neznam sta da radim, pomagajte!
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
neznam sta da radim, pomagajte!
Imam 20 godina, imam problema sa problema sa odrzavanjem erekcije oko zadnja 3 meseca.
Na pocetku sam imao nedostatak zelje za seksom tipa ja gledam zenske a on se ne dize, zatim sam tesko odrzavao erekciju kad se on naizad digne, a kasnije imam tup bol izmedju testitsa i analnog otvora (ispod analnog otvora vecinom), te u testisima. Takodje mislim da sperma nije ispravna zato sto je u zadnje vreme boja bledo u zuta.Posle ejakulacije imam obavezno bolove.
Isao sam kod najboljeg urologa u ovom kraju odprilike prije 3 sedmice, kaze ne moze da prepozna nikakvu bolest ili sta vec, uradio sam analizu mokrace i sve je u redu sa njom. Kaze mi nije to nista procice. Pio sam uvin caj i on mi malo pomaze protiv bolova.
Juce sam otisao ponovo kod istog urologa, rekao sam mu da se nista ne popravlja. Pregledao me je ponovo i na moje iznenadjenje rekao je isto sto i prosli put! Rekao je da ne moze da prepozna nikakvu bolest i te stvari,da se ne opterecujem mnogo ovime i da ce proci ili sam u nevolji... Nisam mogao da vjerujem, ispane da je sve ovo uzrokovano mentalno, dakle da je sve ovo PSIHICKI IZAZVANO?
DA LI JE MOGUCE DA MI SE SVE OVO UZROKOVANO PSIHICKIM PUTEM?
Molim pomoc, pomagajte kako da rjesim ovo!!!
Na pocetku sam imao nedostatak zelje za seksom tipa ja gledam zenske a on se ne dize, zatim sam tesko odrzavao erekciju kad se on naizad digne, a kasnije imam tup bol izmedju testitsa i analnog otvora (ispod analnog otvora vecinom), te u testisima. Takodje mislim da sperma nije ispravna zato sto je u zadnje vreme boja bledo u zuta.Posle ejakulacije imam obavezno bolove.
Isao sam kod najboljeg urologa u ovom kraju odprilike prije 3 sedmice, kaze ne moze da prepozna nikakvu bolest ili sta vec, uradio sam analizu mokrace i sve je u redu sa njom. Kaze mi nije to nista procice. Pio sam uvin caj i on mi malo pomaze protiv bolova.
Juce sam otisao ponovo kod istog urologa, rekao sam mu da se nista ne popravlja. Pregledao me je ponovo i na moje iznenadjenje rekao je isto sto i prosli put! Rekao je da ne moze da prepozna nikakvu bolest i te stvari,da se ne opterecujem mnogo ovime i da ce proci ili sam u nevolji... Nisam mogao da vjerujem, ispane da je sve ovo uzrokovano mentalno, dakle da je sve ovo PSIHICKI IZAZVANO?
DA LI JE MOGUCE DA MI SE SVE OVO UZROKOVANO PSIHICKIM PUTEM?
Molim pomoc, pomagajte kako da rjesim ovo!!!
- Studenica
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 14, 2006 10:33 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Psiha je veoma nezgodna stvar moze da leci a moze i da razboli coveka.Ne znam kakav je to urolog koji pregleda samo po analizi mokrace,ali ok svako radi na svoj nacin.E sad ovako,da bi iskljucili sve fizicke probleme,odes kod opste prakse i trazi uput za spremo kulturu i spermogram(jer sperma ne treba da bude zuta),onda trazi uput za ultra zvuk(da se pogledaju testisi,i ta medjica sto te boli),ako sve to bude u redu eventualno bi mogao da uradis krvnu sliku i nivo hormona.Onda ces razbiti misteriju sta ne valja,postoji mogucnost da je tvoj problem u tvojoj glavi,probaj i da se opustis malo.
Javi sta si uradio,i postuj rezultate ovde ako te zanima komentar.
Pozdrav
Pozdrav
Hteo bih jos pitati, da li postoji li laksa mogucnost kako se moze utvrditi da li je impotencija psihicka ili fizicka? Ne volim da idem tamo u bolnicu ni kod lekara, imam fobiju jos od detinjstva od njih... Treba mi pomoc kako da ne se manje opterecujem ovime.
