Zubna nadogradnja
Zubna nadogradnja
Da li je preporucljivo raditi nadogradnju zuba kome je vadjen odavno zivac, koji ponekad malo zaboli u trenu ako do njega dodje nesto vruce,a ostatak zuba, jer je polomljen do desni, duze vreme stoji zatvoren lekom koji se vec istanjio ?
Re: Zubna nadogradnja
naravno da nije preporucljivo...treba pogledati rentgenski snimak ima li kakvih apikalnih promjena, dal je zubu revizija potrebna...kakva je fraktura zuba po duzini ili po sirini....jel ispod nivoa kosti slomljen (ako je ekstrakcija) i sl. i sl.
za protetiku dolaze zubi opcenito u obzir koji su bez simptoma i koji su na rentgenskom snimku pa da kazem bez pat. promjena poz
za protetiku dolaze zubi opcenito u obzir koji su bez simptoma i koji su na rentgenskom snimku pa da kazem bez pat. promjena poz
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Feb 09, 2012 9:17 am
Molim za mišljenje u vezi sledećeg: stomatolog mi predlaže da mi od metalokeramike uradi most koji će se oslanjati na 6icu, 3ku i 2ku, a da 1ica bude kao konzola, da bude na prepustu, da se oslanja, kako on kaže - na desni. Zamolio bih nekog ko može da mi odgovori da li to tako vredi raditi jer pritisak na 1icu savija čitav most i teži da ga skine.
zdr
ja vam licno ne bih preporucila tako velik most, jer ako jedan zub ode, ode citava konstrukcija.....sta sad imate na 6,3,2??
ja vam licno ne bih preporucila tako velik most, jer ako jedan zub ode, ode citava konstrukcija.....sta sad imate na 6,3,2??
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Feb 09, 2012 9:17 am
Draga lela.bih
na 6ici, 3ci i 2ci imam sada most ali mi je problem ica koju nemam. Mislite li i dalje da ne treba tu raditi ono što sam naveo u prošlom upitu?
Unaprijed zahvalan!
Goran
na 6ici, 3ci i 2ci imam sada most ali mi je problem ica koju nemam. Mislite li i dalje da ne treba tu raditi ono što sam naveo u prošlom upitu?
Unaprijed zahvalan!
Goran
Postovani gospodine Gorane,
ako vam je sadasnji most na 6.,3.,2. u redu najbolje bi vam bilo na mjesto 1. Implantat uraditi.
U slucaju da taj most ne valja pa se mora vaditi iz nekog razloga, onda bih vam kombinaciju sa parcijalnom protezom preporucila a i dalje sam protiv tolikih mostova i ja ih ne proporucijem svojim pacijentima. poz
ako vam je sadasnji most na 6.,3.,2. u redu najbolje bi vam bilo na mjesto 1. Implantat uraditi.
U slucaju da taj most ne valja pa se mora vaditi iz nekog razloga, onda bih vam kombinaciju sa parcijalnom protezom preporucila a i dalje sam protiv tolikih mostova i ja ih ne proporucijem svojim pacijentima. poz