Fimoza - Cirkumcizija

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Problematichan
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 12:49 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Fimoza - Cirkumcizija

Post od Problematichan »

Posto sam duze vreme na forumu, i prevrnuo sam ceo internet o temi Phimosis da bi se pripremio na ono sto me ceka a sto je i problem velikom broju ljudi, naucio sam mnogo stvari o ovom tzv. bezazlenom problemu.. Odlucio sam da ovde napisem moje iskustvo sa operacije fimoze i o postoperativnom periodu ne bi li mozda pomogao nekom ko ima isti problem koji sam imao i ja.
Help please!
Problematichan
Aktivan član
Aktivan član

Post od Problematichan »

1. Dan
Stigao sam u Klinicki centar u Nisu 3. sprat Urologija, dali su mi neki bezveze mantil i neke tzv. papuce i to je sve sto sam imao na sebi. Usao sam u operacionu salu, vezali su me za krevet stavili onaj plast ispred glave da ne vidim sta rade. Namazali su mi predhodno obrijani penis, testise i predeo oko genitalija necim sto je vrlo hladno pretpostavljam da je jod u pitanju. E onda je pocelo… ne bih da obeshrabrujem neke muskarce koji bi trebalo da se operisu od fimoze u buducnosti ali ja sam imao prilicno lose iskustvo koje bi da sto pre zaboravim, mada verujem da je sve to individualno. Dali su mi nekoliko inekcija u donji deo penisa sa svih strana nisam siguran koliko je uboda bilo, negde oko 4-6 komada i to i nije bas mnogo bolno kao sto pricaju, slicno kao u debelo meso.
10:10h penis nije sasvim utrnuo od anestezije a oni su vec poceli da seku kozicu sto je jako bolelo, secam se kad god me je sekao da se cuo neki cudan zvuk zujanje neke masine bzzzzzz (kao elektro aparat), a onda je sestra rekla da se opustim da me ne bi ispekli, tada sam predpostavio da rade laserom seciranje kozice ili da mi prze nervne zavrsetke nekim aparatom da ne bi krvarilo, bez obzira na to osetio sam svaki rez. Kada su gotovo zavrsili sa rezovima penis je potpuno utrnuo i vise nisam osetio nista samo sam po pokretima ruku shvatio da me usivaju.
10:30h operacija je zavrsena penis uvijen kao sarma i sestra mi je rekla da idem do sobe gde mi je odeca, pritom me je pitala da li mi je muka. Nije mi bilo muka ali mi se malo vrtelo u glavi zbog anestezije. Otisao sam sam bez icije pomoci u sobu udaljenu od operacione sale 20-tak metara sa blagom vrtoglavicom seo sam na stolicu i cekao otpusnu listu. Posle nekih 7-8 minuta od kada sam seo pocelo je da mi zuji i pucketa u usima i da mi se vrti sve vise i vise, brzo sam ustao otisao sam u hodnik i prvoj sestri na koju sam naisao sam rekao sta mi se desava, ona me je vratila u sobu i rekla da legnem u neki krevet i da savijem noge u kolenima, jer mi je pritisak pao a to mi je verovatno i od stresa. Proslo je 20 minuta od operacije i anestezija prestaje da deluje sto izaziva nezgodan i jak bol sa gornje strane penisa. Bolelo je sve vise i vise i nisam mogao to da trpim, pozvao sam sestru koja mi je dala inekciju protiv bolova i posle nekih 30 minuta bilo mi je mnogo bolje.
Oko 12:30h napokon su se smilovali da mi daju otpusnu listu pritom mi nisu dali nikakvo objasnjenje sta da radim kasnije vec su rekli da sve pise u njoj iako nije pisalo nista za kontrolu. U listi je pisalo Pentrexyl 0,5 2x1 pet dana i Bensendin po potrebi (da ne bi dolazilo do erekcije), previjanje sutradan pa na dva dana (jer su mi previli katastrofalno nisam mogao da mokrim koliko su mi lose previli), konci se ne skidaju. Uzeo sam taxi i otisao kuci sa manjim problemima u kretanju ali nista strasno. Najgore je proslo…
Help please!
Problematichan
Aktivan član
Aktivan član

Post od Problematichan »