Nocas sam se budio dva puta,i oba puta imao sam nocnu erekciju (nije bila bas potpuna) koja je opala kad sam se probudio. Da li ovo moze da nesto govori?
Nocas sam se budio dva puta,i oba puta imao sam nocnu erekciju (nije bila bas potpuna) koja je opala kad sam se probudio. Da li ovo moze da nesto govori?
Sta god da je u pitanju, cinjenica da si tako okupiran time da se budis nocu i od straha ne mozes da spavas, tome sigurno jos vise doprinosi. Impotencija moze da bude vrzino kolo - ako se desi iz milion i jednog razloga jednom, onda je se plasis svaki sledeci put, i, naravno, od straha i nervoze, ponovi se "fijasko" i tako opet. Probaj da se opustis, da sa partenrom probas intimu bez penetracije, da se opustite, i onda ce doci samo od sebe, kad o tome vise ne razmisljas. Ako je razlog psiholoski...
Ovo obično govori da je tvoj problem psihičke prirode ! Da li je normalno da sperma bude onakva kako si naveo nisam baš siguran i dobro bi bilo da ti se javi neki lekar sa savetom šta dalje.krivko napisao:Nocas sam se budio dva puta,i oba puta imao sam nocnu erekciju (nije bila bas potpuna) koja je opala kad sam se probudio. Da li ovo moze da nesto govori?
Malo mi čudna analiza mokraće koju ti je radio urolog jer stvarno ne vidim kakve to veze ima sa potencijom ili impotencijom ( možda ima ali i ako je to tako onda ja prvi put čujem za to ).
Misim da treba :
1. Da pokušaš da se setiš da li postoji neki razlog koji ti je ogadio sex ili da li si imao neki stres, odnosno stresnu situaciju ili bilo šta što te opterećuje.
2. Mislim da bi trebao da promeniš urologa i da odeš kod endokrinologa
3. Da uradiš hormonski status i ako nije OK onda pod 4.
4. Razgovor sa neuropsihijatrom.
Znači ako si imao noćne erekcije, to bi po meni značilo da nemaš problem fizičke prirode odnosno nešto što sprečava dotok krvi u penis i da je problem ili hormonske ili psihičke prirode. ( to je samo moje razmišljanje a ja nisam lekar ) !
Zdravlje je najveće bogatstvo !
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Odi ti lepo kod drugog urologa.
BOlovi tu gde si rekao poticu od prostate.Nalaz urina nije dovoljan da bi se reklo tek tako da ti nije nista.
Potrebno je da ti se pregleda prostata kroz cmar i da se urade jos neka laboratorijska ispitivanja.
Nemoj odmah da se tripujes da je problem psiholoske prirode,prvo dooobro ispitaj svoje fizicko stanje.
Dakle,promeni urologa.Sam nista neces postici i neces resiti svoj problem.
BOlovi tu gde si rekao poticu od prostate.Nalaz urina nije dovoljan da bi se reklo tek tako da ti nije nista.
Potrebno je da ti se pregleda prostata kroz cmar i da se urade jos neka laboratorijska ispitivanja.
Nemoj odmah da se tripujes da je problem psiholoske prirode,prvo dooobro ispitaj svoje fizicko stanje.
Dakle,promeni urologa.Sam nista neces postici i neces resiti svoj problem.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
pregleda prostata kroz cmar?! Radije cu krepat! I ima da izgubim ovo malo zivaca sto imam dok proverim to fizicko stanje!Potrebno je da ti se pregleda prostata kroz cmarNemoj odmah da se tripujes da je problem psiholoske prirode,prvo dooobro ispitaj svoje fizicko stanje.
pa mogu reci da sam imao dosta stresa i opterecenosti u poslednje vreme, sto zbog ovoga sto zbog drugih stvari. Pre toga imao sam samo problema sa postizanjem i odrzavanjem erekcije, dok su se ostale tegobe javile kasnije... Neznam moram razmisliti sta da radim dalje, valjda bih trebao sada da odem kod tog endokrinologa. Hvala mnogo na savetu![/quote]1. Da pokušaš da se setiš da li postoji neki razlog koji ti je ogadio sex ili da li si imao neki stres, odnosno stresnu situaciju ili bilo šta što te opterećuje.
