Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.
I SAM SAM IMAO HRONICNU UPALU PROSTATE,UVEĆANJE JE BILO ČETIRI PUTA.KUPIO SAM ČAJ OD JEDNE BAKE IZ BOSNE SA KOJOM SAM STUPIO U KONTAKT SASVIM SLUČAJNO I VEROVALI ILI NE NAKON SEDAM DANA SVI SU MI SE SIMPEOMI POVUKLI I SAD SAM ZDRAV ČOVEK ŠTO SE TIČE PROSTATE
mladen.t napisao: I SAM SAM IMAO HRONICNU UPALU PROSTATE,UVEĆANJE JE BILO ČETIRI PUTA.KUPIO SAM ČAJ OD JEDNE BAKE IZ BOSNE SA KOJOM SAM STUPIO U KONTAKT SASVIM SLUČAJNO I VEROVALI ILI NE NAKON SEDAM DANA SVI SU MI SE SIMPEOMI POVUKLI I SAD SAM ZDRAV ČOVEK ŠTO SE TIČE PROSTATE
kao prvo nisam rekao jesti kiselo (kisele krastavce i sve na bazi sirceta) vec piti limunadu i brusnicu i slicno -znaci tu vrstu kiselosti.
Mislim da sve banje odgovaraju samo ne sa previse toplim vodama iznad 50 stepeni i hladne pogotovo i sedenje sto manje moguce-i svaki dan saku semenki bundeve obavezno.
Probaj amer caj
Slazem se da sve treba na javno -naravno osim nekih licnih specificnih slucajeva
srecno
tesko da sasvim nestanu tegobe al svako poboljsanje dobro dodje pa kad se covek malo bolje oseca, samosugestija jos popravlja stanje a verovao ili ne kad manje razmisljam i bavim se necim drugim poboljsava se stanje-tj treba dovesti u tako stanje (na tu meru) da postoji mogucnost da i sugestijom -zaboravis na taj problem-tj da te ne opterecuje-baviti se necim obavezno
Pozdrav svima,
ima 40 godina i nedavno utvrdjenu hronicnu upalu prostate. Radili su mi bris uerte, i dao sam mokracu dva puta, jednom pre, a drugi put posle masaze prostate. Nadjena je bakterija ENTEROKOKUS i pio sam 10-tak dana amipicilin posto je antibiogram pokazao da ova bakterija reaguje na ovaj antibiotik. Osecam blago poboljsanje u smislu da me ne tera na mokrenje, ali je mlaz i dalje slab, imam jedno mokrenje u toku noci, obicno oko 3, i mokrenje je u najmanju ruku neugodno, sa malim bolom iznad penisa. Sledece mokrenje mi je oko 6 ujutru i ono je manje-vise podnosljivo. Ne prezim se do kraja nikako, obicno na kraju idu samo kapi a mlaz je u zadnjih mesec dana dupli. Pored antibiotika, pio sam i Himoral forte 3x2. Naravno, pio sam i neki caj za prostatu, jedem dosta semenki bundeve, pijem i caj od Bursnice, posto je sezona jedem i dosta lubenice, svaki drugi dan topa kupka u kadi od jedno pola sata, nocu drzim flasicu sa toplom vodom izmedju nogu i idem svaki dan u setnju do par sati, nekih 8km. Na zalost, posao mi je takav da sedim 8 sati. To mi stvara strahovite probleme. Takav mi je posao i poslednjih 6 godina sam radio i jos uvek radim posao sa koga bukvalno ne mrdam (racunari, racunari, Bog vas ubio). Ponekad sam imao obicaj da odlazem mokrenje da bi zavrsio zapoceti posao i evo: sad imam hronican problem. Vrlo neugodan.
Moje pitanje za sve koji imaju problem sa hornicnom upalom prostate:
Koliko moze ovo da se zakomplikuje? Mislim, ovako kako mi je sad nije sjajno, ali je koliko-toliko podnosljivo. Primecujem da mi je za zadnjih 6 meseci mokrenje drasticno pogorsano. Dokle to pogorsanje moze da ide? Lekar mi je pogledao prostatu i rekao da je dobra, nije uvecana a i PSA test je na minimumu (0,25). Da li pogorsanje moze da ide dotle da jednog dana moraju da mi stave kateter?
nadam se da je kod vecine doslo do poboljsanja pa ne pisu--kao i kod mene-srecom a da kazem konkretno od cega ne bih mogao medjutim ipak ostajem pri onom od ranije-cuvati se prehlade posebno od nogu i ne sedeti na hladnom, ne uzdrzavati ,,praznjenje" prilikom seksa- piti caj protiv upale prostate-AMER ili Pancicev,bundevine semenke sirove, caj od brusnice,manje sedeti vec setati-ne jesti luto i bez alkohola,povremena masaza prostate itd.
SRECNO SVIMA
hvala a voleo bih da se jave oni koji su imali ili jos imaju prooblema,,,ipak bi to bilo dragoceno za one koji nemaju vise tegobe--
srecno svima i daj Boze da je svima bolje makar da su i zaboravili na ostale