Proteklih skoro dva meseca sam apstinirao od seksa, potpuno. Pre nedelju dana mi se počela dešavati pojava iritacije koju osećam u mokraćnom kanalu u sredini i vrhu penisa. Kada stojim, ova iritacija, nalik golicanju je intenzivnija, kada sedim manje je osećam ili uopšte ne. Primetio sam da sa iritacijom ustvari izlazi nekakva tečnost iz penisa, ali nisam uspeo da utvrdim da li je to mokraća ili možda sperma, jer je u veoma maloj količini. Ne deluje da ima neku boju niti intenzivan miris. Praktikujem samo siguran seks već godinama, sa istom partnerkom.
Da li je moguće da sam ipak pokupio neku infekciju u nekom od javnih toaleta (dosta putujem i krećem se po aerodromima)? ILi je moguće da usled netipično duge apstinencije dolazi do spontanog tečenja sperme koje se jednostavno nakupilo previše? Da li je moguće da mi je uvećana prostata, pa da je ovo simptom uvećane prostate? U ranim četrdesetim godinama sam. Imao sam ultrazvuk prostate pre nekoliko meseci (sistematski pregled) i sve je bilo ok.
Bilo kakvo slično iskustvo, mišljenje ili savet bi mi bili od velike pomoći.
Netipično curenje iz penisa
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Re: Netipično curenje iz penisa
Два месеца паузе после иначе редовног секса је поприлично. Простата ће да порасте очас посла. Покушај проблем да решиш сам.
Шта мислиш због чега неки "старији" људи имају увећане простате? Не празне је редовно.
Не знам како би могао да покупиш инфекцију по тоалетима. Не знам како користиш "алатку" али ако ти шаке нису чисте не треба директно да га дираш. Користи поткошуљу или кошуљу како не би пенис дирао голим прстима.

Не знам како би могао да покупиш инфекцију по тоалетима. Не знам како користиш "алатку" али ако ти шаке нису чисте не треба директно да га дираш. Користи поткошуљу или кошуљу како не би пенис дирао голим прстима.
Da budem precizniji curenje je praćeno osećajem nalik na osećaju pri vrhuncu, ali puno manjeg intenziteta, tako da me je to najviše i navelo da pomislim da je u pitanju odlivanje sperme.
Ali nisam ranije čuo da je neko imao sličan problem. Tek juče sam pročitao da kada se nakupi puno sperme, može doći do ovog spontanog dnevnog mini pražnjenja ili noćnih polucija. Ali ovo prvo je samo mišljenje, ne znam koliko je utemeljeno u medicini i nisam čuo da ljudi imaju ovakva iskustva.
Aco, hvala na savetu, prestao sam davno da se bavim tim sportom
, mada vanredno vreme možda zahteva i neka vanredna pravila...
Što se tiče higijene, trudim se da vodim računa, da glavić nakon mokrenja ostane suv, kako nebi bilo ambijenta pogodnog za infekcije, kojima sam inače podložan. Da li su mi baš uvek čiste ruke, pa verovatno da se tu i tamo zaboravim... Ali hvala na savetu.
Ali nisam ranije čuo da je neko imao sličan problem. Tek juče sam pročitao da kada se nakupi puno sperme, može doći do ovog spontanog dnevnog mini pražnjenja ili noćnih polucija. Ali ovo prvo je samo mišljenje, ne znam koliko je utemeljeno u medicini i nisam čuo da ljudi imaju ovakva iskustva.
Aco, hvala na savetu, prestao sam davno da se bavim tim sportom

Što se tiče higijene, trudim se da vodim računa, da glavić nakon mokrenja ostane suv, kako nebi bilo ambijenta pogodnog za infekcije, kojima sam inače podložan. Da li su mi baš uvek čiste ruke, pa verovatno da se tu i tamo zaboravim... Ali hvala na savetu.
Људима је блам да о томе причају, шта да се ради. Зато нема информација
Мораћеш мало на тај "спорт".
Тако ћеш најбоље видети да ли смо погодили узрок.
Није битно да ли су ти руке чисте ако радиш преко мајице, као што рекох.
Инфекције коже решавај содом бикарбоном: кашичица на чашу топле воде. Добро размутиш и испираш, намачеш или шта већ.
Мораћеш мало на тај "спорт".

Није битно да ли су ти руке чисте ако радиш преко мајице, као што рекох.
Инфекције коже решавај содом бикарбоном: кашичица на чашу топле воде. Добро размутиш и испираш, намачеш или шта већ.
Aco, koliko sam shvatio ti si mi preneo svoje mišljenje, ali ne i lično iskustvo. Mene zanima da li je neko imao sličan problem i da li je to zaista uslovljeno seksualnom neaktivnošću? Ima li nekih dokaza? Sve i ako se ja vratim na stari sport
jedno iskustvo ne znači da je i pravilo. Mislim da bi bilo dobro da se javi još neko sa korisnim informacijama, pa da temu isteramo na čistac.
Hvala za ostale informacije u vezi higijene. Ja sam koristio kortiko kremu (Sinoderm i neke druge), ali više neću...

Hvala za ostale informacije u vezi higijene. Ja sam koristio kortiko kremu (Sinoderm i neke druge), ali više neću...
Некада давно јесам нешто "експериментисао" са дужом апстиненцијом и имао сличне симптоме, али било је толико давно да не бих могао то да користим као искуство. Остао је више као утисак и закључак. Мало сам прикупљао информације и тако то.
Кортикостероиде, наравно, избегавај осим када ти је живот угрожен.
Кортикостероиде, наравно, избегавај осим када ти је живот угрожен.

Od apstinencije je.
http://www.doktor.rs/forum/urologija/se ... 39832.html
Uverićeš se kad prestaneš da apstiniraš, nećeš imati tu nelagodnost.
http://www.doktor.rs/forum/urologija/se ... 39832.html
Uverićeš se kad prestaneš da apstiniraš, nećeš imati tu nelagodnost.