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Ne treba da ti bude takav stav.Pregled nije bolan,neprijatan jeste ali sta sad.krivko napisao:Radije cu krepat!
Da ti je stvarno toliko stalo da resis svoj problem,poslusao bi me...ali izgleda nije.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
s
apsurdno je traziti pomoc na forumu a ne prihvatati savet-pogotovo od nekog ko je strucan za to- mislim na Vragolastu- ako vec sumnjas u ostale.
Ako nisi spreman nista da uradis po savetu drrugog onda radi kako znas (u tome je izgleda i najveci problem). Ti ne dat rebas nego moras ici kod lekara i prestati sam da resavas probleme kako tebi pashe jer ocito ne uspevas.
Dobro je da si uradio makar 1. korak valjda ces krenuti dalje al ne levo-desno da bih cuo jos koji savet koji ces odbiti vec pravo----kod doktora
Ako nisi spreman nista da uradis po savetu drrugog onda radi kako znas (u tome je izgleda i najveci problem). Ti ne dat rebas nego moras ici kod lekara i prestati sam da resavas probleme kako tebi pashe jer ocito ne uspevas.
Dobro je da si uradio makar 1. korak valjda ces krenuti dalje al ne levo-desno da bih cuo jos koji savet koji ces odbiti vec pravo----kod doktora
Dečko ti si me blago rečeno šokirao tvojim načinom razmišljanja !krivko napisao: pregleda prostata kroz cmar?! Radije cu krepat! I ima da izgubim ovo malo zivaca sto imam dok proverim to fizicko stanje!

Ne vidim razloga za tako, izvini na izrazu, primitivno razmišljanje. Neće tebe niko tamo da siluje nego da ustanovi razlog tvog problema. Bolje promeni razmišljanje i lepo otidji do drugog urologa da te pregleda jer ako jeste problem u prostati onda ti je bolje da se pojaviš tamo što pre nego da se kaješ posle celi život jer ćeš se siguran sam kasnije opametiti. Nemoj da misliš da si ti jedan jedini koji ima taj problem pa da te nešto stid, to se dogadja jako velikom broju muškaraca a najčešće u kasnijim godinama i to nije ništa novo. Prema tome da bi sprečio taj i još neka druge probleme koji se kasnije mogu pojaviti bolje ti je predji preko tog takvog razmišljanja i obrati se urologu.
Kada sam ti rekao da bi možda trebao da odeš do endokrinologa nisam imao u vidu da se problem sa prostatom reflektuje na takav način odnosno bolovima kako si to naveo nego sam mislio da je tvoj problem verovatno psihološke ili hormonske prirode pa sam ti zato ono i rekao i lepo sam ti napisao da ja nisam lekar.krivko napisao:pa mogu reci da sam imao dosta stresa i opterecenosti u poslednje vreme, sto zbog ovoga sto zbog drugih stvari. Pre toga imao sam samo problema sa postizanjem i odrzavanjem erekcije, dok su se ostale tegobe javile kasnije... Neznam moram razmisliti sta da radim dalje, valjda bih trebao sada da odem kod tog endokrinologa. Hvala mnogo na savetu!
Posle javljanja Vragolaste i njenog saveta ti nema šta da razmišljaš nego ćeš lepo da promeniš urologa i u krajnjem slučaju ako ni taj urolog ne uradi pregled prostate kroz čmar onda mu lepo skreni pažnju na to !
Ono što si napisao za tvoj stres je stres koji je prisutan kod tebe zbog problema koji imaš. Dakle prvo je nastupio problem pa si se onda iznervirao ( što je logično i normalno ) a ne obrnuto pa ti u tom slučaju endokrinolog nije varijanta koja ima prioritet.
Još jednom : nemoj da si ograničen i promeni urologa i izleči se na vreme ! Takvim razmišljanjem ćeš naškoditi samo sebi jer ako ti je problem prostata onda nemaš drugog rešenja i pojavi se kod urologa što pre i tu nema šta da se razmišlja !
Zdravlje je najveće bogatstvo !
