pyelonephritis acuta

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

kjarahana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 04, 2008 10:29 pm

Post od kjarahana »

Hvala!
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Nema na cemu, bebi i vama sve najlepse u novoj godini!
Javite sta ste uradili!
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobans1983 »

Ne brini draga
Moja cerka (sada ima10 godina) rodjena je sa jednim bubregom desnim
u levom VUR II stepena

VUR joj otkriven sa 3,5 god.

Ceste infekcije su najveci problem ali posle antibiotika dobices profilaksu tj preventivu u obliku slabijih lekica.

Cesce joj menjaj pampers.

Vlazne maramice nikako. jer je sa pampers vlaznim maramicama moj muz obrisao komplet natpise na komandnoj tabli u autu, sta li sadrze jbmlg.

Prokuvaj kesice kamilice te sa tim cajem brisi svoje detence.

Temperaturu sam se napraksala da joj skidam tako sto rashladim prostoriju u kojoj je dete, odskrini prozor.
Leti u klimatizovanoj prostoriji.
Tako sam izbegavala kad god sam mogla lekove za skidanje temperature jer samo mi treba na taj jedan bubreg jos i lekovi razni.

I bre sta pricam ko je pomenuo refluks

Sve i da je to ne brini tu smo svi za tebe i mi sto smo prosli kroz to i nasi dragi forumski lekri.

E, gde mi je tad bio ADSL

Srecan vam Bozic ljubi detence i ne brini.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

U konkretnom slucaju, zaboravite na Pampers i vratite se starim dobrim otkuvanim bakinim pamucnim pelenama!
Pozdrav!
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobans1983 »

:lol:
Malena76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 13, 2011 10:46 pm

Re: pyelonephritis acuta

Post od Malena76 »

Od pre mesec dana imala sam u par navrata bubrezne kolike, na kraju zavrsila na urgentnom odeljenju. Tada mi je uradjen RTG i US, gde su mi postavili dijagnozu : hydronephrosis alia et non specificata

Urolog me je nakon 2 nedelje terapije antibioticima uputio na IVP, u medjuvremenu su kolike prestale ( predpostavljam da sam u medjuvremenu izbacila neki pesak, posto sam u mokracnjoj besici osecala jaka probadanja a onda su bolovi prestali)

IVP nalaz je sledeci :Pyelonephritis cum refluo non obstructiva chronica

zanima me koliko je ozbiljna ova dijagnoza i da li je neophodno da se sa nekom terapijom pocne odmah obzirom da mi je termin kod urologa zakazan za 14.02.2011... sta da radim? da li da cekam? ili da idem privatno?
da li je hitno da se nesto uradi? ili mogu uz neke cajeve da docekam 2 meseca.. trenutno ne osecam nikakve bolove

Unapred hvala i pozdrav!!

Helena
Malena76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 13, 2011 10:46 pm

Post od Malena76 »

[quote="Malena76"]Od pre mesec dana imala sam u par navrata bubrezne kolike, na kraju zavrsila na urgentnom odeljenju. Tada mi je uradjen RTG i US, gde su mi postavili dijagnozu : hydronephrosis alia et non specificata

Urolog me je nakon 2 nedelje terapije antibioticima uputio na IVP, u medjuvremenu su kolike prestale ( predpostavljam da sam u medjuvremenu izbacila neki pesak, posto sam u mokracnjoj besici osecala jaka probadanja a onda su bolovi prestali)

IVP nalaz je sledeci : Pyelonephritis cum refluo non obstructiva chronica

zanima me koliko je ozbiljna ova dijagnoza i da li je neophodno da se sa nekom terapijom pocne odmah obzirom da mi je termin kod urologa zakazan za 14.02.2011... sta da radim? da li da cekam? ili da idem privatno?
da li je hitno da se nesto uradi? ili mogu uz neke cajeve da docekam 2 meseca.. trenutno ne osecam nikakve bolove

Unapred hvala i pozdrav!

Helena

ps. dodala bih jos nalaz US : Levi bubreg urednih dimenzija ehostrukture i debljine parenhima, prosirenog PK sistema ( gr I ) sa nekoliko sitnih hiperehogenih refleksa koji mogu da odgovarati mikronefrolitiazi
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

nalazi ukazuju na kamencice/pesak i da je bilo upale bubrega...treba svakako uraditi kontrolu...do zakazane kontrole ponovo uradite pregled mokrace - urinokulturu, ako postoji infekcija treba je leciti...
Odgovori