Kvrga na testisu

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

nikolasavic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 24, 2011 3:13 pm

Kvrga na testisu

Post od nikolasavic »

Pre jedno dva dana je poceo da me boli desni testis...dali od nekog udarca ili nesto ne znam.... takodje osecam bol i u donjem delu abdomena... Kada predjem rukom preko testisa osecam kao neko ispupcenje, tacnije kao neka kvrga (tvrdo je)... e sada dali to ima veze sa tumorom testisa ili? napominjem to mi se pojavilo pre dva dana, nisam bolestan ishrana na nivou...
nikolasavic
Novi član
Novi član

Re: Kvrga na testisu

Post od nikolasavic »

napominjem osecam isto malo neprijatan bol...
eyes
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 31, 2011 8:06 pm

Post od eyes »

Moguće da je kila u pitanju. Najbolje kod urologa na pregled. :)
nikolasavic
Novi član
Novi član

Post od nikolasavic »

Kilu sam vec operisao kao klinac... jel je moguce da je opet?
eyes
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 31, 2011 8:06 pm

Post od eyes »

Moguće, moguće... :)
nikolasavic
Novi član
Novi član

Post od nikolasavic »

jbt taj smajli :D .....
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

sta je tacno ne mozemo da znamo bez pregleda...ako je promena bas na samom testisu obavezno se javi na pregled da se vidi sta je, nemoj to da odlazes, da se ne propusti ako je neki ozbiljniji problem, tad ne treba cekati...pa javi kako je bilo...
nikolasavic
Novi član
Novi član

Post od nikolasavic »

pregled imam zakazan u ponedeljak, svakako javicu...
MIXTER
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 08, 2011 5:56 pm
Kontakt:

Post od MIXTER »

I ja opipavam nesto ali ne na samom testisu nego dole ispod.Mozda je mokracna cev ovo ,,moje" nije kao kvrga niti kao ,,biberovo" zrno nego kao neka cev privezana za testise nzm da li to moze da predstavlja problem.
nikolasavic
Novi član
Novi član

Post od nikolasavic »

E ovako danas sam obavio pregled kod urologa... napisacu vam sve kako sam dobio crno na belo :

Ultrazvuk:
Oba testisa homogena, jasno konturisana, volumena po 20ml. Uz donji pol D testisa se uocava nehomegen uvecan rep epididima precnika 18mm. Nema drugih promena oko testisa.... na moje pitanje vezano dali je to neka bakterija, od strane urologa sam dobio odgovor da bakterija koja se najcesce ponasa tako je hlamidija urea plazma...

kontrola za 10 dana.... prepisan mi je lek Visiren 2*1 10 dana, diklofen duo 2*1, 5 dana mirovanja uz elevaciju mosnica.

Moguce je povisenje temperature...najgore stanje sto moze da bude da ostanem sterilan... nadam se da taj film necu gledati, videcemo posle 10 dana pozz...
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

radi se verovatno o upali epididimisa, moze i zbog drugih uzrocnika...treba uraditi analize za urogenitalne infekcije...isprimaj tu terapiju pa se javi na kontrolu i uradi analize, da se proveri postoji li neka infekcija i dalje koju treba leciti...da se ne bi desio taj film infekciju treba leciti na vreme...a dobro je da je sa leve strane sve ok...
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

MIXTER napisao:I ja opipavam nesto ali ne na samom testisu nego dole ispod.Mozda je mokracna cev ovo ,,moje" nije kao kvrga niti kao ,,biberovo" zrno nego kao neka cev privezana za testise nzm da li to moze da predstavlja problem.
oko testisa, tj. iza njega nalazi se epididimis, a testis naravno visi na jednoj vrpci koja ulazi u telo (semena vrpca)...pronadji slike da vidis kako to sematski izgleda...
MIXTER
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 08, 2011 5:56 pm
Kontakt:

Post od MIXTER »

I ja mislim da je to.VIdeo sam slike.
radulence84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 26, 2011 8:40 pm

Post od radulence84 »

Izvinjavam se ako postavljam glupo pitanje ali ne znam.
Citam ove postove pa mi se ovo namece kao pitanje.
Da li covek koji ima neku kvrgu na testisu moze, recimo kilu, moze imati smetnje pri "pravljenju" deteta?
pozz
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

prvo se mora postaviti tacna dijagnoza kvrge, to mogu da budu razlicite stvari...inace kila nije kvrga na samom testisu, vec nesto sto se iz prepone spusta ka njemu...i kila moze dovesti do nekih komplikacija, nevezanih za testise, ali moze da ugrozi i testis vremenom...a sto se tice kvrga na samom testisu neke mogu biti jako opasne ako se ne lece na vreme...savetujem odlazak na pregled obvavezno da se vidi o cemu se radi...
Odgovori