30 godina - hronična upala prostate

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

BATE22
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 24, 2007 11:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od BATE22 »

Nemos
Uvecana prostata, problemi sa mokrenjem. nedovoljno praznenje mocnoh meura,,,, eto bakterije. Ove godine po 3 put urinokultura je pozitivna. ENTEROCOCUS.

Ovo je treca antibiotska terapija i traje vec 5 nedelja,osecam se nekako bolje, a urolog mi je predlozio posle ove terapije da uradimo 2 urinokulture jednu po drugu sa tretirnje (masiranje) prostate, da utvrdi dali sama prostata stvara bakterije :cry: (tako sam ja barem razumeo).

Neznam sta cu da radim , jer ovaj zadnji antibiotik sta primam NORFLOKSACIN,u terapiske indikacije za prevenciju pri recidiviracke infekcije urinalnih putva pije se 1-2 godine po 200 mg.uvece.

Kao sto sam reko da se osecam bolje onda bi produzio ovu preventivnu terapiju , a to znaci da ne mogu da uradim ono sta mi je urolog predlozio, jer primam antibiotike........

:evil: Inace bakreije su veoma dosadne nadzi neki sajt o njima pa procitaj.
Jer sam stariji od tebe 16 godina ,pored te simptome sto ti imas,( isti su kod mene), ja imam jos nekih: bezvoljnost,neuroza,depresija,jak bol kad duze sedim,,,,,,

Dosta sam uporan u ovo lecenje i mislim da tako treba , izdrzacu

Pozdrav
Nemos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 14, 2007 4:56 pm

Post od Nemos »

Hm... Nedovoljno pražnjenje mjehura... To i ja imam dijagnostifikovano prije gotovo 4 godine. Možda je i kod mene upravo to pogodovalo razvoju upale...
BATE22
Novi član
Novi član

Post od BATE22 »

Nemos
Pocni redom:

Prvo urinokulturu sa autobiogram
ujutro pri mokrenju prva urina u sterilnu flasicu
Rezultati su za dva dana
MOZE ODMAH eho na UGS na nefrologiji

Kad budu rezultati ides kod urologa, onda on ce odluciti za rektalni pregled i bris uretre :o

Pisi sta si uradio
BATE22
Novi član
Novi član

Post od BATE22 »

Nemos
Pocni redom:

Rezultati su za dva dana

Kad budu rezultati ides kod urologa, onda on ce odluciti za rektalni pregled i bris uretre :o

Pisi sta si uradio
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Nemos
Novi član
Novi član

Post od Nemos »

BATE22 napisao:Nemos
Pocni redom:

Rezultati su za dva dana

Pisi sta si uradio
Šta je to "autobiogram"? Da li se to radi automatski kada tražiš urinokulturu ili se traži posebno?
Šta je to "eho na UGS na nefrologiji"? Ne razumijem ni jednu od tih riječi.
Hvala ti na pomoći, pozdrav! :)
Nemos
Novi član
Novi član

Post od Nemos »

Vragolasta Amfibijo,

da, taj sajt dr Ive Tarfussera iz Italije sam pronašao prije nekoliko dana. Izgleda da je taj doktor jako dobar. Međutim, problem je doći do njega, na nekom drugom sajtu sam pročitao da je čovjek još prije nekoliko godina objavio da je interes ljudi iz cijelog svijeta prevelik i da ih on jednostavno ne može sve primiti. Primijetio sam i da je taj sajt napravljen 1996. sa posljednjim izmjenama još 1999.

Jesi li navela tu web stranu zbog doktora, ili baš posebno zbog neke stavke o kojoj se govori?
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

s

Post od vasa »

prostamol uno sam pio jednu kutiju (kako je na uputstvu 1 na dan) i prestao mi je dupli mlaz mokrace koji sam imao godinama-lekari nisu nikad rekli zbog cega je a prostata nije uvecana.
Nepecene bundevine semenke ces izvaditi iz bundeve ili nabaviti od nekog ko ima- to je najsigurnije-mislim da u prodavnici zdrave hrane ima i takvih-i prodavac treba da zna dal su pecene.
Tegobe su blagi bol ispod kosti (iznad penisa)-grcevi izmedju nogu-prostate a posebno posle dobrog sexa-tj sexa kad odlazes ejakulaciju (to izbegavati.
Masaza prostate-kod doktora mada mladji doktori to ne praktikuju- cak i prilikom pregleda -mozda i sam uspes-zavisi??? Imao sam ranije vise tegoba cak i krv u spermi i bakterije al tegobe nikad ne nestaju sasvim-s tim mora da se pomiri-mada i ja to ne prihvatam al tako je.
Kafu izbegavati-to mi je rekao jedan urolog.
SRECNO
BATE22
Novi član
Novi član

Post od BATE22 »

http://www.plivazdravlje.hr/?section=ar ... ow=1&id=54

Nemos
Kad procitas ovo sve ce da ti bude jasono oko prostate :D

P.S.
Svi oni mladi muskarci koji imaju problem sa mokrenjem a ne zele da
pricaju neka pogledaju ovaj sajt :lol: ,,,,,,, slobodno pricajte o problemu !!

