zub boli posle stavljanja "leka"

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ana1111
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 26, 2011 9:19 pm

zub boli posle stavljanja "leka"

Post od ana1111 »

Pozdrav svima,

Imam pitanje u vezi popravljanja zuba pa ako bi neko hteo da odgovori, bila bih zahvalna.

Pre par dana sam popravljala zub koji je od ranije imao plombu ali se pored te plombe pojavila i mala rupa pa sam zbog toga otisla zubaru iako me zub nije boleo. Taj zubar mi je stavio trajnu plombu medjutim do uvece tog dana zub me je jako poceo boleti i otekao je pa sam morala na hitnu da ga otvore. Nakon toga, sledeci dan sam otisla kod druge doktorke koja mi je rekla da mora da umrtvi zivac i stavila mi je neki lek za to i rekla da dodjem za dve nedelje. Rekla mi je da nece biti potrebe da zub vadi. Uradila sam i snimak zuba.

E sad, problem je sto je to bilo pre 4 dana a mene taj zub jos uvek boli a povremeno me boli i ceo obraz i vilica, mada za sada nista nije oteklo. U pitanju je gornja sestica.

I sad ja ne znam sta da radim? Da li da odem na kontrolu ranije? I sta mogu da ocekujem, da li ce mi doktorka menjati terapiju?
Ne bih zelela da izvadim taj zub, nikad do sada nisam vadila zube(sem mlecnih) a ne mogu da verujem da bi to uopste doslo u obzir kad me taj zub dok nisam dosla kod zubara nije ni boleo.
Ima li neko savet? Slicno iskustvo?
Odgovori