Bol,labavost,svrab levog testisa

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Dralee
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 27, 2013 7:10 pm

Bol,labavost,svrab levog testisa

Post od Dralee »

Evo ovako....

Pre dve nedelje pojavio mi se svrab po celoj levoj strani(kod levog testisa),cesao sam to jer nisam mogao podneti svrab kada sam pogledao primetio sam ceo levi deo crven(zbog cesanja).To me je svrbelo od petka do ponedeljka onda je prestalo,ponekad me zasvrbi pa odma prestane.Prosle nedelje mi se javio bol iznad levog testisa,i primetio sam da mi je leva strana dosta labavija nego desna 2x.Levi testis je bio pri dnu.Povremeno me zaboli levi testis,ali me je i desni malo boleo i odma prestao.Svrab mi se vratio,a iznad levog testisa sam primetio neso kao neku kvrgicu(ispupcenje) na dodir nije bilo tvrdo a i nije me bolelo u pocetku.Kada pomerim levi testis na gore,primeti se to ispupcenje,ponavljam nije tvrdo.Ponekad imam bol i pored penisa odma sa leve strane,ali to kada "kakim",testisi se skroz povuku nagore i kada se napregnem na vece solji ono pocne malo da boli.Jaja odnosno testisi su jednaki bar sam ja tako procenio.Ponekad kad pomerim testis na gore ono pocne da boli.Jednom mi se desilo da me bolela prepona.Bol se pojavi iznenada kada legnem ispruzim noge bol pocinje da prestaje.Kada sedim isto osecam blag bol.Preko dana osecam blag bol.Jednom sam imao osecaj kao da mi je neko stegao levo jaje.Sutra idem kod urologa. Ali me zanima sta ovo moze biti.

Izvinjavam se ako je bilo neki pravopisni gresaka.
Dralee
Aktivan član
Aktivan član

Re: Bol,labavost,svrab levog testisa

Post od Dralee »

Jos samo da dodam da u poslednje vreme teze mokrim.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Упала простате, можда.
Dralee
Aktivan član
Aktivan član

Post od Dralee »

Evo sad se vracam iz bolnice,Urolog nije nista opipao,ni ono ispupcenje iznad testisa.Ali bol i svrab je i dalje tu.Doktor je rekao ako mi se pojavi jak bol da se odma javim.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Можда се бол јавио као последица великог свраба и чешања. Пробај да се, после прања сапуном, испираш бар један пут дневно раствором соде бикарбоне: кашика на литар топле воде. После немој да се испираш чистом водом него се само обриши. Ако имаш гљивичну или бактеријску инфекцију треба да ти буде боље за пар дана.
Dralee
Aktivan član
Aktivan član

Post od Dralee »

Probacu,hvala!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Наравно, кожни проблем не може да утиче на теже мокрење, тако да ти преостаје још да нађеш узрок тог проблема.

Можеш да пробаш да се грејеш тако што ћеш седети на нечему топлом као што је електрично јастуче. Треба да је довољно два пута дневно по пола сата грејања. После немој одмах на хладноћу. Тада:
- ако ти се отежано мокрење погорша онда сигурно можеш да знаш да је у питању упала простате. Тада прекини са грејањем и почни да користиш чај од млечике. Рецепт имаш на мом сајту њњњ.аца.рс, а било би добро и да се консултујеш са стручњацима из Института "Јосиф Панчић" да ти дају још неки чај или савет.
- ако ти се мокрење после неколико дана олакша, онда је или у питању упала бешике, мокраћних канала или мања упала простате. У том случају можеш да наставиш са грејањем док ти се стање потпуно не смири.
Dralee
Aktivan član
Aktivan član

Post od Dralee »

Hvala i na tome probacu,ali me znanima sta je sa ovim iznad mog levog testisa mislim da li je normalno da imam nesto iznad levog testisa kao neka linija , malo je tvrdja 1.5x1 otprilike je tolika. 1.5 u duzinu i oko 1 u sirinu kad pomerim levi testis nagore vidi se kao neko ispupcenje(u obliku kruga) na dodir malo boli,urolog nije nista rekao za to a ja sam mu lepo objasnio.Ili je to mozda od cesanja.
cile joca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 05, 2012 7:26 pm

Post od cile joca »

jesi siguran da nije mozda pocetak preponske kile
Dralee
Aktivan član
Aktivan član

Post od Dralee »

na to i ja sumnjam imam imam bolove levoj butini i preponi.Ali ipak me zanima sta je ovo iznad mog levog testisa.
Dralee
Aktivan član
Aktivan član

Post od Dralee »

Kada sam bio po uput kod mog doktora on je napisao da imam blag otok,koji urolog nije primetio.
cile joca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 05, 2012 7:26 pm

Post od cile joca »

imo sam prosle godine u oktobru isto tako bol u preponi oteklo mlao vise levog testisa
dobro bi bilo da odes kod dobrog hirurga da on to napipa ili na ultra zvuk na wma
ultra zvuk testista i oni ce da vide sta je sto posto
mene su setali vise meseci
na kraju preponska kila
operiso sam u februaru,klasicna operacija hirurg koji me je operisao kaze da mi je bila neka obostrana kila i neko masno tkivo i da je bilo komplikovano
i sad me ziga i boli pogotovo nocu ali vise mogu sad da stojim i sedim pre nisam mogo ni sat vremena odmah otekne
sad me rana boli veliki mi je rez,ali valjda treba vremena tako kazu oko sest mjeseci do godinu dana
zelim ti sve najbolje i da nedaj boze dozivis moju sudbinu
pozdrav
Dralee
Aktivan član
Aktivan član

Post od Dralee »

A procito sam da preponska kila ne mora da se operise dok ne dodje do neki komplikacija.Da moze jednostavno da se gurne unutra i da se drzi nesto uz trbuh dok se potpuno ne izleci.Ali,ja nemam puno bolova dok stojim cak da kazem retki su imam blage bolove dok sedim ali i oni brzo prestanu.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Мислим да су ти добро саветовали да одеш до доброг хирурга да те прегледа.
Dralee
Aktivan član
Aktivan član

Post od Dralee »

Tesko je naci dobrog hirurga/doktora u Sapcu,ali odlucio sam da sacekam jos jednu nedleju kao bol i svrab ne prestanu idem opet.
Odgovori