SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Zaključana tema
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Post od Dr011 »

purplehead napisao:A šta je bolesna kožica? Definiši?
to je kožica koja ne može da vrši normalno svoju funkciju, koja u erekciji ne dozvoljava da se glavić ogoli sa lakoćom...
purplehead napisao:Toliko o rešavanju jednog zdravstvenog problema i upadanja u sledeći
a šta bi ti preporučio muškarcu koji ima problem sa tesnom kožicom zbog koga ne može da uživa u seksualnom odnosu, a koji možda ne može ni da izvede zbog bolova, povređivanja, zatim onome koji ima česte infekcije (balanitise), a koji ne uspeva da se izleči nikakvim kremama...tesna kožica može da bude urođena, i da nikakav kasniji faktor nije kriv, i nema sile da se to rastegne ni vežbom ni kremama...šta bi u takvoj situaciji ti savetovao nekome ko želi da se otarasi tog problema?
ultras
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 04, 2011 11:36 am

Post od ultras »

Prije svega pozdrav svim clanovima,a sada pitanje,imam dakle problem u vezi sa navedenom temom,i da ne listam sad svih 80 stranica,ako moze neko ko se razumije u ovaj problem da mi se obrati u privatne poruke?bio bih mu veoma zahvalan!
22 su mi godine i tek sam sad cuo za fimozu kao bolest!
Vaio
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2011 5:08 pm

Post od Vaio »

@ultras
Ja bih ti preporucio da ipak prelistas sve stranice. Moze tebi neko da objasni u pp, ali ovako ces da vidis razlicita iskustva pa ce vise da ti pomogne.

E sad. Meni je uradjena parcijalna cirkumcizija pre nedelju i po, meni se cini da je rez zarastao, ali mi smetaju konci koji me bodu u glans pa je malo nezgodno. Zanima me da li da forsiram doktora da mi ih skine ili da cekam da sami otpadnu? Jer ne znam koliko bi im vremena trebalo da otpadnu, a smorili su vise. A i strah me je da, ako ih skinem, ne pocne rez da se otvara.
DaniloBG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 09, 2011 11:14 am

Post od DaniloBG »

Kako je mene moj doktor informisao konci ce ispasti za dve do tri nedelje,dakle ako si toliko izdrzao izguraj i jos tih par dana.
I mene isto ceka..:(
Koje su ti gace najudobnije za nosenje?
ultras
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 04, 2011 11:36 am

Post od ultras »

80 stranica je mnogo to je 10 000 komentara :D a i 2006 je komentar prvi nasato,msm da je medicina napredovala i da postoji drugi nacin osim operacije?poslao sam privatne poruke al ne dobijam odgovor,kao ni ovde...
Vaio
Novi član
Novi član

Post od Vaio »

@DaniloBG
je l si ti imao parcijalno ili totalno obrezivanje? a sto se gaca tice, gledam da ih sto manje nosim, jedino ako izlazim negde, da ne izmrznem :) a kad ih nosim, onda obicno one slip, domacinke, da mi ga fiksiraju, jer se u boksericama mnogo mrda, pa je nezgodno. mada i one me zajebavaju jer me mnogo stiskaju, pa kao sto rekoh, konci me bodu u glavic, sto zna da bude zeznuto.

@ultras
sad si dobio odgovor
DaniloBG
Novi član
Novi član

Post od DaniloBG »

@ Vaio
U pitanju je totalno obrezivanje,danas treci dan posle zahvata,jos po malo krvari rana,bice bolje nadam se.
kakvu sam muku pre mucio ovo je nista,ustvari psihicki sam se rasteretio
Vaio
Novi član
Novi član

Post od Vaio »

verujem ti. a to sto krvari je normalno, ionako ti je 3-4 dana proslo od operacije. samo nemoj mnogo da se kreces i pazi da ti rana bude sto suvlja, jer ce brze da zarasta, i menjaj zavoje posle svakog mokrenja, da ti se ne bi inficiralo. ako imas problem sa erekcijama nocu ili ujutru, popij bromazepam pre spavanja (moze i bensedin, ali bromazepam ti je slabiji, samim tim i manje stetan), i potrudi se da ne pijes nista 4-5 sati pred spavanje, jer puna besika moze da ima za posledicu nocne erekcije.
Kalif umesto kalifa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 25, 2006 6:09 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Kalif umesto kalifa »

Treba mi savet, gde se obratiti za ovu operaciju. Kod mene je prisutna, potpuna fimoza, ali sam tek pre godinu dana preko intereneta saznao da to stanje prisutno kod mene nije normalno, čak mi se javila i neka blaža infekcija. Ja nemam nikakvog seksualnog iskustva, jer da imam verovatno bi mi i ranije bilo jasno o čemu je stvar. Da li je moguće operaciju izvršiti u nekoj držabnoj ustanovi, a platiti je kao kod privatnika, tj zakazati, platiti i operisati ?

