Zadah iz usta

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
lenjivica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 27, 2007 11:54 pm

Zadah iz usta

Post od lenjivica »

Može li neko da mi kaže kako da se rešim neprijatnog zadaha, za koji sam sigurna da nije posledica problema sa varenjem. Zubi su mi u dobrom stanju, trudim se da redovno četkicim operem i jezik ali uzalud. Ispiram trenutno usta sa ozoseptom, ali mislim da on samo trenutno rešava problem. Šta da radim?
silveracid
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 3:11 pm

Post od silveracid »

problem ti mogu stvarati i problemi sa krajnicima i sinusima, proveri to.
ramirez
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2007 11:22 am

Post od ramirez »

problem moze biti kamenac koji se skuplja na zubima
drava
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 15, 2007 2:47 pm

jezik

Post od drava »

Sve cesce se kao uzrok loseg zadaha iz usta pominje jezik. Jezik je prilicno komplikovane konstrukcije. Duboko u pukotine jezika se uvuku bakterije koje se nedaju tako lako isterati. Kratkorocno tretiranje jakom alkoholom moze pomoci ali dugorocno niposto nije preporucivo jer nastaju jos vece pukotine i problem se time jos vise pogorsava. U tom slucaju je najbolje resenje poseta spec. za usnu supljinu.
drava
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 15, 2007 2:47 pm

jezik

Post od drava »

Sve cesce se kao uzrok loseg zadaha iz usta pominje jezik. Jezik je prilicno komplikovane konstrukcije. Duboko u pukotine jezika se uvuku bakterije koje se nedaju tako lako isterati. Kratkorocno tretiranje jakom alkoholom moze pomoci ali dugorocno niposto nije preporucivo jer nastaju jos vece pukotine i problem se time jos vise pogorsava. U tom slucaju je najbolje resenje poseta spec. za usnu supljinu.
Odgovori