na vratu
na vratu
Zdravo pisem vam iz Makedonije ..imam jedno pitanje ..napipao sam mislim neku kuglicu oko 6-7mm na levoj strani vrata (mislim da je limfni cvorcic neki )..a imam veliki broj pokvarenih zuba pa me znanima dali je moguce da se udebljala zbog toga ..radio sam krvnu sliku rezultati ok i sedimentacija ok .. doktor kaze da nemam potrebu za nikakvu zabrinutos .i kaze dok ne sredim zube da ce se to ponavljati .. interesira me neke vase misljena ..vrlo sam zabrinut .. i opet ce da napomenem da imam oko 10 -11 pokvarenih zuba a imam veliki strh od zubara ..molim vazs za neki odgovor
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
Re: na vratu
Moguce je da se limfni cvorovi uvecaju usled oboljenja zuba, sto je najverovatnije kod vas u pitanju. Normalni limfni cvorovi vrata se ne palpiraju, osim jugulodigastricnog koji se moze napipati ispod ugla donje vilice. Nikome nije prijatno da ide kod stomatologa, niti bilo kog drugog lekara, ali sto se mora mora se. Pobedite strah i resite problem!
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Re: na vratu
Hvala vam puno na odgovoru malo ste me smirili jer sam svasta procitao u mnogo se uplasio maticni doktor kaze da nemam nikakvih razlogaza strah jer nemam neke druge simptome(kako bi me uputio naalja ispitivanja) ....imam pokvareno dva umnjaka i to do korena su mi dosli dve 6tice i prednji isto tako dva zuba nagrizana mislimda imam i mali karies ..sve to od straha da odem kod zubara sam dopustio da mi sedesi i dodje do ovakvog losog stanja u koim su sadamoi zubi .....znaci mogu da oteku limfni cvorovi i od pokvarenih zuba