2. Dan
Spavao sam prilicno dobro bez problema s tim sto nisam mogao da spavam na stomak kao sto sam navikao, naravno popio sam bensendin pre spavanja da ne bi dolazilo do erekcije. Jedino sto sam zaboravio je da predhodnog dana ne unosim previse vode da ne bi dolazilo do erekcije nocu i da ne bih stalno isao da mokrim jer su mi previli penis uzasno. Otisao sam na previjanje ujutru posto sam se sav naduo jer nisam mogao da mokrim preko gaze i cupkao sam u hodniku, tada je izasla sestra koja previja i pitala me zasto to radim. Objasnio sam joj o cemu se radi a ona mi je rekla da idem u wc i da nema veze ako umokrim gazu. Usao sam unutra posle toga skinula mi je gazu lagano mislio sam da ce boleti ali nije uopste, pogledao sam na sta lici sve to i video sam da je malo otekao ali nije strasno sto mi je i ona rekla, i da mi je ostavio doktor malo kozice da me ne bi zatezalo prilikom erekcije. Jos mi je rekla onako na prvi pogled da je kao bombonica  znaci da je super uradjeno sto je potvrdio i neki doktor koji je naisao. Nekom tecnoscu mi je obrisala penis i obavila gazom i flasterom ali tako da mogu lagano da mokrim a da ne nakvasim gazu. Malo mi je bilo nelagodno u pocetku jer mi je glavic preosetljiv a gaza je suva ali posle 5 minuta je sve doslo na svoje mesto i mogao sam da hodam bez problema. Povremeno se javljaju manji bolovi ne znam da li od rane, inekcije koje sam isprimao ili od preosetljivog glansa ali nista strasno sve se istrpi bez problema. Videcemo u narednom periodu da li je “bombona”, ne verujem nicemu dok ne vidim svojim ocima.
Help please!
Problematichan
Aktivan član
Aktivan član

Post od Problematichan »

3. Dan
Pocele su prve erekcije koje su me probudile iako pijem bensendin pre spavanja izgleda da imaju kratko dejstvo. Sa donje desne strane pojavljuje se otok koji pomera gazu na gore i zatvara prostor koji je predvidjen za mokrenje. Takodje pored glavica mi se pojavilo neko parce mesa pretpostavljam mali deo kozice koji mi je hirurg ostavio ali otekao do besvesti i izgleda prilicno jezivo.
Help please!
Problematichan
Aktivan član
Aktivan član

Post od Problematichan »

4. Dan
Otok sa donje desne strane je ogroman potpuno je pomerio gazu na gore tako da uvek kada mokrim moram da nakvasim gazu sto me nervira a i pomalo plasi jer izgleda totalno neprirodno, ali po citanju ovog foruma to se u vecini slucajeva desava.
16:40h pravo sa posla posao sam na previjanje usao sam u ambulantu i nema zive duse ni u previjalistu ni u kancelariji za urologiju, pitao sam pored na ortopediji ima li koga da me previje oni kazu da mora da bude neko dezuran.
16:58h bas sam pogledao na sat i stize jedan lik pita me zasto sam dosao ja mu kazem za previjanje a on kaze da to rade do 17h (iako pise na vratima do 19h) i da nema sanse da me primi (gde je on bio do sada, verovatno kafenisao?). Otisao sam u Klinicki centar na Urologiji da me previju medjutim i tamo nema nikoga, okrenem se kad ono isti lik iza mene i kaze mi da nema sanse da me primi ni ovde i da dodjem sutra ujutru. Otisao sam zestoko iznerviran zbog neprofesionalnosti i neizanteresovanosti medicinskog osoblja drzavne bolnice. Uvece gaza je skroz otisla na vrh glavica samo sto mi se konci nisu videli a mokrio sam preko gaze koja je bila potpuno mokra i i krvava i verovatno prepuna bakterija iz mokrace. Otok je zastrasujuce velik a sa leve strane korena penisa me jako boli kada je penis u odredjenom polozaju i tu je penis otvrdeo i boli na dodir. Sutra rano ujutru pre posla idem na previjanje strah me da pomislim kako izgleda sve to kada mi budu skinuli gazu. Zanimljivo da mi niko nista ne prica sta da pijem za otoke.
Help please!
Problematichan
Aktivan član
Aktivan član

Post od Problematichan »

