Kurs prve pomoci!
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jun 07, 2008 11:48 pm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm
.....
Kazu da su onu devojku od 16 godina sto joj je pozlilo na bazeno u Nisu nakon cega je umrla 15 minuta pokusavali da povrate samaranjem i polivanjem vodom a da niko nije pokusao da uradi reanimaciju. Treba pod hitno uvesti kurs prve pomoci u srednje skole. Jako je jadno da od tolikog broja ljudi niko ne zna da pruzi prvu pomoc, makar da opipa puls.
-
- Aktivan član
Ne ja sam rekao da postoje neke stvari koje su u domenu doktora tj medicinskih radnika ali da ipak svako moze da nauci neke osnovne stvari kao sto su masaza srca i vestacko disanje i jos po nesto kako se recimo okrece povredjeni. Uzasava me pomisao da nam deca u skoli uce svaki rudnik u nekoj tamo tunguziji i jos gomilu stvari koje im u zivotu nece trebati a da se zivotne stvari potpuno zapostavljaju. Koliko dece zna da nesmeju vreli naglo da ulecu u bazen? VRLO MALO. Koliko ljudi sa zavrsenom srednjom skolom zna da pruzi prvu pomoc VRLO MALO.bumbar napisao:Kurs prve pomoci da, ali citam gore, pominje se neka intubacija... Intubacija ne spada u prvu pomoc... Mislim, cak i da znas kako to da izvedes, sa cim ces intubirati nekoga ko se preturi i prestane da dise na ulici...
Ja sam vidjao da zenu belu ko krec, kojoj je stalo disanje a puls moze da se oseti uz mnogo maste i sve je slabiji pokusavaju da povrate prskanem ladnom vodom , stavljanjem mirisnih pomadica pod nos i slicno.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
O da svi treba da zavrshe osnovni kurs prve pomoci!
Ali chini mi se da je to samo utopija...osim ako ja ne pokrenem tako neshto sa svojim udruzenjem gradjana...hm...dobra ideja!
Ali chini mi se da je to samo utopija...osim ako ja ne pokrenem tako neshto sa svojim udruzenjem gradjana...hm...dobra ideja!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Aktivan član
Kako mislis da izvedes takvo zlo, oduzimas deci dragoceno vreme za ucenje koja se ruda kopa u kom rudniku u Kongu zarad neke glupave prve pomoci stvarno ovaj strasnotamaraft napisao:O da svi treba da zavrshe osnovni kurs prve pomoci!

- andrija1411
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jul 29, 2011 1:44 pm
Re: Kurs prve pomoci!
Ja sam gimnazijalac, i znam koje se sve gluposti uče
Interesuje me medicina, pa sam čitao Prvu pomoć za fax... Kurs Prve pomoći sam prošao u Crvenom krstu u Nišu, i nakon toga sam dobio sertifikat koji garantuje da sam obučen da pružim prvu pomoć. Kurs košta 3500din i mislim da takve kurseve drže svake nedelje...
Inače na kursu se uče mnoge stvari kao npr.: imobilizacija, zaustavkjanje krvarenja, pregled povređenog, provera vit. funkcija, previjanje, opekotine, trovanja, ujedi zmija, ujedi insekata i naravno KPR koji se obradjuje i teoriski i prakticno. Prakticno se vežba masaža srca i ventilacija na lutki koja je prikljucena za kompjuter.
Ja sam posle završenog kursa nastavio da volontiram u C. krstu u sektoru za pružanje prve pomoći, pa sam zbog toga prošo i dodatne kurseve

Ja sam posle završenog kursa nastavio da volontiram u C. krstu u sektoru za pružanje prve pomoći, pa sam zbog toga prošo i dodatne kurseve

SVAKA PRICA IMA SVOJ KRAJ, ALI U ZIVOTU, SVAKI KRAJ JE SAMO NOVI POCETAK!
Re: Kurs prve pomoci!
Mislim da moze da se polaze u crvenom krstu...provericu pa cu ti javiti! Drugar mi je jedan od sudija u krstu za takmicenjam osnovnih i srednjih skola u Prvoj Pomoci...