problem sa frenulom?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
dmisic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 27, 2012 11:24 am

Re: problem sa frenulom?

Post od dmisic »

Ne znam druže to, glavić bi morao ceo da se vidi.
Nije mi baš jasno, jel ti i dalje imaš kožicu preko glavića.
Ja sam tu bio skroz "go", a tamo gde je kožica bila ušivena je bio otok, ali ni blizu vrha glavića. Znači kožicu više nisam morao, a ni mogao da prevlačim, jer je nema!
Možda je tebi rađena delimična cirkumcizija (što je po meni super), ali ne znam.

Pozdrav, drži se
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Ako ti je rađena delimična navuci kožu da ti prekriva glavić, ako ti se kožica spistila ispod pa natekla onda ti se napravila parafimoza, znači ako je rađena delimična cirkumcizija tj u opuštenom stnaju imaš kožice preko glavića, tako je moraš i namestiti.
L.Raven
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 28, 2013 8:38 pm

Post od L.Raven »

ja i dalje imam otok, ali ja kad prevucem kozicu preko glavica, ona se sama vrati preko glavica...nema sanse da stoji iza, ali kontam da je to sve od otoka...meni je danas tek sedmi dan od operacije...

kad prevucem, tamo gde je usiveno, izgleda mi kao da je uze malo nego sto bi trebalo....

ne znam, na kontrolu idem tek za nedelju dana i kontam da me je uhvatila neka panika...mozda bi trebao da sacekam da otok skroz padne i da poispadaju svi koncici pa da vidimo onda sta je i kako je...
Djoko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 23, 2013 5:24 pm

Post od Djoko »

Otok je normalan posle operacije, tako da se ne brini.
chavezes
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 27, 2013 4:47 pm

Post od chavezes »

Pozdrav svima. Kao i vecina ljudi ovde, imam problem sa frenulom prekratak je. LNe znam, ako odem kod urologa , malo se plasim reakcije, posto je stvarno prekratak.Kada nije penis u erekciji, mogu da kozicu navucem preko glavica i da se vidi skoro skroz, ali kada je penis u erekciji, to je veliki problem, jer kozicu ne mogu da navucem, odnosno skoro do pola glavica. Imam utisak kao da sam jedini baksuz koji ima problem sa tako kratkim frenulom. Pa me interesuje da mi kazete ko ima iskustva sa tim koja je najbolja klinika da odradim operaciju, koliko bi kostalo i da li cu imati neke posledice zato sto mi je frenulum jako kratak. Dakle, molim one koji su imali slican problem da mi pomognu time sto ce mi reci gde je najbolje da idem na operaciju, odnosno koja klinika, koliko to kosta, i posle koliko vremena mogu da imam odnose. Ne bih zeleo da imam problema sa tim, jer sam vrlo osetljiv po tom pitanju, pa ne bih zeleo da idem tamo gde je neprovereno. Hvala unapred, pozdrav
chavezes
Novi član
Novi član

Post od chavezes »

Zaboravio sam da kažem, želim cirkumciziju(obrezivanje) da odradim jer imam i delimičnu fimozu, na privatnoj ili državnoj klinici, samo da je proverena, da mi kaže neko ko je već odradio to koliko je platio i na kojoj klinici.
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

nisi jedini koji ima kraci frenulum...moze se prvo pokusati samo sa frenulotomijom, mozda ce to dovesti do poboljsanja stanja i sa kozicom, pa ako i dalje bude problema sa kozicom onda se moze uraditi i cirkumcizija...
chavezes
Novi član
Novi član

Post od chavezes »

Dr011 napisao:nisi jedini koji ima kraci frenulum...moze se prvo pokusati samo sa frenulotomijom, mozda ce to dovesti do poboljsanja stanja i sa kozicom, pa ako i dalje bude problema sa kozicom onda se moze uraditi i cirkumcizija...
Znam, ali imam očiglednu i fimozu, pa bih želeo odmah cirkumciziju. Meni samo treba neko da kaže gde da to operišem u Beogradu, da li su samo privatne klinike pouzdane, ili može i neka državna da obavi posao.. I ne znam da li se na nekoj od državnih klinika plaća i koliko, pa ljudi, ako pročitate ovo, ko ima iskustva neka mi javi. Hvala
Vukasin123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 17, 2013 2:16 am

Post od Vukasin123 »

Znaci meni kad se "digne" ja mogu opusteno da prevucem preko glavica i jos malo kako kad nekad vise nekad manje.. Ali ipak mislim da mi je frenulum kratak :) Pa ako moze odg u pm :) Hvala
Darihno
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 30, 2013 10:23 pm

Post od Darihno »

Imam zakazanu cirkumizaciju pa me zanima priprema za operaciju.Da li smem da jedem i pijem pre operacije,npr popijem kafu ujutro i pojedem nesto.Ili treba doci praznog stomaka? Da li treba jos nesto odraditi pre operacije?
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

nemoj da jedes tog jutra, najbolje je otici praznog stomaka...nema nekih posebnih priprema, sem da mozes recimo i sam obrijati taj predeo pre nego sto odes...
drWladaw
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2012 12:53 am

Post od drWladaw »

Moze li neko da mi preporuci urologa u Bg, imam problem sa frenulom u kombinaciji sa fimozom. Hocu da to sredim operativnim zahavtom. Pored toga, devojka ima hlamidiju, verovatno imam i ja, pa me zanima jel to moze da odlozi sam zahvat, ili nema nikakavog uticaja?
Darihno
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 30, 2013 10:23 pm

Post od Darihno »

Da li je korisno popiti bromazepam radi sprecavanja nocnih erekcija?Sinoc me bas mucile.Vidim da se preporucuje bensedin.
zozoni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 07, 2013 2:51 pm

Post od zozoni »

Pozdrav
Naime, kao i svi, imam problem sa frenulumom, naime tokom odnosa, meni je frenelum pokidan, bio sam kod urologa, trebao bih da imam intervenciju uskoro, pa me zanima kako bi mi tekao postoperativni period, tipa kad cu moci da imam odnose i slicno.
Hvala
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

postoperativni period je lak, ne bi trebalo da bude nekih problema, minimum 2 nedelje bi trebalo pauzirati od odnosa, a kad ces moci da krenes videces vec kad sve lepo bude zaraslo...u principu jedna skroz mala intervencija, bez brige... :)
Odgovori