Problem sa fimozom
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Problem sa fimozom
Naime, imam 16 godina i imam problem sa fimozom i prosto je nemoguce drugacije rijesiti bez cirkumizacije a to planiram poslije 18 rodjendana jer me stid reci roditeljima i trazim informaciju koliko traje sav period i koja je cijena zahvata. A imam mozda jos veci problem sto nemogu masturbirati sa fimozom i nikad nisam dozivio ejakulaciju, jeli to nemoguce sa fimozom? 

Re: Problem sa fimozom
Bio si kod urologa, predložena je cirkumzacija, potpuna ili delimična?
Ne vidim razlog da čekaš 18 mada ne znam koliko godina imaš, možda je ipak najbolje sačekati zbog razvoja i svega (konsultuj se sa urologom). Intervenciju možeš uraditi i na mnogim državnim klinikama pošto je krajnje jednostavna, a ako želiš baš privatno to da uradiš moraš se raspitati pošto se cene razlikuju od grada do grada, od klinike do klinike.
Oporavak traje 2-4 nedelje, i za to vreme nije dozvoljena seksualna aktivnost. Operacija traje 20-30 minuta i radi se u lokalnoj anesteziji, nije bolna, posle toga se poju antibiotici, a mogu biti bolne erekcije pa se često prepisuje i bromazepam ili nešto slično po potrebi.
Sa fimozom je moguće masturbirati i ejakulirati, sa kožom preko, bar sam ja mogao dok sam imao taj problem...
Ne vidim razlog da čekaš 18 mada ne znam koliko godina imaš, možda je ipak najbolje sačekati zbog razvoja i svega (konsultuj se sa urologom). Intervenciju možeš uraditi i na mnogim državnim klinikama pošto je krajnje jednostavna, a ako želiš baš privatno to da uradiš moraš se raspitati pošto se cene razlikuju od grada do grada, od klinike do klinike.
Oporavak traje 2-4 nedelje, i za to vreme nije dozvoljena seksualna aktivnost. Operacija traje 20-30 minuta i radi se u lokalnoj anesteziji, nije bolna, posle toga se poju antibiotici, a mogu biti bolne erekcije pa se često prepisuje i bromazepam ili nešto slično po potrebi.
Sa fimozom je moguće masturbirati i ejakulirati, sa kožom preko, bar sam ja mogao dok sam imao taj problem...
Nisam bio kod urologa i neplaniram ubrzo jer nebih da roditelji znaju za ovo a imam bas veliki problem jer viri mi glavic mozda 8mm i siguran sam da moram na obrezivanje, a kakva je to razlika izmedju djelimicne i potpune? Hvala.MarkoKg9 napisao:Bio si kod urologa, predložena je cirkumzacija, potpuna ili delimična?
Jako je bitno da odeš kod urologa na pregled a ne da donosiš zaključke sam. Pregled ne boli, nije strašan niti neprijatan, a značiće ti jer ćeš znati na čemu si, a tvoj problem se možda može rešiti i na drugi način, to ne možeš znati bez posete urologu. Čekanjem nećeš postići ništa osim što ono što možda možeš da uradiš danas i sprečiš da se desi nešto gore nećeš možda moći da uradiš za godinu ili dve.
Imaj na umu da je fimoza nešto što je prilično često danas te ne treba da te bude sramota da se obratiš roditeljima i lekaru za pomoć. Razmisli - zašto bi odlagao to za kasnije i pravio sebi problem kad možda sve to možeš rešiti sada steroidnim mastima dok za par godina o tome neće biti reči.
Što se tiče tvog pitanja, potpuna cirkumzacija podrazumeva potpuno hirurško otklanjanje kože sa glansa, a delimična samo delo kože, kao što i ime govori.
Imaj na umu da je fimoza nešto što je prilično često danas te ne treba da te bude sramota da se obratiš roditeljima i lekaru za pomoć. Razmisli - zašto bi odlagao to za kasnije i pravio sebi problem kad možda sve to možeš rešiti sada steroidnim mastima dok za par godina o tome neće biti reči.
Što se tiče tvog pitanja, potpuna cirkumzacija podrazumeva potpuno hirurško otklanjanje kože sa glansa, a delimična samo delo kože, kao što i ime govori.
Hvala na utjehi vrv cu uskoro na pregled pa cemo vidjeti kako dalje ...
Nema na čemu... Samo bez straha, veruj mi da ništa strašno nije i da se sve to može rešiti brzo i bezbolno što je najbitnije, samo je bitno javiti se na vreme, onda će sve i ranije biti sređeno, a ne pred sam "čin" da se setiš da treba nešto srediti, onda ćeš morati da čekaš, da se šetaš da se oporavljaš itd... 
Javi kako je sve prošlo

