da li je hlamidija mogla da izazove sve ovo drugo nabrojano...

Eto, hvala svima, u svakom slučaju!

PS - molim admine da obrišu prethodni post jer je prepun neispravnih html-ova...
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Re: Da li je sve to od hlamidije?

Post od donka »

ESP napisao: E sad, pažljivo sam ovih dana čitao o ovoj temi na ovom forumu i video vaša razna dragocena iskustva. Ono što mene interesuje jeste da li hlamidija može da napravi sve ovo što me snašlo: dva puta epididimitis, azospermiju, kondilome, moluske... (ovaj Urethritis i Varicoccle testis I. sin ne znam ni šta je, možda bi neko mogao da mi kaže?). Takođe me interesuje vaš komentar na prepisanu terapiju, koja mi se čini prilično blagom u odnosu na one koje su neki od vas dobili...

Svaka pomoć je dobrodošla, hvala unapred!!
Hlamidija, kondilomi, moluskus i trihomonijaza su sve polno prenosive bolesti sa razlicitim uzrocnicima, znaci nije sve od jedne bakterije tj. hlamidije, zapravo ove tri ostale stvari ni ne izazivaju bakterije vec virusi koji se prenose koznim kontaktom i protozoe (trihomonas). Evo malo vise o nekima od njih:

http://www.eterna.co.yu/site/chlamydia.html
http://www.eterna.co.yu/site/trichomoniasis.html
http://www.eterna.co.yu/site/kondilomi.html
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

P.S. Sasvim je nebitno da li si promiskuitetan ili si godinama u stalnoj vezi, kada sa nekim imas sex bez kondoma seti se da tada imas sex sa svim njenim prethodnim partnerima, partnerkama tih partnera, njihovim prethodnim partnerima i tako do u nedogled. Mozda si ti njen drugi muskarac u zivotu, pa ti je opet sve to prenela. A mozda nije ona, nego neka prethodna partnerka.

U svakom slucaju kada se odlucis da ne koristis kondom sa nekim, prvo treba oboje da se testirate na polno prenosive bolesti. Neke bolesti ne daju simptome pa ona ni ne moze da zna da ih ima, tako da kada neko kaze da je zdrav a nema parce papira da to potvrdi, kondom je pametniji izbor.
ESP
Novi član
Novi član

Re: Da li je sve to od hlamidije?

Post od ESP »

donka napisao: Hlamidija, kondilomi, moluskus i trihomonijaza su sve polno prenosive bolesti sa razlicitim uzrocnicima, znaci nije sve od jedne bakterije tj. hlamidije, zapravo ove tri ostale stvari ni ne izazivaju bakterije vec virusi koji se prenose koznim kontaktom i protozoe (trihomonas). Evo malo vise o nekima od njih:

http://www.eterna.co.yu/site/chlamydia.html
http://www.eterna.co.yu/site/trichomoniasis.html
http://www.eterna.co.yu/site/kondilomi.html
Neizmerno hvala, donka!
Ako mogu još malo da zapitkujem, da li možda znaš koji je period inkubacije za trihomonas, kondilome, moluske? Pitam jer mi je to zaista nejasno. Nakon što je meni sve to ustanovljeno, zajedno sa mojom partnerkom sam bio da se ona pregleda i zaista ona nema ništa od toga, a kako ja nisam imao odnose sa drugim osobama unazad više od godinu dana, da li je moguće da sam to zaradio ranije a da se tek sad ispoljilo?

Za hlamidije ne pitam, to mi je jasno da sam mogao zaraditi bilo kad u prošlosti, ali ovo ostalo mi je potpuno nejasno...
Odgovori