Zub boli pa ne boli

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
filipos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 25, 2006 11:44 pm

Zub boli pa ne boli

Post od filipos »

Pre nedelju dana osetila sam bol u zubu dok sam posle pranja ispirala usta hladnom vodom. To mi se ponavljalo posle svakog pranja sve do pre 2 dana kada je bol nestao. Zanima me da li je potrebno da odem kod zubara ili je to mozda bila sam prolazana osetljivost(ako je to uopste moguce). Hvala
tedydent
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 15, 2006 12:50 am

Post od tedydent »

U svakom slucaju,prosetajte se do svog stomatologa jer razloga za tu vrstu bola moze biti dosta.Meni se takav bol javlja,s vremena na vreme,i posto mi je to struka znam o cemu se radi-nocu skripim zubima,prilicno sam pojela grizne povrsine zuba i dovela sam sebe ,kako bi mi stomatolozi rekli u traumu,tj.na neke zube sada imam jaci i raniji kontakt ,oni ili on su vise optereceni nego drugi i trpe jaci pritisak.To je samo jedan od razloga za simptom izmedju ostalih i hladne vode.Zato sto pre do stomatologa-makar po savet,to nista ne kosta!!! :D :D Pozdrav
filipos
Novi član
Novi član

Post od filipos »

Hvala na odgovoru. Mislim da cu skoknuti:) A jel moguce da u stvari nije nista, nego samo povecana osetljivost, s obzirom da je me ne boli vise?
miminamama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am

Post od miminamama »

Moguce je; kod zenskog sveta se relativno cesto primeti osetljivost zuba vezana za ciklus, recimo, a i prodromi nekih viroza mogu da daju pojacanu osetljivost jednog ili grupe zuba, kao i neka opsta oboljenja generalno. Imala sam pacijentkinju kod koje je osetljivost na hladno na jednom ili dva (zdrava) zuba uvek prethodila nastanku afti u tom predelu, recimo.
No, sve ovo su relativno redje pojave, i - kako lepo rece koleginica - najbolje da odete na pregled.

Sve najbolje.
filipos
Novi član
Novi član

Post od filipos »

Hvala i Vama:)
Odgovori