5. Dan
Ustao ujutru za posao i pre toga u 8:00h se pojavio u ambulanti gde je vrvelo od penzionera koji nemaju sta da rade pa se nabiju tamo rano ujutru i bez nekog prevelikog razloga prave guzvu. Kucnuo sam na vrata i pitao unutra jednog “badzu” (medicinskog brata) da li radi previjaliste? Kaze on da rade kad doktor pocne da radi tj. za koji minut i da sacekam ispred. Posle 10min sam usao on mi je skinuo zavoj onako krvnicki nije ni odlepio hanzaplast vec je povukao sve ono kao da otvara sampanjac. Imalo je i sta da se vidi, naravno komplikacije, a sta drugo kada vam sveza rana 4 dana stoji prelivena upisanom gazom prepunom bakterija. Prizor od koga sam se najezio a i ovaj “badza” mi je rekao da ovako nesto nije skoro video. Naime glavic se nije video od otoka a ni konci. Otok koji je predhodnog dana bio u donjem desnom delu penisa je ustvari otok koji nije mogao normalno da raste od gaze koja ga je stiskala pa je pronasao izlaz ispod gaze i jos vise se nadrazio. Zacudio sam se kada sam video da se od glavica vidi samo vrh i to nekih 5mm a da je oko njega velika kolicina otecenog mesa. Povukao mi je tu natecenu kozicu na dole nimalo nezno i video sam ceo glavic i konce (ni to nije izgledalo lepo valjda jer je sve to jos uvek sveze). Pozvao je doktora da pogleda stanje i da da svoju ocenu, doca pregledao a ovaj drugi je isprao nekom zutom tecnoscu i rekao da mi ne treba gaza jer je otok prevelik i da ce mu smetati da se povuce. Naravno nisam imao problema prilikom hodanja zbog preosetljivosti jer je otok stitio glavic kao ranije kozica dok sam je jos imao. Doktor mi je prepisao Chymoral-100 Forte za otok, koji sam po mojem misljenju morao da pijem jos prvog ili drugog dana od operacije da ne bi dolazilo do ovakvih komplikacija. Na glavicu prilikom mokrenja sam nalazio sukrvicu tog dana, valjda je to normalno, a bol sa leve strane korena penisa i ta tvrdoca su ostali jos uvek mada boli samo na dodir. Ponovna kontrola sutradan.
Help please!
Problematichan
Aktivan član
Aktivan član

Post od Problematichan »

6. Dan
Probudio sam se u 05:00h opet glupa erekcija na svakih 5min od kada me prvi put probudila. Otok je spao za nekih 20-30% dosta je meksi a glavic je izasao nekih 1cm i vidi se deo koncica sa isecenog frenuluma i tek toliko da mi smeta pri kretanju. Uzeo sam parce sterilne gaze i flaster i umotao sam gornji deo penisa gde mi viri glavic ali skroz labavo da ne bi stegao otok i da bi mogao da odem na posao bez problema u hodanju. Gaza je konstantno bila crvena od sukrvice svaki put kad bih mokrio.
12:30h usao sam u ambulantu na pregled, doktor takodje kao i onaj predhodni indijanac “nezno” spustio natecenu kozu ispod glavica pogledao i rekao da se javim sutra kod doktora koji me je operisao da on pogleda. Uzeo je parce gaze i bacio onako preko glavica kao kaput preko civiluka i rekao da zamotam sam da ne bi nakvasio ves, nije ni ocistio ranu jodom. Glavic je sada potpuno otkriven i osetljiv na bilo kakve dodire, rana sveza i jos uvek malo krvava, konci izvireli, otok spusten na silu ispod glavica i gaza preko svega toga… preznojio sam se kao nikad u zivotu dok sam stigao do rampe kruga bolnice da sacekam taxi, a da napomenem da do tamo ima nekih 50m a trebalo mi je 7-8min da stignem u onom stanju dotle.Vratio sam se kuci skinuo sam sve sa sebe da me ne bi pritiskao ves, skinuo sam gazu a otok se sam vratio preko glavica. Tako sam ga i ostavio jer mi je vise odgovaralo. Plasim se sta ce biti kada otok potpuno spadne i glavic ostane potpuno otkriven, jer sam hodao sa gazom preko glansa 50m i jedva sam izdrzao.
Help please!
Problematichan
Aktivan član
Aktivan član

Post od Problematichan »