Inače kod mene nije moguče izvršiti, nikakvo prevlačenje čak ni najmanje. Molim preporuku !
Kalif umesto kalifa
Novi član
Novi član

Pošto vidim, da se postovi ne mogu menjati, da dodam brinu me ČISTO zdarvstvene posledice fimoze, ne i seksualni, jer sam nevin, a mislim da će tako i ostati. Može doći do infekcija, to me zabrinjava, to je i jedini razlog, nisam imao preststavu, da je prorodno da se ta "kožica" prevlači, ksanije mi je postalo, jasno da je to prirodno , da bi polni odnos, u suprotnom bio otežan, ali niko nije imao da mi kaže je to nenormalno stanje !
Vaio
Novi član
Novi član

Post od Vaio »

mozes u drzavnoj, dzabe je operacija, na privatnim je mnogo skupa, a sve se svede na isto, tako da, ako nemas pare za bacanje, idi u drzavnu. sto se infekcija tice, cuo sam da mogu da imaju ozbiljne posledice, tako da ti preporucujem da sto pre resis to.
Kalif umesto kalifa
Novi član
Novi član

Vaio napisao:mozes u drzavnoj, dzabe je operacija, na privatnim je mnogo skupa, a sve se svede na isto, tako da, ako nemas pare za bacanje, idi u drzavnu. sto se infekcija tice, cuo sam da mogu da imaju ozbiljne posledice, tako da ti preporucujem da sto pre resis to.
HVALA puno. Problem je u tome što bih ja bio upućen u pančevačku bolnicu, a ona je UVEK bila poznata po lošim doktorima. Nemam para za bacanje, naprotiv. Da li taj hirurg ima neku užu odrednicu ili je to samo opšti hirurg , ako se tako može reći?
Vaio
Novi član
Novi član

Post od Vaio »

to ti je urolog. raspitaj se tamo kod koga bi bilo najbolje da se operises, jer verovatno ima vise urologa na odeljenju...
DaniloBG
Novi član
Novi član

Post od DaniloBG »

U privatnim klinikama to ce te kostati od 200 do 300€ za samu operaciju plus pregled pre toga oko 2000 do 3000 din.
Kasnije za previjanje i kontrole ne znam da li i to naplacuju.
Prednost kod privatnika je sto pregled i operaciju mozes zakazati u veoma malom roku dok u drzavnoj ustanovi to sve ide drugim tempom pa se moze i mesecima oduziti dok dodjes na red.
U svakom slucaju prvo se raspitaj kod svog doktora gde on moze da te posalje to jest za gde moze da ti izda uput.
Npr. samo za pregled kod urologa na klinickom centru u bg se ceka i vise od mesec dana.
E ukoliko imas neku vezu bilo gde slobodno pitaj da li moze da ti pomogne,nije to nikakva sramota i verujem da ce te svako razumeti.
pozz
Kalif umesto kalifa
Novi član
Novi član

DaniloBG napisao:U privatnim klinikama to ce te kostati od 200 do 300€ za samu operaciju plus pregled pre toga oko 2000 do 3000 din.
Kasnije za previjanje i kontrole ne znam da li i to naplacuju.
Prednost kod privatnika je sto pregled i operaciju mozes zakazati u veoma malom roku dok u drzavnoj ustanovi to sve ide drugim tempom pa se moze i mesecima oduziti dok dodjes na red.
U svakom slucaju prvo se raspitaj kod svog doktora gde on moze da te posalje to jest za gde moze da ti izda uput.
Npr. samo za pregled kod urologa na klinickom centru u bg se ceka i vise od mesec dana.
E ukoliko imas neku vezu bilo gde slobodno pitaj da li moze da ti pomogne,nije to nikakva sramota i verujem da ce te svako razumeti.
pozz
Mnogo hvala !

Da li sam pravilno razumeo, da operaciju vrši urolog ?
Zaključana tema