licenca
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 07, 2008 8:18 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
licenca
zelim da se raspitam ima li neko predstave o prikupljanju bodova vezano za licencu tehnicara,naime mi u manjim domovima zdravlja nemamo nikakve vesti o tome koliko poena treba da ima jedan tehnicar da bi dobio licencu,to je jedno od puno pitanja koje muce.jos vaznije je to sto vecina smatra da tehnicarima nisu potrebni seminari jer u stvari nama je vazno da se poboljsa kvalitet rada i lecenja a to jako malo zavisi od nas vise je to pitanje rukovodioca ustanove u kojoj radite.drugi ne puno manji problem je sto se gro seminara odrzava u banjama gde idete o svom trosku a nase plate i nisu nesto povoljne da bi mogli da ispunimo toliko putiovanja koliko se prica da se trazi,a plus inostranstvo o tome i da ne pricamo,jos puno je pitanja koje me muce nego u nastavku o tome 

- aurora borealis
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 14, 2008 1:42 pm
Pozdrav svima na forumu !ja sam isto novi clan ,inace medicinski tehnicar-gipser,i u istoj smo konfuziji po pitanju licenci, mada sa se ja malo informisala na sajtu nase komore med. sestara i tehnicara.Koliko je meni poznato ,ove godine treba da skupimo 12 bodova,i u mojoj ustanovi se vec organizuju predavanja ,gde izlazemo svoje radove, svaki od tih radova ,aytoru donosi po 2boda,a na sajtu komore ces videti da ce jedna od mogucnosti za sticanje bodova biti i elektronski test ,kojeg jos nema.
Nadam se da sam ti bar malo pomogla.
Nadam se da sam ti bar malo pomogla.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 07, 2008 8:18 pm
odg.aurori
hvala puno na pomoci to sam cula od naseg predstavnika tek pre neki dan ali u nasoj ustanovi i dalje se nista ne radi a ne razumem o kakvim radovima je rec i kome oni trebaju ako ti kao tehnicar znas svoj posao i radis ga savesno sta ti znaci pisanje radova radices i dalje gipsanje kao i pre tog pisanja "domaceg zadatka"
http://www.kmszts.org.yu/akti/kontinuir ... kacije.pdf
Ovde su vam sve potrebne informacije o licenciranju tj KME, a što se e-mail testova KME iliti CME tiče, evo Vam svežeg odgovora od strane lekarske komore Srbije:
Postovani,
Obzirom da je Pravilnik o KME donesen od strane Ministarstva zdravlja bez uvazavanja misljenja Lekarske komore Srbije, na zalost nismo u mogucnosti da Vam pruzimo adekvatan odgovor na Vase pitanje. Obavestavamo Vas da akreditaiono telo jos nije krenulo sa radom i da na zalost nema adrese, telefona niti mejla. Jedina ustanova koja eventualno moze da Vam da odgovor jeste Ministarstvo zdravlja RS. Nadamo se promenama a do tada Va srdacno pozdravljamo,
Predsednik UO LKS
dr Zoran Bulatovic
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Živ nam bio, Veeeeeeeeeeliki........

sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Evo i dodatka od strane Ministarstva, za jo[ malo odu[evljenja:
"Postovani,
Zdravstveni savet je telo koje akredituje sve programe za kontinuiranu medicinsku edukaciju. Medjutim, kako Zdravstveni savet imenuje Skupstina na predlog Vlade Republike Srbije, zbog raspisivanja izbora i raspustanja Skupstine, to telo jos uvek nije konstituisano.
Srdacan pozdrav"
Lenka Simovic
pr sektor Ministarstva zdravlja
"Postovani,
Zdravstveni savet je telo koje akredituje sve programe za kontinuiranu medicinsku edukaciju. Medjutim, kako Zdravstveni savet imenuje Skupstina na predlog Vlade Republike Srbije, zbog raspisivanja izbora i raspustanja Skupstine, to telo jos uvek nije konstituisano.
Srdacan pozdrav"
Lenka Simovic
pr sektor Ministarstva zdravlja
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Jedva cekamo da nam Zdravstveni savet imenuje i izglasa tamo neki srednjeskolac radikal, SPS-ovac ili DSS-ovac (ma i DS-ovac ili bilo koji Kurta i Murta), koji nema veze s vezom o medicini, ali se docepao mesta u parlamentu!
O TEMPORA, O MORES!
O TEMPORA, O MORES!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Koliko vidim, i ovi do sad se nisu mešali previše u svoju struku i dat im posao... više su se nekako orijentisali ka provizijama
, nego prema katastrofalnom stanju u zdravstvu

Pa, za sada..., sa svim nasim diplomama mozemo da se ......
Ma kakav "PERFEKS"!!!!!

Ma kakav "PERFEKS"!!!!!

-
- Stalni član
- Kontakt:
Upravo kao sto uvazeni kolega Dragan i kaze - mozemo sa tim sertifikatima da se obrisemo. Oko usta, ili kako nam drago...
Ali, ne ocajavajmo, drugovi i drugarice! Samo napred, a nasi veleumni drugovi Badza, Bidza i Bulidza ce smisliti najpametnije resenje. Povesce nas oni sopstvenim putem, kakav nikad i nigde nije postojao i na kome ce nam pozavideti i Istok i Zapad! Nemamo mi sta puno da razmisljamo, na nama je da udarnicki ispunimo i prebacimo sve norme i da pogleda uprtog u svetlu buducnost sa pesmom na usnama pohrlimo u nove radne pobede.
DRUGARSKA SE PESMA ORI,
PESMA KOJA SLAVI RAD...
Ali, ne ocajavajmo, drugovi i drugarice! Samo napred, a nasi veleumni drugovi Badza, Bidza i Bulidza ce smisliti najpametnije resenje. Povesce nas oni sopstvenim putem, kakav nikad i nigde nije postojao i na kome ce nam pozavideti i Istok i Zapad! Nemamo mi sta puno da razmisljamo, na nama je da udarnicki ispunimo i prebacimo sve norme i da pogleda uprtog u svetlu buducnost sa pesmom na usnama pohrlimo u nove radne pobede.
DRUGARSKA SE PESMA ORI,
PESMA KOJA SLAVI RAD...
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Kontakt:
Indirektno vezano za licencu... Dobio sam pismo od Intesa Banke u kojoj mi, kao clanu lekarske komore, nude American Express karticu. Posto ranije nisam imao posla sa tom bankom, a i nisam jos dobio obavestenje da ispunjavam uslove za komoru, poslao sam mail Komori sa pitanjem da li imaju neki dogovor sa bankom o zajednickom poslu i da li sam ja mozda nekada ovlastio komoru da moje privatne podatke prosledjuje trecim licima. Verovatno su prezauzeti, posto jos nisam dobio odgovor
Da li je jos neko imao slicna iskustva ili ponude?

Da li je jos neko imao slicna iskustva ili ponude?
-
- Stalni član
- Kontakt:
Dobio sam i ja, ali to nije dil Lekarske komore, nego se pomenuta banka docepala nasih podataka, adresa, pa misleci: "To su lekari, oni su puni love, ajmo da ih gadjamo kao ciljnu populaciju!!!" - sad svima redom salje ponude za ovu snobovsku karticu. Snobovsku zato sto je ona, realno, korisna samo najbogatijima u drustvu i manje-vise samo za placanje u insotranstvu, a inace, malo cemu sluzi u Srbiji, a kostace svakoga ko nije dovoljno bogat da je ima "kao svetog Petra kajgana" !