fimoza...
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 12:49 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kod mene u otpusnoj listi je pisalo svaki drugi dan previjanje i to ambulantno. Iako je to bilo zestoko bez redosleda, ja ti preporucujem ako ne mozes da ides na previjanje uzmi lepo onu vodu sto se koristi za infuzije (nije skupa) i posipaj na ranu a onda sterilnom gazom zavij sve sto treba i to je to... Ta voda je obicna cista slana voda i potpuno je bezopasna kao i obicna voda samo sto je mnogo bolja.
Help please!
-
- Aktivan član
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jul 14, 2007 6:29 pm
Moje iskustvo sa operaciom fimoze.Hitno potreban savet
Pre oko dve nedelje su i mene secnuli. Sve je bilo super, po recima doktora. Za laser sam se odlucio misleci da ce sve biti lakse, brze i bez mnogo krvarenja. Nedelju dana kasnije na kontroli su mi rekli da je sve OK. Medjutim, dve nedelje posle operacije kada sam doktoru rekao da je otvor kroz koji glans treba da prodje manji nego pre, spremno je odgovorio da kad sve potpuno zaraste upotrebim Didermal. E sada se ja pitam zasto su me seckali i zasto mi tek sada kazu da treba da probam sa didermalom. Ima li neko slicna iskustva i da li bi mogao neko da mi preporuci nekog pouzdanog i profesionalnog urologa da me pregleda i posavetuje.
Re: Moje iskustvo sa operaciom fimoze.Hitno potreban savet
Fimoza stvarno po nekada moze da napravi komplikaciju, zato ti i savetujem da odes kod dobrog urologa. Preporucujem ti najbolje u Srbiji, prof.dr Savu Perovica, prof.dr Hadzi Djokica.Sludjeni napisao:Pre oko dve nedelje su i mene secnuli. Sve je bilo super, po recima doktora. Za laser sam se odlucio misleci da ce sve biti lakse, brze i bez mnogo krvarenja. Nedelju dana kasnije na kontroli su mi rekli da je sve OK. Medjutim, dve nedelje posle operacije kada sam doktoru rekao da je otvor kroz koji glans treba da prodje manji nego pre, spremno je odgovorio da kad sve potpuno zaraste upotrebim Didermal. E sada se ja pitam zasto su me seckali i zasto mi tek sada kazu da treba da probam sa didermalom. Ima li neko slicna iskustva i da li bi mogao neko da mi preporuci nekog pouzdanog i profesionalnog urologa da me pregleda i posavetuje.
Cirkumcizija, odnosno obrezivanje je tradicionalna metoda rešavanja problema fimoze, prepucioplastika je hirurška metoda gde se kroz plastičnu operaciju kožica i prepucijumski otvor šire do potrebne veličine. Prednosti prepucioplastike su brži i bezbolniji oporavak, manje komplikacija i očuvanje prepucijuma.
Lečenje steroidnim mastima je metoda koja se pojavila u 90-tim godinama. Prednost lečenja lokalnim steroidima-nema hirurškog rizika, traume a i cena je daleko niža.
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
8. dan od operacije, nosim gazu umotanu debelim i čvrstim flasterima. Juče i prekjuče mi je penis bio potpuno slobodan, osim gaze koju ja sam ja stavljao zbog preosetljivosti i lepljenja za gaće. Zavoji su mi ponovo stavljeni jer su konci počeli da kidaju kožu tokom noćne erekcije.
Svako previjanje je prilično bolno jer me konci me bodu pravo u glavić. Juče na previjanju sam toliko dreknuo da su i ljudi u čekaonici čuli. Doktoru nije jasno šta to mene toliko boli. Kažu u ordinaciji da su uradili gomilu obrezivanja i da nikog ništa nije boleleo. Idem sutra na još jednu kontrolu pa ću javiti šta je bilo.
Jedva čekam da se sve ovo završi jer polako ali sigurno gubim strpljenje!
Svako previjanje je prilično bolno jer me konci me bodu pravo u glavić. Juče na previjanju sam toliko dreknuo da su i ljudi u čekaonici čuli. Doktoru nije jasno šta to mene toliko boli. Kažu u ordinaciji da su uradili gomilu obrezivanja i da nikog ništa nije boleleo. Idem sutra na još jednu kontrolu pa ću javiti šta je bilo.
Jedva čekam da se sve ovo završi jer polako ali sigurno gubim strpljenje!
-
- Aktivan član
Ne znam zasto te to boli jer su konci raspiratorni i oni bi do sada trebali da budu u fazi raspadanja a kao takvi vec bi trebali da budu u ljigavom stanju. Jednostavno oni su mekani i ne bi trebao da osecas njihovo prisustvo osim prilikom erekcije. Ocigledno da je tvoj glavic previse osetljiv. Nemoj da gubis strpljenje skoro svako ima komplikacije posle operacije.
Help please!
Kada imam flastere ne osećam konce uopšte, osim prilikom erekcije. Baš onako kao si rekao. E sad, na pregledu, doktor nešto petlja oko glavića, pomera kožu gore-dole, pravo da ti kažem ne smem ni da gledam. Kada se oni vrhovi konaca tokom tog pomeranja zabodu u glavić, onda me prilično boli, kao da me neko bode iglom.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jun 19, 2007 1:18 am
meni su konci drzali i duze od 10 dana, ne mogu se setiti tacno koliko, i bili su suvi, tako da nista od te price da su se ljigavili...
to sto ludis je normalno, evo ja i problematikus smo tu da to posvedocimo hehe
to sa erekcijama je jebena stvar, istrpi jos malo, i ne vredi ti da se sekiras, sto vise mislis na to da ce ti erekcija pokidati konce, to ce ti se "strvina" cesce dizati, ovo ce ti reci svako ko je malo citao popularnu psihologiju hehe
a sa svim doktorima ista prica, jeste kako da ne, oni pre tebe nisu ni krvarili LOL
ali mora covek i njih da razume, ja licno nikad to ne bih smeo da radim, pre bih kopao kanale po citav dan... zamisli koji to karakter mora da bude, da izvodi operacije, nada se najboljem, a pri tome zna sta sve moze da podje naopako...ccc...
pij zepame da malo iskuliras, sto manje mislis to bolje...(a ja to prvi nisam mogao, tako da se ogradjujem
)
a meni je lidokain pomogao sa tim boducim motherfucker koncima, malo namazes na glans i bude podnosljivije
to sto ludis je normalno, evo ja i problematikus smo tu da to posvedocimo hehe
to sa erekcijama je jebena stvar, istrpi jos malo, i ne vredi ti da se sekiras, sto vise mislis na to da ce ti erekcija pokidati konce, to ce ti se "strvina" cesce dizati, ovo ce ti reci svako ko je malo citao popularnu psihologiju hehe
a sa svim doktorima ista prica, jeste kako da ne, oni pre tebe nisu ni krvarili LOL
ali mora covek i njih da razume, ja licno nikad to ne bih smeo da radim, pre bih kopao kanale po citav dan... zamisli koji to karakter mora da bude, da izvodi operacije, nada se najboljem, a pri tome zna sta sve moze da podje naopako...ccc...
pij zepame da malo iskuliras, sto manje mislis to bolje...(a ja to prvi nisam mogao, tako da se ogradjujem

a meni je lidokain pomogao sa tim boducim motherfucker koncima, malo namazes na glans i bude podnosljivije
LOLOL obrati ti bolje paznju sledeci put hahaOoooo, pa cika doktor se s njim igra