7. Dan
Izasao sam sa posla u 12:30h da odem do mog doktora, stalno sam do tada menjao gazu koja je bila konstantno krvava i to uvek sa donje strane penisa gde je bio frenulum. U hodniku sam sreo jednog momka koji se operisao od fimoze samo 10min pre mene istog dana, pitao sam ga kako je na sta mi je on rekao da ga je strah svakog puta kada dodje na previjanje jer mu se rana inficirala i da su mu prehodnog dana skidali to, sto ga je mnogo bolelo. Pitao sam gde je doktor koji me je operisao, prvo su mi rekli da je u ambulanti gde nije bio, onda su mi rekli da je na sastanku gde takodje nije bio a onda su mi rekli da je u operacionoj sali gde je stvarno i bio.
14:20h doktor izlazi iz operacione sale i pravo ide ka izlazu. Sacekao sam jos pola sata da se vrati i kada sam potpuno izgubio strpljenje pitao sam dezurnog doktora da li se ovaj vraca na sta mi je on rekao da je taj doktor otisao kuci. Posle toga onako nervozan otisao sam u ambulantu gde su me previjali ranije da mi makar ociste ranu jodom ili bilo cime i da mi previju ukoliko je to potrebno. Usao sam u ambulantu kad gledaj cuda opet “badza” koji me je previjao pre par dana naravno naelektrisan kao i uvek. Pitao sam da li je tu neki doktor a on mi je rekao da samo sto je izasao i da ne zna da li ce se vratiti. Ja sam rekao da su me odbili na urologiji i da sam dosao da mi ociste ranu ili previju ili sta god treba, na sta mi je on obrusio da sam bio kod njega juce i da ne dosadjujem svakog dana. Prepirao sam se 2-3 min i kada sam video da nema vajde svadjati se sa budalom okrenuo sam se bez reci i otisao kuci misleci se u sebi… tesko onom ko njima padne u sake. Dosao sam kuci i resio da stvar preuzmem u svoje ruke. Uzeo sam gazu, flaster i jod i kada sam spustio otok ispod glavica da vidim sta se desava sa ranom i koncima imao sam i sta da vidim. Na levoj strani penisa gde je zasiveno je crveno i zagnojilo ili se stvorila smegma (ako je to moguce posle operacije), uglavnom nesto belo ljigavo, verovatno od bakterija iz mokrace i zbog toga sto mi doktori nisu previjali i cistili ranu prvih nekoliko dana od operacije niti su mi dali nikakve instrukcije sta i kako sa ranom. Uzeo sam jodnu mast namazao sam ranu a predhodno mokrom gazom sam ocistio sve to.
Help please!
Problematichan
Aktivan član
Aktivan član

Post od Problematichan »

8. Dan
Erekcija je vec normalna stvar da me budi, kazu da je to odlika zdravog muskarca, valjda nisu racunali obrezivanje. Spoljasnji otok je potpuno spao, naravno kod rane je naduto sto je valjda normalno. Kozica mi prekriva vise od pola glavica u opustenom stanju a kada je spustim skroz ispod glavica penis lici na Sar-Peja sav je naboran. Zivo me zanima kako ce izgledati u erekciji, ne smem ni devojke da gledam kad prelaze ulicu sve mi se cini da ce konci popucati , ma muke zive. Nastavio sam da pijem lekove za otoke cisto da ispucam drugu tablu. Sa posla sam dosao i uzeo sam one sterilne stapice za ciscenje usiju namokrio ih i ocistio predele ispod glavica gde se stvara smegma i talozi prljavstina i ocistio onaj gnoj ili sta je vec koji sam imao predhodnog dana a nisam smeo da cistim. Uglavnom u tom delu penisa je slabije zaraslo nego u drugim delovima gde je zasiveno, crvene je boje kao da je upaljeno. Sve sam lepo ocistio namazao jodom i samo stavio gazu preko penisa da mi jod ne bi prljao donji ves. Krvi po prvi put nije bilo uopste ali sam primetio da na mestu gde je bio frenulum ima dosta konaca i da viri neko malecno parce mesa kao bradavica i ne izgleda bas estetski lepo. Pretpostavljam da je to donji deo ostatka frenuluma koji ce se kasnije izjednaciti kada budu otpali konci i budem stavljao saljicevu mast. Uvece je napokon prvi konac otpao. Sutra kontrola kod mog hirurga i verovatno lincovanje istog.
Help please!
Problematichan
Aktivan član
Aktivan član

Post od Problematichan »

