opet varikokela

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

lukin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:09 pm

opet varikokela

Post od lukin »

znam da se na forumu mnogo pisalo o ovoj temi ali ipak nije sve ispricano. ovu stvar sam operisao pre tri nedelje ali vene se nisu povukle. da je ona mala i skoro nevidljiva to ne bi bio problem ali posto je veoma izrazena to je onda zaista velika smetnja. hoce li se te vene povuci i kada? ps ovo pitam zbog sebe ali i zbog mnogih drugih jer ovaj problem ima oko 10 % muskaraca.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Povuci ce se.Tebi nije uklonjena vena nego je samo podvezana tamo gde ti je rez,znaci potrebno je malo vremena da krvni sudovi,kaze se: "kolabiraju".
lukin
Novi član
Novi član

Post od lukin »

hvala ali u kom vremenskom periodu?
radulle
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 09, 2006 12:53 pm

Post od radulle »

Ja sam takodje operisao Varikocelu pre 2 nedelje i imao sam stepen zadebljanja 3 (gradus 3).posle 15 dana oteklina se skroz povukla i ostalo je samo crvenilo oko reza.Tako da ja mislim da je to individualno te da zavisi kako ciji organizam reaguje na secenje.Pozz
dzejdi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:36 pm

Post od dzejdi »

sa koje strane vam je bila varikocela?
Moj suprug je ima sa desne, interesuje me ako je neko operisao sa desne da mi javi, kao i ime doktora koji se usudio da to odradi.
lukin
Novi član
Novi član

Post od lukin »

sa leve je strane
Scorpio
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 21, 2006 2:49 pm

Post od Scorpio »

Postoje i levostrane i desnostrane varikocele ali su najcesce sa leve zbog blizine i zbog toga sto je sa te strane srce!
lukin
Novi član
Novi član

Post od lukin »

zna li jos neko nesto konkretno da kaze
mihaelo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 23, 2006 12:32 am

varicocela

Post od mihaelo »

Pozdrav Lukin, moj post se negdje zagubio u ovoj masi pa ga iskreno vise i ne trazim jer znam da nema konkretnog odgovora (a mozda nikakvog),naime je sa operisan u 8 mjesecu 06' g. ali mi je sve ostalo po starom (sracom nije kod mene bilo jako izrazeno) urolog mi je rekao da ce se vena na testisu povuci u vremenu od 3 meseca ali,racunaj ? sad je vec gotovo 3 mesec i sve je isto.
Nije da te plasim ali to su cinjenice ne samo kod mene i tebe nego gotovo kod svih ! :(
pozdrav
Pozdrav !!!
lukin
Novi član
Novi član

Post od lukin »

kako 3 mesec kada si operisao u 8 mesecu?
mihaelo
Novi član
Novi član

Post od mihaelo »

Mislim da znas brojati od 8 meseca pa nadalje,vidis da sam pogresio.
Ovo je odgovor doktora na postavljeno pitanje vezano za tvoj problem.
--------------------------------------------------------------------------------
Re: varikokela
--------------------------------------------------------------------------------
Ako se vene oko testisa nisu smanjile znači da postoji aberantna drenaža vena..Tj. vene se dreniraju uobičajno.
Dr kapun
---------------
razmisli :-))
Pozdrav !!!
lukin
Novi član
Novi član

Post od lukin »

hvala ti , ali ne znam sta znaci ta drenazna vena. Ako je takva da li to znaci da se ona nikad ne povuce?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

TO znaci da taj krvni sud koji je podvezan nije jedini koji puni te vene (kao sto bi trebalo)vec da postoje jos neki koji nisu podvezani.Aberantno znaci "nepravilno".Resenje u ovom slucaju je ponovljena operacija radi podvezivanja ostalih kvnih sudova.
lukin
Novi član
Novi član

Post od lukin »

dobro ali ja stvarno ne bi na novu operaciju
mihaelo
Novi član
Novi član

Post od mihaelo »

:D Eto Lukin,sad ti je sve jasno,stisni guzu i ponovo pod noz!
Pozdrav Vragolastoj Amfibiji !
Pozdrav !!!
Odgovori