Zubni kamenac i paradentoza

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
leblon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 19, 2005 12:06 pm

Zubni kamenac i paradentoza

Post od leblon »

Moim vas za pomoc, zapravo imam paredntozu u poodmakloj fazi, vecina zuba mi se klati.Zakazala bih uklanjanje kamenca ultrazvukom, ali se plasim zbog tih rasklimanih zuba, da li ce oni to izdrzati.Dajte mi savet sta da radim.....
marija glindz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 16, 2011 12:11 pm

Re: Zubni kamenac i paradentoza

Post od marija glindz »

ako vam se zubi luksiraju nemojte cistiti kamenac mislim da nece izdrzati.probajte neko vreme sa pastom za zubi PARADONTAX ili LAKALUT AKTIV,kako bi se malo zacvrstili pa onda idite kod stomatologa.mozete da uzmete i tabl.ROVAMICIN i bice vam bolje.
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Post od milanche_srb »

Nikakav rovamicin ne treba da uzimate pobogu! Jedino sto treba da uradite je da odete kod specijaliste parodontologa koji ce utvrditi stepen vase parodontopatije i u skladu sa tim koji zubi mogu izdrzati, a koji moraju napolje.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
leblon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 19, 2005 12:06 pm

Post od leblon »

Zahvaljujem se puno na odgovorima....
Shone Ds
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 28, 2012 10:16 pm

Post od Shone Ds »

Meni su desni oteceni na donjim zubima u pocetku mi je mnogo krvarilo ali sad mi je malo bolje otkako koristim paradontax pastu...ali idalje mi je mnogo nateceno...sta da radim ? plasim se da koristim konac jer su mi bas uski zubi i plasim se da ne povredim desne ako budem jako povukao...pomagajte :)
lela.bih
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 12, 2011 8:38 am

Post od lela.bih »

da li ste bili kod parodontologa, da li imate subgingivalno konkremente ????? nateceni desni je velik pojam...mora se vidjeti klinicki o cemu se tacno radi.....samo krvarenje je znak upale.....sto se koristenje konca tice....naravno da trebate da koristite kao i svaki covjek neovisno dali ima parodontalne probleme ili uske zube ili ne.....svakodnevno koristenje konca je dio oralne higijene i zahtjeva malo rucne sposobnosti pacijenta....ja bih vam za pocetak preporucila konac s voskom, dok se malo ne naviknete a poslije bez...i najbolje je da se gledate u ogledalo dok to radite....evo vam link na kojem je fino demonstrirano kako se to radi, samo polako i pazljivo : http://www.youtube.com/watch?v=UqpFsLuSDBk sretno poz
Odgovori