Sprecavanje ejakulacije?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Sprecavanje ejakulacije?
Ranije sam citao o "Kegelovim" vezbama i svrsi kojoj sluze, u tom tekstu je pisalo da one sluze boljoj kontroli pri odnosu ali da ako se dugo vremena primenjuju da mogu da se koriste i za zaustavljanje ejakulacije.
Dugo vremena sam radio te vezbe i uspeo sam da kada to pozelim jednostavno stegnuvsi misic ispod penisa zaustavim spermu da izadje!
Hteo sam da postavim pitanje, gde ona stvarno odlazi u tom slucaju (u tom tekstu je pisalo da ide u besiku i da se izbacuje sa urinom kasnije)
i ima li nekih stetnih posledica u tom cinu?
Naravno kada hocu mogu da svrsim sasvim normalno pa bih samo zeleo da znam da li treba da se klonim gore pomenutog?
Dugo vremena sam radio te vezbe i uspeo sam da kada to pozelim jednostavno stegnuvsi misic ispod penisa zaustavim spermu da izadje!
Hteo sam da postavim pitanje, gde ona stvarno odlazi u tom slucaju (u tom tekstu je pisalo da ide u besiku i da se izbacuje sa urinom kasnije)
i ima li nekih stetnih posledica u tom cinu?
Naravno kada hocu mogu da svrsim sasvim normalno pa bih samo zeleo da znam da li treba da se klonim gore pomenutog?
Svaka ti čast kad ti je to poslo za rukom. Koliko je meni poznato to je potpuno neškodljivo.
Tokom ejakulacije dolazi do kontrakcije mišića karličnog dna koji treba da istisnu spermu napolje. Da bi to sprečio ti stegneš mišić koji se nalazi odmah ispod prostate (to je sfinkter tj. stezač uretre - mokraćne cevi) i onemogućavaš spermu da napusti prostatični deo uretre.
Kada se to desi, poraste pritisak u prostatičnoj uretri i sperma se kreće nagore ka mokraćnoj bešici jer je mišić koji si "nabildovao" sprečava da ide dole.
Jednostavno rečeno, ti samo preusmeriš tok sperme i izbaciš je kasnije.
Ovo treba da omogući duži odnos i višestruke orgazme kod muškarca. Asistent na urologiji koji nam je držao vežbe divio se ovoj veštini kojom si ti ovladao!
Tokom ejakulacije dolazi do kontrakcije mišića karličnog dna koji treba da istisnu spermu napolje. Da bi to sprečio ti stegneš mišić koji se nalazi odmah ispod prostate (to je sfinkter tj. stezač uretre - mokraćne cevi) i onemogućavaš spermu da napusti prostatični deo uretre.
Kada se to desi, poraste pritisak u prostatičnoj uretri i sperma se kreće nagore ka mokraćnoj bešici jer je mišić koji si "nabildovao" sprečava da ide dole.
Jednostavno rečeno, ti samo preusmeriš tok sperme i izbaciš je kasnije.
Ovo treba da omogući duži odnos i višestruke orgazme kod muškarca. Asistent na urologiji koji nam je držao vežbe divio se ovoj veštini kojom si ti ovladao!
OK, ne razumem se bas u anatomiju pa sam se tripovao da se ne poremeti nesto u organizmu.
Pa sad visestruki orgazmi da ali kada se suzdrzavam na taj nacin orgazam biva mnogo manjeg intenziteta a i erekcija se u pola slucajeva izgubi:(
Dobra stvar je produzenje odnosa a i usavrsavacu se jos pa ce biti bolje:)
Preporucujem svakome da vezba i da bude uporan na pocetku je tesko i obicno ne moze da se iskontrolise pa pola semena izleti ali posle toga treba malo vremena da se potpuno suzdrzis, jedino sto ti devojka posle ne veruje da si uopste svrsio:)))
Pa sad visestruki orgazmi da ali kada se suzdrzavam na taj nacin orgazam biva mnogo manjeg intenziteta a i erekcija se u pola slucajeva izgubi:(
Dobra stvar je produzenje odnosa a i usavrsavacu se jos pa ce biti bolje:)
Preporucujem svakome da vezba i da bude uporan na pocetku je tesko i obicno ne moze da se iskontrolise pa pola semena izleti ali posle toga treba malo vremena da se potpuno suzdrzis, jedino sto ti devojka posle ne veruje da si uopste svrsio:)))
Kegel je bio lekar koji se bavio tretmanom poremećaja mokrenja, a kroz praksu te vežbe su ušle u upotrebu za rešavanje mnogih drugih problema iz domena seksologije i kod zdravih muškaraca i žena koji su hteli da unaprede svoj seksualni život.
Što se tiče muškaraca Kegelove vežbe se preporučuju iz sledećih razloga:
1. aktiviranjem mišića povećava se dotok krvi u karlicu
2. povećava se tonus i snaga mišića karličnog dna a to
ima pozitivne efekte na duže održanje erekcije
3. ove vežbe su i prevencija inkontinencije urina (nemogućnost voljnog
zadržavanja urina) koji se često javljaju u starijem životnom dobu
4. omogućavaju veću kontrolu nad činom ejakulacije
Vaso što se tiče tvoje poruke nisi napisao da li si probleme sa prostatom imao zbog toga što si primenjujući Kegelove vežbe odlagao ejakulaciju. U tom slučaju ne znam šta da kažem jer za tako nešto nisam čuo. Ako si već imao problema sa prostatom, pa ti je lekar zabranio odlaganje ejakulacije to je već druga stvar.