- Studenica
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 14, 2006 10:33 am
Studenica napisao:Psiha je veoma nezgodna stvar moze da leci a moze i da razboli coveka.Ne znam kakav je to urolog koji pregleda samo po analizi mokrace,ali ok svako radi na svoj nacin.E sad ovako,da bi iskljucili sve fizicke probleme,odes kod opste prakse i trazi uput za spremo kulturu i spermogram(jer sperma ne treba da bude zuta),onda trazi uput za ultra zvuk(da se pogledaju testisi,i ta medjica sto te boli),ako sve to bude u redu eventualno bi mogao da uradis krvnu sliku i nivo hormona.Onda ces razbiti misteriju sta ne valja,postoji mogucnost da je tvoj problem u tvojoj glavi,probaj i da se opustis malo.
Pozdrav
I dalje stojim iza ovoga sto sam ti napisao,i to je ono sto bih ja uradio da si dosao kod mene na pregled.A to sto pises i taj tvoj rezon oko sopstvenog zdravlja,je veoma neozbiljno ako zista zelis da pomognes sebi.
Pozdrav svima, evo da se javim posle nekoliko dana.
Hocu da pitam sve prisutne da li postoji neki nacin da se utvrdi da li je problem do prostate, osim tog prokletog pregleda kroz cmar? Nemam problema sa nocnim mokrenjima, mislim ne budim se nocu nikako zbog mokrenja, a i danju idem u wc 4-5 puta najvise. Moram reci da nemam nikakvog poverenja u doktore, u stvari mrzim ih. Od detinjstva imam psihicke nelagodnosti i nepoverenje prema tim stvarima. Jos kada sam procitao sta se desilo sa SQL
jos manje imam poverenja u doktore i tu njihovu medicinu. Ne mogu se ja vukljati tamo po bolnici i kod doktora, jos vise cu se opteretiti pa stvari mogu biti jos gore.
Imao sam jednu veoma stresnu situaciju pre nekoliko dana tokom koje sam imao jak bol u testisima i takodje u vratu oko kicme. Od tada svaki dan osecam povremeno vrucinu u testisima ili u predelu ispod testisa, ili glavobolju. Juce i danas sam primetio da sam poceo da se oporavljam od toga. Neznam vise sta da mislim, neko vreme cu pokusati da se opustim i ne mislim o ovome.
Zahvaljujem svima na savetima i podrsci, ali ipak volio bih da dobijem neki savet koji nije >idi kod drugog urologa<. Ako neko moze da mi preporuci neki caj bio bih mnogo zahvalan.
Hocu da pitam sve prisutne da li postoji neki nacin da se utvrdi da li je problem do prostate, osim tog prokletog pregleda kroz cmar? Nemam problema sa nocnim mokrenjima, mislim ne budim se nocu nikako zbog mokrenja, a i danju idem u wc 4-5 puta najvise. Moram reci da nemam nikakvog poverenja u doktore, u stvari mrzim ih. Od detinjstva imam psihicke nelagodnosti i nepoverenje prema tim stvarima. Jos kada sam procitao sta se desilo sa SQL

Imao sam jednu veoma stresnu situaciju pre nekoliko dana tokom koje sam imao jak bol u testisima i takodje u vratu oko kicme. Od tada svaki dan osecam povremeno vrucinu u testisima ili u predelu ispod testisa, ili glavobolju. Juce i danas sam primetio da sam poceo da se oporavljam od toga. Neznam vise sta da mislim, neko vreme cu pokusati da se opustim i ne mislim o ovome.
Zahvaljujem svima na savetima i podrsci, ali ipak volio bih da dobijem neki savet koji nije >idi kod drugog urologa<. Ako neko moze da mi preporuci neki caj bio bih mnogo zahvalan.
Da ne bi zavrsio kao tvoj nadimak, bolje ti je da odes do urologa, zaista. Nista to nije tako strasno, nemoj da si kukavica, inace cu te poslati na ginekoloski pregled, pa da vidimo onda
Nikakvi cajevi ne pomazu ako je problem fizicke prirode a neces znati da li je na psihickoj bazi dok ne ispitas sva medicinska objasnjenja.

Nikakvi cajevi ne pomazu ako je problem fizicke prirode a neces znati da li je na psihickoj bazi dok ne ispitas sva medicinska objasnjenja.