Zakasnela pamet - bezmetalna keramika

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
nikolicakg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 7:37 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Zakasnela pamet - bezmetalna keramika

Post od nikolicakg »

Dobar dan,

jako rano sam ostao bez obe gornje četvorke i konačno sam rešio da to nadomestim. Takođe, obe dvojke su mi bile iskrivljene i hteo sam i njih da regulišem. Otišao sam kod stomatologa koji mi je predložio da dvojke, trojke, četvorke i petice na obe strane povežemo sa po jednim mostom. S obzirom na to da bi i dvoje i trojke bile uključene, prihvatio sam bezmetalnu keramiku.

Smatram da je most koji bi spojio trojke, četvorke i petice logično i trajnije rešenje, ali može li samo petica biti nosač za most koji bi nadomestio četvorku?? U tom slučaju, zašto bih radio bezmetalnu keramiku (200 evra krunica) na osam zuba kada bih mogao da radim samo četiri zuba tom tehnikom?

Druga alternativa bi bila da samo dvojke radim bezmetalnom keramikom, a da na metalo keramičkom mostu budu samo trojke, četvorke i petice? Ušteda bi u tom slučaju bila 800 evra... Prilažem fotografiju sa privremenim zubima kako bi članovi koji to žele mogli da sagledaju situaciju kada je vidljivost trojki, odnosno četvorki u pitanju.

http://imageshack.us/photo/my-images/696/p8220001.jpg/

Kolika bi otprilike bila razlika u boji ako bi isti tehničar, u isto vreme radio metalnu i bezmetalnu keramiku?

Mislim da još nije kasno da se predomislim pošto su mi zubi brušeni juče, a u petak smo obavili prvi pregled? Možda mogu reći da nisam imao dovoljno vremena da se konsultujem sa ukućanima i razmislim?

Hvala unapred
Odgovori