opet varikokela

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

lukin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:09 pm

Post od lukin »

sacekacu ja jos da meni prodju ta tri meseca a mozda ni onda. ali hvala na savetu.
lukin
Novi član
Novi član

Post od lukin »

neke stvari su jasnije. hvala onima koji su pisali
SQL
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 8:06 pm

Post od SQL »

Ljudi čitajući ove postove zapitao sam se sledeće :

Da li je rez kod vas koji ste operisali varikokelu malo iznad leve prepone ( ili možda da probam i ovako pojasniti: rez ispod pupka ali ispod sa leve strane ) pošto su mi uradili operaciju levostrane varikokele ?

Drugo što bih hteo da pitam da li ste vi mogli da napiate ili vidite te vene koje su bile roblematične ? Kod mene se ništa nije videlo na oko, iako su mi rekli da je izmedju 2-og i 3-eg stepena !

I treće pitanje : Da li je neophodno u postopeativnom periodu proveriti rezultate operacije ili se smatra da to nije potrebno ?
zabrinutiLAV
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 01, 2007 10:28 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

???

Post od zabrinutiLAV »

upravo me boli, to je ustvari leva strana , ali boli me i donji deo stomaka, malopre sam da kazemmasturbirao i poshto to nekad dugo radim zaboli me, ali juche je jako i sada opet...
inache davno sam bio kod doktora , pre nekoliko godina, i rekao je da je to varikokela, ali meni se to nekada potpuno povuche, imao sam vezu predproshle godine i sve je funkcionisalo kako treba nia=kad me nije zabolelo, ali juche i sada, ja sam zabrinut, ne smem da pipnem levu moshnicu, to je nekako izgrbljeno, boga mi kao kikiriki u ljsci, jako me boli...
prija mi polozaj na bok da skupim noge...
inache doktor je pre nekoliko godina na pregledu rekao d auradim spermoghram, ali kakos e to meni povuklo ja sam zanemario, ustavri meni je trebalo samo da potvrdi da to nije neshto ne daj boze, jer je to za mene bila izraslina, sada odprilike predpostavljam shta je, ali nadam se da to mzoe bez operacije da se sredi...
ima li neko slichan problem???
trazim nekog sa istim ili slichnim problemom
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

KOd tebe je nesto drugo u pitanju,najverovatnije upala glave epididima.Nego sto brze kod lekara da bi dobio potrebnu terapiju na vreme!!!
lukin
Novi član
Novi član

Post od lukin »

SQL rez je ispod pupka sa leve starane. kod mene ta varikokela i ta kako moze da se vidi i napipa, a ono trece i mene zanima.
zabrinuti bi trebao sto pre kod lekara.
nishlija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 29, 2007 9:46 pm

Post od nishlija »

Ubacujem se u ovu temu, da ne bih otvarao drugu.
Naime, u dilemi sam. Imam varikokelu koja je uočljiva golim okom (ne znam koji stepen). Nije me nikada bolela niti me sad boli (čak ni kada se bavim sportom, vršim fizičke napore...). Uradio sam spermatogram skoro i dijagnoza je NORMOSPERMIA. Dakle, ni na koji način mi ne smeta!
Ali interesuje me da li bi mogla da vremenom pogorša spermatogram (ja je imam već 10-ak godina). Konkretno, da li bih trebao da bilo šta preduzimam, da li postoje načini da se na nju utiče na neki drugi način osim hirurški?

/da me ne biste kritikovali za nestrpljivost, raspitivao sam se i kod 2 urologa i rekli su mi da proverim spermatogram za godinu dana (u šta opet nemam poverenja, jer ne znam za koliko vremenski bi mogla, ako uopšte može sada, da pokvari spermatogram), pa onda da se vidi šta da se dalje radi; a endokrinolog mi je rekla da bi ipak trebalo operisati! Na moje pitanje:" A šta ako se navrati i u tom slučaju počne da smeta na sve moguće načine?, je slegla ramenima/
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

Ne treba je dirati.
Proveri spermogram za godinu dana ;)
Ozbiljno,nema poterbe nista cackati,to ti je reklo dovoljno lekara,ne znam sta ti je vise potrebno.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
nishlija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 29, 2007 9:46 pm

Post od nishlija »

Hvala na odgovoru, Vragolasta! Takav odgovor sam i priželjkivao! :D

/za neke druge stvari ne bi mi trebalo više od jednog mišljenja, ali kad se samo setim kako sam se osećao za ono vreme dok sam čekao rezultate spermatograma... jeza me neka uhvati :x /
Odgovori