Javi kako je sve prošlo

Ma da, sad mi i jeste vrijeme, javicu.
Pozdrav, imam jedno pitanje vezano za fimozu.
Naime, i meni je urolog ustanovio pre nekih mesec dana, kao posledicu neke nelecene infekcije (znam i koje nažalost). Ja mogu da prevučem kožicu preko glavića, ali znatno teže nego ranije. Lekar mi je rekao da se to dešava muškarcima (imam 30 godina), i da ako kožica može da se prevuče, ne mora da se operiše.
Međutim, pre nedelju dana se stanje pogoršalo, i taj beli krug na vrhu kožice je nekako krući i izraženiji, a imam utisak i da mi se frenulum naduo i skratio. Da li je to moguće?
E sada. Doktor tvrdi da ovo još uvek nije alarmantno, ali sada baš jedva prevlačim kožicu preko glavića, a ako je penis u erekciji ume da bude izuzetno neprijatno. Čak me i frenulum malo boli. Po njemu je jedino rešenje obrezivanje, a meni se nešto ne ide na to pa sam na netu našao nekoliko sajtova gde lekari preporučuju vežbe poput razvlačenja kožice i frenuluma uz mazanje kortikosteroidnih krema.
Zanima me da li je neko pokušavao ovako da reši fimozu, i ako postoji neki stručnjak, da mi kaže njegovo mišljenje.
Unapred hvala!
Naime, i meni je urolog ustanovio pre nekih mesec dana, kao posledicu neke nelecene infekcije (znam i koje nažalost). Ja mogu da prevučem kožicu preko glavića, ali znatno teže nego ranije. Lekar mi je rekao da se to dešava muškarcima (imam 30 godina), i da ako kožica može da se prevuče, ne mora da se operiše.
Međutim, pre nedelju dana se stanje pogoršalo, i taj beli krug na vrhu kožice je nekako krući i izraženiji, a imam utisak i da mi se frenulum naduo i skratio. Da li je to moguće?
E sada. Doktor tvrdi da ovo još uvek nije alarmantno, ali sada baš jedva prevlačim kožicu preko glavića, a ako je penis u erekciji ume da bude izuzetno neprijatno. Čak me i frenulum malo boli. Po njemu je jedino rešenje obrezivanje, a meni se nešto ne ide na to pa sam na netu našao nekoliko sajtova gde lekari preporučuju vežbe poput razvlačenja kožice i frenuluma uz mazanje kortikosteroidnih krema.
Zanima me da li je neko pokušavao ovako da reši fimozu, i ako postoji neki stručnjak, da mi kaže njegovo mišljenje.
Unapred hvala!
nakon infekcija moze zaostati suzenje kao posledica oziljnog tkiva koje se stvori zbog te infekcije...a onda kad nastane suzenje, makar i malo, to olaksava dalja povrednjivanja, iritaciju, novu infekciju, a sa svakim povredjivanjem i novom infekcijom kozica se dodatno suzava...vremenom se moze samo pogorsavati, tako da savetujem da se uradi obrezivanje, nemojte bespotrebno da to trpite kad vec postoji resenje...
Pre svega, hvala na odgovoru.
Ali opet, nije bas lako odluciti se na obrezivanje, pogotovu u ovim godinama. Ako me razumete, vec 30god imam tu kozicu
S druge strane, verujem da je za medicinske radnike to rutinska operacija, ali cim neko treba da me bocne dole, pa jos i da sece, pa da sije, pa da se oporavljam mesec dana... Meni kao pacijentu to ne zvuci bas toliko bezazleno, iako verujem da je bezbedno i bezbolno koliko god moze biti.
Te vezbe i kreme za koje sam procitao takodje ne zvuce lose, a zbog straha sam se malo uhvatio za njih.
Ali opet, nije bas lako odluciti se na obrezivanje, pogotovu u ovim godinama. Ako me razumete, vec 30god imam tu kozicu

Te vezbe i kreme za koje sam procitao takodje ne zvuce lose, a zbog straha sam se malo uhvatio za njih.
to sto spominjes godine to uopste nije bitno, s fimozom imaju problem muskarci u bilo kom zivotnom dobru, od detinjstva do starosti, a pravo vreme za njeno resavanje je sto pre, cim ona postoji, ne treba se s tim muciti...ako ti je tesko da se rastanes sa kozicom
pomisli na to da je bolje bez problema nego sa problemom, pa ako vec kozica pravi problem bolje ce ti biti bez nje, zar ne!
posto se formirao taj beli suzeni prsten, znaci vec se stvorilo oziljno tkivo i to nije moguce rastegnuti vezbama i kremama...
intervnecija je kratka, pod anestezijom, oporavak brz, funkcionisaces ti mnogo brze od tih mesec dana, a cak i ako se malo pomucis (a verovatno neces) to ipak vredi izdrazati kad pomislis na dobrobit u kojoj ces uzivati ceo ostatak zivota...tako da ti predlazem da to sto pre obavis, sto pre obavis pre ces uzivati...

