Zub boli pa ne boli
Zub boli pa ne boli
Pre nedelju dana osetila sam bol u zubu dok sam posle pranja ispirala usta hladnom vodom. To mi se ponavljalo posle svakog pranja sve do pre 2 dana kada je bol nestao. Zanima me da li je potrebno da odem kod zubara ili je to mozda bila sam prolazana osetljivost(ako je to uopste moguce). Hvala
U svakom slucaju,prosetajte se do svog stomatologa jer razloga za tu vrstu bola moze biti dosta.Meni se takav bol javlja,s vremena na vreme,i posto mi je to struka znam o cemu se radi-nocu skripim zubima,prilicno sam pojela grizne povrsine zuba i dovela sam sebe ,kako bi mi stomatolozi rekli u traumu,tj.na neke zube sada imam jaci i raniji kontakt ,oni ili on su vise optereceni nego drugi i trpe jaci pritisak.To je samo jedan od razloga za simptom izmedju ostalih i hladne vode.Zato sto pre do stomatologa-makar po savet,to nista ne kosta!!!
Pozdrav

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am
Moguce je; kod zenskog sveta se relativno cesto primeti osetljivost zuba vezana za ciklus, recimo, a i prodromi nekih viroza mogu da daju pojacanu osetljivost jednog ili grupe zuba, kao i neka opsta oboljenja generalno. Imala sam pacijentkinju kod koje je osetljivost na hladno na jednom ili dva (zdrava) zuba uvek prethodila nastanku afti u tom predelu, recimo.
No, sve ovo su relativno redje pojave, i - kako lepo rece koleginica - najbolje da odete na pregled.
Sve najbolje.
No, sve ovo su relativno redje pojave, i - kako lepo rece koleginica - najbolje da odete na pregled.
Sve najbolje.