:wink: Pozdrav
mane74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 12, 2007 2:58 pm

Re: s

Post od mane74 »

vasa napisao:prostamol uno sam pio jednu kutiju (kako je na uputstvu 1 na dan) i prestao mi je dupli mlaz mokrace koji sam imao godinama-lekari nisu nikad rekli zbog cega je a prostata nije uvecana.
Nepecene bundevine semenke ces izvaditi iz bundeve ili nabaviti od nekog ko ima- to je najsigurnije-mislim da u prodavnici zdrave hrane ima i takvih-i prodavac treba da zna dal su pecene.
Tegobe su blagi bol ispod kosti (iznad penisa)-grcevi izmedju nogu-prostate a posebno posle dobrog sexa-tj sexa kad odlazes ejakulaciju (to izbegavati.
Masaza prostate-kod doktora mada mladji doktori to ne praktikuju- cak i prilikom pregleda -mozda i sam uspes-zavisi??? Imao sam ranije vise tegoba cak i krv u spermi i bakterije al tegobe nikad ne nestaju sasvim-s tim mora da se pomiri-mada i ja to ne prihvatam al tako je.
SRECNO
Hvala ti. Srecno i tebi.
BATE22
Novi član
Novi član

Re: s

Post od BATE22 »

vasa napisao:prostamol uno sam pio jednu kutiju (kako je na uputstvu 1 na dan) i prestao mi je dupli mlaz mokrace koji sam imao godinama-lekari nisu nikad rekli zbog cega je a prostata nije uvecana.
SRECNO
Ja sam vec 3 godini sa tim problema

Cajevi, semenke,polen,prostamol,nikako alx,kafa,crvenih mesa ,teska variva,ljuto ,slano, redovna stolica :( :( ..............................................

Sad sam pod terapijom antibiotika, :( to sam pisao , :x ove godine 3 put bakterija ENTEROKOKUS,
8) :o Puno sam citao o prostati za ove tri god.

:o Mene interesuje malo vise tvoja iskustva ,posto imas te probleme 15 god.

P.S.
Prosle godine sam radio PSA nalaz negativan
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

d

Post od vasa »

Sto se tice bakterija imao sam ih pre par godina pio antibiotike i Brusnicu i limunadu-nesladjenu-posto bakterijama ne odgovara kisela sredina-sto vise tecnosti i redovnog seksa (ja sam jos imao i operaciju bruha pre 2,5 god pa mi to dodatno smetalo jer sam imao upalu svega dole).
Malo po malo tegobe su se smanjivale-i banja mi je prilicno pomogla.
Sedenje je najgore i prehlada.
Jesi li koristio Amer caj-kad je akutna upala mislim da bas pomaze.
Uglavnom sam rekao sve-al ako te nesto posebno interesuje pitaj na pwt da ne smaramo ostale
srecno
BATE22
Novi član
Novi član

Post od BATE22 »

VASA
Hvala puno
Amer caj nisam pio , Brusnicu da
Imam bolove kad sedim, molim te recimi malo vise kako si koristio banju i koju
POzdrav.
Omega
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 10:02 pm

Re: d

Post od Omega »

vasa napisao:Sto se tice bakterija imao sam ih pre par godina pio
Uglavnom sam rekao sve-al ako te nesto posebno interesuje pitaj na pwt da ne smaramo ostale
srecno
Prostatitis je jedan od najčešćih problema i sve što se zna o njemu ne treba pisati na private, nego javno.
Nemos
Novi član
Novi član

Re: d

Post od Nemos »

vasa napisao:Sto se tice bakterija imao sam ih pre par godina pio antibiotike i Brusnicu i limunadu-nesladjenu-posto bakterijama ne odgovara kisela sredina-
E sad sam totalno zbunjen, jedni kažu da kod prostatitisa treba izbjegavati sve kiselo, drugi da baš treba jesti kiselo...
Odgovori