vw1976 je napisao:
Bio danas na uretrocistoskopiji, ali posto je preduslov za nju bio uroflow, nista od svega. Kao i nekolicina ljudi ovde na forumu, nema sanse kap da izadje dok je oko mene vise ili manje ljudi i dok se ceka da ja to uradim. Beznadezna situacija, sto se mene tice, odustajem od daljih pregleda na ovom mestu, jer znam da to nikad necu moci da uradim. Probacu da pronadjem nekog ko hoce da mi uradi uretrocistoskopiju, bez ikakvog "uslovljavanja", a ako nema, cekam sudbinu da dodje po mene, jbg...
Sudbina je izgleda dosla po mene...
U prethodna 3 meseca obavio sam uretrocistoskopiju i ustanovljen mi je sklerotican vrat besike. Na prethodnim pregledima konstatovano mi je i blago povecanje prostate, koja je pre toga bila pod upalom. Bolovi i nelagoda sto se nje tice su mi nestali, ali ono sto je ostalo i sto je sada mozda jos i gore nego sto je bilo je mokrenje.
Nakon uretrociskoskopije dobio sam kao terapiju lek Tamsol. U prvom mesecu koriscenja on je dao neke rezultate i cinilo mi se da se situacija odvija na bolje. Medjutim, nakon tog perioda, sve je postepeno krenulo da se pogorsava, opet bas otezano mokrenje, cest nagon za mokrenjem i slicno. Pre nedelju dana na kontroli, rezidualni urin na ultrazvuku je bio najmanji u dosadasnjim merenjima - 65ml. Pre toga 200ml, pa 120ml. Tumacenje dr je da lek ipak deluje, bez obzira na moj subjektivni osecaj. Ono sto meni nije jasno i dalje je da li je takav rezultat bio zato sto sam ja realno imao praznjikavu besiku i pre mokrenja ili to nema veze, jer sam svakako uspeo da je pre toga ispraznim, a dr sam razumeo da je to bitno, da se ona nekako prazni.
Da bi jos poboljsao situaciju, prepisan mi je lek Duodart, koji utice na smanjenje prostate. Uz sve nuspojave koje ima, Boze me sacuvaj. Medjutim, lek ne mogu da nabavim, a danas i juce mi je situacija bas losa, mokrim na svakih pola sata-sat, teskom mukom izbacim malo vise, odnosno da se ne naprezem izaslo bi jako malo i osecam pritisak u predelu besike. Sve u svemu, zlo i naopako.
Eto, tako sad stoje stvari, a sudbina je izgleda krenula po svoje...