Laserska korekcija vida

Sve stručne diskusije koje ne pripadaju postojećim forumima. Forum je namenjen razmeni iskustava medicinskih stručnjaka. Nije namenjen za pitanja pacijenata.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Laserska korekcija vida

Post od Majmunche »

Krajem aprila idem an lasersku korekciju vida. 14 aprila imam zakazan poslednji (u nizu) pregleda pre intervencije i na tom pregledu bi trebalo da se odlucim(o) za jednu od sledecih metoda:

1. LASIC/Intralase - ovo je ona najstarija procedura u kojoj mora laserom prvo da se napravi kao "poklopac" (flap) t.j. da se zasece povrsina oka da bi laser delovao unutra.

2. LASIC bez secenja, samo se daju kapi, nema injekcija, lakse se zaleci, itd.

3. PRK - surface ablation procedure

Oftalmolog koji ce raditi tu proceduru kaze za sada da misli da je #3 najbolje resenje za mene.

Ja bih htela da znam nesto vise o onim pratecim nuspojavama: probelima sa svuvocom oka, smanjenom nocnom vidljivoscu, itd. Sta je trenutno standard u ovoj bransi medicine, koja je najbolja procedura?

Dioptrija mi je -4.5 na oba oka, stabilna vec 3-4 godine, sa 0.25 astigmatizmom na levom i 0.75 na desnom oku (i to ce korektirati, kako mi je rekao lekar).

Bila bih jako zahvalna ako znate da me uputite na neke studije, upravo pocinjem potragu na e-medicine PubMed itd.
broca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 11, 2007 1:46 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Laserska korekcija vida

Post od broca »

moj brat je radio lasersku korekciju vida na VMA pre 20 dana.imao je dioptriju -12,5 na levom i -9 na desnom oku.Nadamo se da su uradili kako treba .on sada ne koristi ni sociva ni naocare,kaze da vidi lepo ali malo mutno i da mu je savaki dan sve bolji i bolji vid.
puno srece za OP
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Hvala puno. Ne znas slucajno koji tip je radio od ovih intervencija navedenih gore?
broca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 11, 2007 1:46 pm

Post od broca »

lasic opcija 2,ceo zahvat je trajao oko 5 min.odmah je isao kuci samo sto je morao da stavlja kapi u oci na 10 min 4 puta,kontr je bila sutra dan,pa za nedelju dana pa sledeca za mesec.kaze da svaki dan je sve bolje i bolje.ma posle diop od -12 sve je dobro.
bifidus
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 10:56 am

Post od bifidus »

Ako nije suvise intimno, interesuje me koliko kosta operacija. Nosim minus vec 10 godina, pocela sam sa - 0,75, a sada nosim - 3,25, pa, razmisljam o laserskoj korekciji.
Milan1982
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 11:02 am

Post od Milan1982 »

1800 evra za oba oka.
Krilanx
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 02, 2009 8:58 pm