ZADNJA SANSA ZA POMOC(ZADAH)

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
03
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 23, 2009 2:06 pm

ZADNJA SANSA ZA POMOC(ZADAH)

Post od 03 »

naisao sam na dosta tema o losem zadahu ali nigde neko konkretno resenje problemam!
dakle moje problem je sledeci, imam vec jedan dug period sa losim zadahom(nekih godinu dana) nemogu ko covek da komuniciram sa ljudima i to me kosta mnogo...

bio sam kod zubara rekla je da imam savrsena usta,svi zubi su zdravi odrzavam relativno redovno higijenu usta,imam jako lepe i bele zube ali jednostavno nesto nije u redu, krajnike nemam(izvadjeni ima visegodina),stomak mi je uredu,ma sve je ok ali imam zadah!

ako neko ima neki savet sa cim da ispiram usta,neku pastu dobru bilo sta molim vas neka kaze ovako se vise ne moze!!!

unapred zahvalan!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

ispiraj usta chajem zalfije, chaj od matichnjaka, zvaci sveze listove nane i pij dosta vode i krkaj propolis kapi.

probaj i sa nekom od technosti za ispiranje usta, kupi sprej za osvezavanje daha, imash u svakom lily ili dm marketu ili u apotekama.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
03
Novi član
Novi član

Post od 03 »

hvala na odgovoru ali mislim da je to vise varijanta za trenutno uklanjanje a meni treba nesto za stalno,znaci ja sa ovim nisam imao problema do prosle godine tako da mi je ovo relativno novo

dosta su mi suva usta kao da nemam pljuvacke? jel to mozda uzrok?
Poppaea
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 23, 2009 5:21 am

Post od Poppaea »

nisam doktor ali pitacu iz licnog iskustva - da li mozda imas bele naslage na jeziku?
takodje, ako imas naslage, mozda imas kandidu u organima za varenje, nije tako strasno kao sto zvuci i mnogo veliki broj ljudi danas to ima a da nije ni svesno. izaziva sitne tegobe pa se ne primeti ali ume da izazove los dah.
03
Novi član
Novi član

Post od 03 »

da,imam definitivno i ako pri svakom pranju zuba cistim i jezik mislio sam da je to nesto sto je normalno, ipak nije, reci mi vise o toj kandidi, posto kazes iz licnog iskustva,reci mi kako se to leci?
Poppaea
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 23, 2009 5:21 am

Post od Poppaea »

ides lepo kod doktora :) ako je stvarno kandida (a ne znam da li uopste mogu da nastanu naslage bez nje) i nalazi se samo u ustima onda ce ti dati da koristis nesto tipa Nistatin/Daktanol. Ako se slucajno utvrdi da imas sistemsku kandidijazu mozda je bolje da se ne lecis lekovima nego tradicionalno (promena ishrane iz korena + neko bilje) posto ume da napravi vise stete nego koristi. Namerno ne pisem sta i kako jer ne zelim da me neko shvati 100% ozbiljno i uzme nesto na svoju ruku.

Idi bre kod doktora.

Razumem sto ljudi na forumu o zivotinjama pitaju druge za dijagnostiku ali ovo me cudi :D
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Svaka chast zubaru koji ti je rekao da imash savrsheno zdrava usta, i nije primetio kandidu na jeziku!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
03
Novi član
Novi član

Post od 03 »

da naravno da necu eksperimentisati na sebi i da cu otici kod doktora :D samo ne zelim da me setaju nego da znam sta mi se desava,nista probacu ono sve sa zalfijom itd ako se ne izlecim idem kod doktora,mozda ipak gresim za taj jezik neznam ni sam :-? ...mozda je pitanje glupo ali jbg, jel da odem kod stomatologa ili opste prakse?
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Idi lepo u laboratoriju, neka ti urade bris pa ces videti da li imas Candidu ili ne.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

kod lekara opshte prakse, da dobijes uput za lab.

Ili uradi bris privatno, nisu neke pare a pre ce biti gotovo!
micana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 8:43 am

Post od micana »

ool
vlada014
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 12:30 am

Post od vlada014 »

a, da li mozda koristis konac za zube ili ne?
sanjastanic91
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 31, 2009 3:35 pm

Post od sanjastanic91 »

ljudi i ja imam takav problem al jos malo gori imam i fixnu i sve zube zdrave i neznam zasto to uvek los zadah uvek... :(
Odgovori