Zdrav zub a klima se
Zdrav zub a klima se
Sta raditi ako je zub zdrav a klima se? To je pocelo sa 20god, sad imam 26 i u medjuvremenu sam nosio fiksnu i skinuo je ali se on nije ucvrstio.
- terpsichore
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Apr 03, 2008 4:28 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Zdrav zub a klima se
da li se zub poceo klimati prije nego sto si stavio fiksnu?jovanpaj napisao:Sta raditi ako je zub zdrav a klima se? To je pocelo sa 20god, sad imam 26 i u medjuvremenu sam nosio fiksnu i skinuo je ali se on nije ucvrstio.
da li je uradjen rentgen prije stavljanja fiksne (nazalost se to jos uvijek ne radi svuda iako je state of the art!)?
- terpsichore
- Stalni član
- terpsichore
- Stalni član
- terpsichore
- Stalni član
- terpsichore
- Stalni član
Pa zar ti nisu predlozili klasicnu (mobilnu) protezu?Jeste da nije bas prijatna za nosenje i terapija nesto duze traje (mada su to stvari gde ne treba zuriti i gde brzinz cesto ima i negativne nuspojave) ali se lakse odrzava i NE OSTECUJE TOLIKO ZUBE.Ne volim da pricam napamet ali stvarno ne mogu da se setim ni jedne ortodontske anomalije gde predlazu operaciju osim drasticnih slucajeva progenije (isturenosti donje vilice) sto cini mi se kod tebe nije slucaj.
- terpsichore
- Stalni član
duboki zagrizaj se ne ispravlja mobilnom protezom. to nema smisla, i sa fiksnom ide tesko. bile su razne studije na tu temu gdje se stvarno ispostavilo da to nije preporucljivo.
a maksilofacijalni hirurzi itetako rade operacije dub. zag.
rade SVE ortodontske anomalije koje je tesko ili nemoguce ispraviti fiksnom. moja kolegica ima apertognatiju (otvoreni zagrizaj), pati se sa fiksnom vec godinama, jeste malo bolje, ali su joj sad predlozili operaciju, na sta je pristala.
a maksilofacijalni hirurzi itetako rade operacije dub. zag.
rade SVE ortodontske anomalije koje je tesko ili nemoguce ispraviti fiksnom. moja kolegica ima apertognatiju (otvoreni zagrizaj), pati se sa fiksnom vec godinama, jeste malo bolje, ali su joj sad predlozili operaciju, na sta je pristala.