Već sam pomislio da sam svašta nalupetao.
A onda vidim da se slažemo, da me u stvari niste demantovali:
Marihuana je neurostimulator, ali privremeni i ne stvara zavisnost, kao i neki lekovi koji se prepisuju kada je "biohemizam mozga poremecen i vraca ga (bar delimicno)u normalu! ".
Koliko razumem logiku, npr blokator blokira neki proces privremeno (dok traje dejstvo što zavisi od količine doze), a ne leči uzrok tegoba.
Da ne kažem da se od dosta takvih lekova razvija zavisnost.
Ne vidim u čemu je stvar u fokusiranju na razlike pristupa supstancama.
Ako npr kupim paradajz ili lubenicu od seljaka direktno na njivi, da li to onda nije paradajz ili je čak i droga?
Kod ugljenih hidrata ste opet napravili zamenu teza: ja sam nabrajao i napisao slatkiši, a vi objašnjavate da ugljeni hidrati nisu neurostimulatori.
Izvinjavam se ako sam bio neprecizan, ali stvar je u tome da u nekim artiklima obavezno idu štetne supstance za koje smatram da su mnogo veće zlo od marihuane.
Evo da nabrojim pa ako biste bili ljubazni da napišete o njihovoj (ne)štetnosti i eventualnom stvaranju zavisnosti (načinu dejstva u organizmu) konzumiranjem istih:
1. alkohol
2. cigarete
3. aspartam (veštački zaslađivač)
4. E621, tj monosodium glutamate, pojačavač ukusa (i do 14-15% u dodacima jelu)
5. kofein
zavisnost od marihuane ili ti trave
Re:
Ocigledno je covek nikotinski zavisnikdrbgd napisao:da li postoje administratori na ovom sajtu!!!!Ali ako zelite da zivite duze i zdravije, popusicete 1 joint..
marihuana je predvorje intravenske zavisnosti!
ne postoje lake i teske droge!

Re: zavisnost od marihuane ili ti trave
Skoro svega sam se uspio da riješim, i mogu iskreno reći da su cigare do sada bile najveći problem. Ostala je još samo ovisnost o hrani (valjda popratna pojav prestanka pušenja)