Što se tiče muškaraca Kegelove vežbe se preporučuju iz sledećih razloga:
1. aktiviranjem mišića povećava se dotok krvi u karlicu
2. povećava se tonus i snaga mišića karličnog dna a to
ima pozitivne efekte na duže održanje erekcije
3. ove vežbe su i prevencija inkontinencije urina (nemogućnost voljnog
zadržavanja urina) koji se često javljaju u starijem životnom dobu
4. omogućavaju veću kontrolu nad činom ejakulacije
Vaso što se tiče tvoje poruke nisi napisao da li si probleme sa prostatom imao zbog toga što si primenjujući Kegelove vežbe odlagao ejakulaciju. U tom slučaju ne znam šta da kažem jer za tako nešto nisam čuo. Ako si već imao problema sa prostatom, pa ti je lekar zabranio odlaganje ejakulacije to je već druga stvar.
Preko Googla npr. ukucaj Kegel exercise i dobićeš više sajtova na kojima možeš da pročitaš uputstvo kako se to radi. Vodi računa samo da ne preteraš i dobiješ upalu mišića.
Jedan od tih tekstova je http://www.mwsexual.com/readingroom/art ... rcises.htm
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Iako nisam student medicine, kako BRE!! to nije opasno po zdravlje?Filip napisao:Preko Googla npr. ukucaj Kegel exercise i dobićeš više sajtova na kojima možeš da pročitaš uputstvo kako se to radi. Vodi računa samo da ne preteraš i dobiješ upalu mišića.
U ovo mi je izuzetno tesko da poverujem. Logicki ne mogu da tako nesto prihvatim. Da li ste vi 100% sigurni u to?
@Tastatura
Ja da mogu (da sam dovoljno disciplinovan da to odvežbam kako treba) bih po potrebi to koristio.
Ko ima bilo kakve probleme sa prostatom, to bi trebalo da izbegava, a i ko primeti da mu odlaganje ejakulacije smeta, takođe.
100 % tekstova koje sam video na tu temu ne spominju neželjene efekte, a ja sam nisam sreo čoveka koji je kao posledicu Kegelovih vežbi dobio, npr. prostatitis.
Imaj u vidu da u medicini, kada su u pitanju razne dijagnostičke metode, postupci lečenja itd. ništa nije 100%, tako da se to verovatno odnosi i na ovo. Još jednom, da mogu ja bih ovo radio, ali ti sve što vidiš i čuješ posmatraj kritički i primeni u skladu sa svojom procenom.
@Wlada
Ne, te vežbe jesu dosadne, ali možeš da ih radiš, na primer, dok gledaš TV. Taj mišić ti ne treba ni za plivanje ni za trčanje...
Ja da mogu (da sam dovoljno disciplinovan da to odvežbam kako treba) bih po potrebi to koristio.
Ko ima bilo kakve probleme sa prostatom, to bi trebalo da izbegava, a i ko primeti da mu odlaganje ejakulacije smeta, takođe.
100 % tekstova koje sam video na tu temu ne spominju neželjene efekte, a ja sam nisam sreo čoveka koji je kao posledicu Kegelovih vežbi dobio, npr. prostatitis.
Imaj u vidu da u medicini, kada su u pitanju razne dijagnostičke metode, postupci lečenja itd. ništa nije 100%, tako da se to verovatno odnosi i na ovo. Još jednom, da mogu ja bih ovo radio, ali ti sve što vidiš i čuješ posmatraj kritički i primeni u skladu sa svojom procenom.
@Wlada
Ne, te vežbe jesu dosadne, ali možeš da ih radiš, na primer, dok gledaš TV. Taj mišić ti ne treba ni za plivanje ni za trčanje...
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jun 20, 2006 11:16 am
Posto je ovo vrlo interesantna tema, hteo bih da cujem misljenje o jos necemu. Ja, naprimer, u svim drugim pozama ne budem ni blizu svrsavanja, ali u misionarskoj svrsim za nekoliko minuta. Kako razliciti polozaji uticu na brzinu ejakulacije, tj. ima li nekih posebnih poza koje maksimalno produzuju odnos?
Pa sad, to je individualna stvar. Isprobaj sve poze i doći ćeš do zaključka šta ti odgovara a šta ne. Na internetu imaš mali milion sajtova koji se bave tim pitanjem. Što je veće trenje, pre ćeš da stigneš do orgazma, a gde je trenje najveće zavisi od gomile stvari i ne postoji neko univerzalno pravilo.
U svakom slučaju, komplikovano i van dometa ovog foruma.
U svakom slučaju, komplikovano i van dometa ovog foruma.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jul 08, 2006 3:07 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nije mi jasno kako to može da produži odnos ako dođe do izbacivanja sperme u bešiku. Sperma je izbačena i luči se neko čudo za smirenje i posle toga je potrebna pauza od 15min do 1sat da bi ponovo bio sposoban za seks. Ja sam najuspešniji ako se trudim da uopšte ne svršim. Međutim to mi je dosta teško prvi put. E a posle 1 sat se i gospođica ohladi i onda više nema ništa od seksa.Filip napisao: Jednostavno rečeno, ti samo preusmeriš tok sperme i izbaciš je kasnije.

Kako ostati što duže? Tj. kako to ove vežbe pomažu da ostanem duže?