Sazvakaces ti onda i ove naredne, pa sledece god. trazimo posao! A sto se spec. tice... bice muke...
Nemojte tako, gde nada da umre! Ali najbitnije je da čovek nauči da nadje lepotu i tu gde je ... u svakom trenutku. Možda mi ni ne znamo da nešto nije za nas i da nas neće učiniti srećnim.Sad se jos malo nadam, pa cu uskoro i to najverojatno prestati.
goki napisao: Rad u hitnoj mene licno ispunjava, ali znamo sta znaci specijalizacija.
pa realno govoreci neznam kakva bi nam situacija bila da su svi zakoni dobri i koliko je to moguce postici s obzirom da i najbolji zakoni imaju svoje protivnike??Jefimija napisao:Ma razumem ja sve to, ali ovde je reč o trećem licu, maloletniku koji ne može govoriti u svoje ime. Dete koje još nije izgradilo odnos prema religiji. Dete koje bi možda kad poraste odlučilo da bude ateist, budist ili šta već. Znači ovde ne govorimo o svinjetini već o ljudskom životu.
Ali gde je tu dete koje recimo ima leukemiju , i kome je neophodno transfuzija.. a roditelji po svaku cenu odbijaju lečenje.
Zakoni! Pa ne moraju svi zakoni da budu dobri, zar ne? Vremenom će i oni evoluirati.
Sad Vi mene niste razumelidrago mi je da ste razumijeli bit moga misljenja"da ne govorimo o svinjetini" s obzirom da sam naglasila da se radi o figurativnom primjeru pa me cudi da to uopste i pominjete...
Da, sad uviđam gde se stvorio razdor između nas. Ja se sa ovim ne mogu složiti. Ja smatram da je dete ličnost od svog nastanka i ne može nikom pripadati. ( iako sam sigurna da niste to baš bukvalno mislili)treca osoba..kako je vi nazivate je clan jedne obitelji...koju su predhodna dva clana i stvorila...to je njihova svojinna ukoliko sud ne odluci drugacije...
to dijete kad odraste nek bude sta god hoce ali do svoga punoljetstva ono pripada svojim roditeljima po svakoj osnovi i nije u mogucnosti samo donositi odluke..