Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Problem sa kicmom...
PostPoslato: Ned Avg 17, 2008 11:04 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Avg 17, 2008 11:01 pm
Postovi: 1
2004. godine sam imala saobracajni udes, nosila sam sanc 3 nedelje, a posle 4 meseca sam pocela da imam ozbiljne probleme sa desnom rukom…tako da sam otisla na EMG, a izvestaj glasi:

Registrovane su promene koje upucuju na pretezno proksimalni nivo lezije perifernih motornih neurona radikularnog nivoa C7-C8 desno, odnosno na nivou medijalnog fasciculusa, sa blago ispoljenim znacima aksonske degeneracije navedenih korenova ili distenzije navedenog fasciculusa.

Uputili su me na MR, a medjuvremenu sam isla na terapije laserom, lampom, ne znam ni ja sta sve. U izvestaju sa MR je pisalo da je sve u redu. Vodeci se time, nisam trazila drugo misljenje…ali moji problemi su se vratili. Nisam mogla da koristim desnu ruku zbog intenzivnih bolova. Pocela sam da radim vezbe i da idem na masaze kod fizioterapeuta…znaci, ne neke relaksacione, nego su se te masaze fokusirale na ‘razbijanje fibrozita u ledjima’. Jos sam neko vreme radila vezbe, ali sam ubrzo prestala…

A moji problemi tj. bolovi su bili konstantni… U februaru ove godine sam podigla nesto teze (dete) i posle dva dana sam se nasla u krevetu. Prvo je pocela da mi trne leva strana lica, ali posle 6 sati u Urgentnom nisu uspeli da utvrde o cemu se radi. Ocigledno je kicma bila problem. Vise od 15 dana nisam mogla ni da sedim ni da hodam. Imala sam uzasno jake bolove u donjem delu kicme, a golim okom se mogao videti prsljen koji je iskocio – u visini grudi. Onda sam dobila i bol u kuku koji se spustao niz nogu…agonija. Uz duzno postovanje, doktora mi je bilo preko glave…ja umirem od bolova, a oni ne znaju sta mi je. Pristala sam da me odvedu kod nekog kiroprakticara (ne skolovan, nego covek iz naroda, sto se kaze). Vratio mi je vratne prsljenove na mesto (lice i vilica su trnuli zbog toga), i sve ostalo…nisam mogla da verujem da hodam! Ja bukvalno i nemam misice koji drze kicmu, pa sam otisla opet za mesec dana, jer se kicma vracala u prvobitno stanje…trebala bih da odem opet, ali se sada vec plasim tolikog cimanja. A sad mi je opet lose. Opet mi trne lice, posebno u lezecem polozaju…cini mi se da mi je nekoliko prsljenova ‘iskocilo’, zaboravila sam da spomenem jake bolove u levoj lopatici i ramenu (bol se sa desne premestio na levu stranu)…i sad sam prestravljena, ovome nikad kraja. Planiram porodicu (imam 26 godina), normalan zivot, a zivim kao invalid…ne smem da podignem nista teze od 2 kg.

Moje pitanje je: koja snimanja da obavim, MR ili rendgen kicme da bih znala u cemu je sad problem!? Kome da se obratim? Postoji li dugorocno resenje? Da li REKLAMA pomaze ili ne?

Zao mi je zbog duzine posta, ali sta cu…
Unapred zahvalna!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Avg 17, 2008 11:51 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
MR cele kichme!

Ako REKLAMA odgovara idite i dalje, ali preporuchujem shkolovanog kiropraktichara, ** reklama ** ili Toma Prelevic!

Ojachavanje muskulature kichmenog stuba pod hitno.

I nikako dizanje tereta, bez obzira na to koliko godina imate i koliko ste mladi, zaboravite na tovarenje, shvatite da imate ozbiljne probleme i dok ih ne sanirate nemojte se izlagati nepotrebnim rizicima i povredjivati se dodatno.

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa kicmom...
PostPoslato: Pon Avg 17, 2009 10:50 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Avg 17, 2009 10:11 pm
Postovi: 3
Savetujem Vam da se javite prof.dr.Jovicic Aci iz Bg, tel.063470088. On je jedan od zacetnika neurologije kod nas. Pri tom nije sujetan kao vecina doktora i posavetovace Vas, nakon pregleda sta dalje. MR kicme treba da uradite u N.Sadu, iskljucivo kod dr.Borisa Petrovica. Telefon MR centra je 0214721444. Cekace te rezultate nekoliko dana, ali ce oni biti iscrpni i temeljiti. To zna iz licnog iskustva i verujte da sam mesecima lutao od jednih do drugih. Nije stvar u jacini MR, u N.Sadu je 1 tesla, ali ima i od 3 tesle. vezniji je radiolog koji to zna da cita. Rezultate dva navedena doktora sam nosio u London, kod dr.Afsara i isti je sa timom radiologa potvrdio sve sto su i ova dvojica iako su u pocetku insistirali da kod njih uradim MR.
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: