Zubi problem (karijes? povrsinski)
Zubi problem (karijes? povrsinski)
Ne znam tacno o cemu se radi, zubar mi je rekao da ne mogu tu nista da uradim, tj. da bi sve bilo privremeno.. Okacio sam sliku pa ako neko zna o cemu se radi i kako (i gde) to mogu da resim.. Hvala unapred!

-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Feb 04, 2006 1:04 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Hm. Naravno da moze neshto da se uradi. Suludo je da ti je neko rekao da bash nishta ne moze da se uradi i to u 21. veku. Pogotovo u ovom tvom sluchaju. Naravno da ce reshenje biti privremeno, sve je privremeno sto se stavlja u usta odnosno nishta ne traje vechno. Ovo mi lichi na laku preparaciju V klase, malo "bele plombe" i problem reshen.
Neka me neko od iskusnijih kolega ispravi ako greshim
Neka me neko od iskusnijih kolega ispravi ako greshim
ZzzzZZzzzZZzzZZZzzzZzzzzzZZZzZZZ
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Mar 24, 2007 10:23 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Meni pre lici na milolize.Mozda je bas zato taj zubar rekao da je privremeno resenje,u smislu da bilo kakav materijal da se stavi na miloliticne lezije ne stoji dugo.Milolize jesu defekt i narusavaju integritet gledji ali nisu karijesne etiologije.Olucaste i konkavnog dna i siroke ne daju dobru retenciju za ispune(brzo ispadaju )sto ne znaci da se ne trebaju zaustaviti .Moze da se pokusa sa glas jonomer cementima(alfagal daje relativno zadovoljavajuce rezultate).Srecno!