posto se formirao taj beli suzeni prsten, znaci vec se stvorilo oziljno tkivo i to nije moguce rastegnuti vezbama i kremama...
intervnecija je kratka, pod anestezijom, oporavak brz, funkcionisaces ti mnogo brze od tih mesec dana, a cak i ako se malo pomucis (a verovatno neces) to ipak vredi izdrazati kad pomislis na dobrobit u kojoj ces uzivati ceo ostatak zivota...tako da ti predlazem da to sto pre obavis, sto pre obavis pre ces uzivati...

Dakle, zbog ovog belog prstena, vežbe ne pomažu, nego mora sec-sec?
Vidim i ja da od toga nema pomoći...
Imam samo jedno još par pitanja, pošto mi je lekar rekao da je i frenum napet, i da bi trebalo da ga produži, šta to znači, da li će i njega skinuti obrezivanjem?
Na kraju, da li postoji mogućnost da se fimoza dogodi i kod obrezane osobe? Nešto se razmišljam, šta će onda da secne?
Nisam se pošteno ni zahvalio na odgovorima, pa ajde sad - HVALA puno!

Imam samo jedno još par pitanja, pošto mi je lekar rekao da je i frenum napet, i da bi trebalo da ga produži, šta to znači, da li će i njega skinuti obrezivanjem?
Na kraju, da li postoji mogućnost da se fimoza dogodi i kod obrezane osobe? Nešto se razmišljam, šta će onda da secne?
Nisam se pošteno ni zahvalio na odgovorima, pa ajde sad - HVALA puno!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Maj 14, 2010 2:59 pm
Uradi totalno obrezivanje, to je najbolje. Najčistije, najsigurnije. Ukloni se i frenulum, i nemaš brige da će išta smetati i zatezati.
Samo obrezivanje i oporavak su me namučili neko vreme, ali izdržiš tih nekoliko nedelja i onda ne razmišljaš. To poluobrezivanje je po meni glupost. Mnogi su ovde pisali da su posle opet morali na operaciju, jer nije dovoljno skinuto ili je kratak frenulum. Totalna cirkumcizija i super.
A ovom dečku, što čeka 18, da ne saznaju roditelji: reci npr. ocu da imaš taj problem i da bi to da rešiš, i ne trebaš čekati, jer svakako nećeš moći sakriti ako živiš zajedno u kući (majci sam rekao da šetam neobično zbog jake upale
), a i svakako će ti biti potrebno da te neko vozi na kontrole i slično. To je česta stvar kod mladih, i neće biti problema.
Samo obrezivanje i oporavak su me namučili neko vreme, ali izdržiš tih nekoliko nedelja i onda ne razmišljaš. To poluobrezivanje je po meni glupost. Mnogi su ovde pisali da su posle opet morali na operaciju, jer nije dovoljno skinuto ili je kratak frenulum. Totalna cirkumcizija i super.
A ovom dečku, što čeka 18, da ne saznaju roditelji: reci npr. ocu da imaš taj problem i da bi to da rešiš, i ne trebaš čekati, jer svakako nećeš moći sakriti ako živiš zajedno u kući (majci sam rekao da šetam neobično zbog jake upale

Znači čudno se i šeta i kontrole? 
A osećaj, spavanje, konci? Chuo sam da je erekcija "pogubna"? Kako si se sa tim nosio?
Drago mi je što odgovara neko iz ličnog iskustva.

A osećaj, spavanje, konci? Chuo sam da je erekcija "pogubna"? Kako si se sa tim nosio?
Drago mi je što odgovara neko iz ličnog iskustva.
Caos,citao sam postove u prethodnoj temi vezano a fimozu,pa evo resio da se javim ovde.Imam 22 god i imam problem sa fimozom,imam veliku blokadu u glavi da posetim urologa.Zelim to uskoro da uradim,velika mi je dilema gde da odem kod privatnika ili u drzavnu ustanovu.Citao sam da su se javljali ljudi koji su bili zadovoljno u Dr Dragise Misovica.Ja razmisljam da posetim Specijalisticku ordinaciju TTC na Zvezdari kod urologa Vinke Vukotic.Molim vas ako neko moze da mi napise utiske vezane za ovu ustanovu bio bih mu zahvalan puno.Doslo je vreme da se suocim sa ovim problemom,i jako mi je bitno kod kog urologa cu otici.Hvala unapred.