9. Dan
Konci su se razljigavili i jedva se drze, jedino sto ne znam je da li da spustim kozicu na dole i tako hodam (mislim da ce rana biti suva na taj nacin) ili da bude podignuta preko glavica (ali je tako non stop vlazna rana od mokrace i joda pa mozda smeta da se rana sasusi i zaceli). Kupio sam Kantarionovo ulje za spoljasnju upotrebu jer mi je jedna medicinska sestra rekla da ce ulje smanjiti trenje glavica u donjem vesu i pomoci da rana zaceli (sto i pise na pakovanju), i zadovoljan sam njime jedino sto je bas masno i maze donji ves pa opet mora da se uvija gazom. Zvao sam urologiju da pitam da li radi moj hirurg medjutim rekli su mi da je dezuran sutra ceo dan.
Help please!
Problematichan
Aktivan član
Aktivan član

Post od Problematichan »

10. Dan
Ocistio sam penis vodom i video da su otpali jos neki delovi konca a da su ostali u zavrsnoj fazi raspadanja. Otisao sam kod doktora opste prakse da mi da uput za kontrolu, zatim otisao kod mog hirurga koji je pregledao stanje u kojem mi se nalazio penis. Rekao mi je da je sve ok i da je ovo sa leve strane normalna stvar i da ce sve to otpasti. Jos mi je rekao da mi je ostavio malo vise kozice da mogu da je setam da ne bude bas jevrejsko obrezivanje sto se meni svidelo kako zvuci jer nisam bas bio za totalno obrezivanje. Inace u opustenom stanju samo vrh glavica je otkriven, za erekciju ne znam kako ce izgledati jer ne smem da je imam zbog konaca . Isprao mi je penis nekom vodom valjda je hidrogen u pitanju jer je zapenilo cim mi je sipao na ranu, a onda i nekom drugom vodom i rekao mi je da druga kontrola nije potrebna i da slobodno mogu da se tusiram i sam ispiram ranu svakog dana. Otisao sam zadovoljan po prvi put iz klinike, ali znajuci sta mi se desavalo predhodnih dana i pod tim utiskom imao sam neku dozu neverice u sebi, ali cekam potpuno ozdravljenje.
Help please!
Problematichan
Aktivan član
Aktivan član

Post od Problematichan »

To su bila 10 paklenih dana. Sto se tice preosetljivosti glansa ja sam to vrlo lako prebrodio i nisam imao vecih problema sa tim, valjda sam se brzo prilagodio u novonastaloj situaciji. Ako imate neko pitanje ili komentar ne stidite se da postavite
Help please!
dusan88
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 10:58 pm

Post od dusan88 »

Hvala na ovoj prici pomocice sigurno mnogima,pogotovu clanovima apoput mene ako se nekad odlucimo za ovako nesto,mada u Nisu...sumnjam!Sada ocekujemo da nam opises kakav je osecaj za vreme odnosa tj.jel sada sex bolji nego ranije?? :D I da ovo sto ti je ostalo malo kozice,jer ti ona sama prekriva pola glavica u opustenom stanju ili je ti sam navuces i tako stoji,jel ti se desava da sama spadne(onaj moj problem)...???Veliki pozdrav i puno srece u oporavku...
Problematichan
Aktivan član
Aktivan član

Post od Problematichan »

dusan88 napisao:Hvala na ovoj prici pomocice sigurno mnogima,pogotovu clanovima apoput mene ako se nekad odlucimo za ovako nesto,mada u Nisu...sumnjam!Sada ocekujemo da nam opises kakav je osecaj za vreme odnosa tj.jel sada sex bolji nego ranije?? :D I da ovo sto ti je ostalo malo kozice,jer ti ona sama prekriva pola glavica u opustenom stanju ili je ti sam navuces i tako stoji,jel ti se desava da sama spadne(onaj moj problem)...???Veliki pozdrav i puno srece u oporavku...
Jos uvek nije sve zaraslo kako treba da bi smeo da se upustam u odnose. A i planiram da stavljam shaljicevu mast za oziljke da se povuku malo pa tako da za sada ne pipam nista, hocu da sve bude u najboljem redu. Ovo malo kozice sto je ostalo prekriva glavic u opustenom stanju do pola ne dirajuci je, ali kada dodje do erekcije onda mi je samo 10% glavica prekriveno. Kad je pomerim rukom onda ostane ispod glavicai tu stoji dok je sam ne vratim na gore.. znaci uvek stoji prekriven (koliko-toliko).
Help please!
dusan88
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 10:58 pm

Post od dusan88 »

Kako je to moguce da svima kozica koliko toliko prekriva glavic,i kada se obrezu i uklone frenulum,a meni plus imam kozicu i izgleda kao obrezan...uh..kao se nerviram!!!!Samo kad bih znao sta je uzrok toga...????
Zaključana tema