Vadjenje zuba...

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Neshar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm

Vadjenje zuba...

Post od Neshar »

Pozdrav svima...

Evo samo da vas pitam... vadio sam zub pre dva dana zbog bas napredovalog karijesa i sve.... to je proslo relativno ok, jaci koreni i to... bilo je krvi i sukrvice tj pljuckanja do kasno uvece, nekih 6 sati... posle me nije bolelo uopste nista, ali mi se uopste ne svidja kako izgleda...

Rekla mi je da samo to vece ne jedem nista toplo niti da ispiram usta, a da mogu hladno.... pio sam malo vode i nesto vecerao.. hladno....

Ona mi nista nije stavila tipa ne znam, gazu, tufer, bilo sta, nego mi je jednostavno rana bila otvorena...

Sad se pretpostavljam rana zatvara polako, ali sam uznemiren da ne udje neka prljavstina, da se ne inficira... pocelo je kao malo belo na desnima oko mesta gde je bio zub, kao da je upaljeno al opet sta ja znam, nisam strucan, mozda i nije to...

Recite mi jel tako treba da ide proces zalecenja posle vadjenja ili da se obracam lekarima...

Hvala....
vlada014
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 12:30 am

Post od vlada014 »

mislim da nemate razloga za brigu, proces zarastanja polako tece.
ne znam o kom se zubu radi, i koliko vam zapada hrana, ali ne bih preporucio da ispirate, ili "cackate" ranu moze da se desi da izvucete koagulum, a onda sve ispocetka, mislim na zarastanje.
ako vas nista ne boli, nemate otok, povisenu temperaturu, niste malaksali, opustite se i uzivajte! :wink:
Neshar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm

Post od Neshar »

hvala na odgovoru...

u pitanju je donja sestica...... uglavnom se trudim da jedem na drugu stranu...

ne boli me ali ima onaj neprijatan osecaj, narocito kada zvacem i "razvlacim" vilicu, i malo je oteceno oko mesta gde je bio zub, kao belicasta naslaga....( ne znam bolje da opisem) :-?
Poppaea
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 23, 2009 5:21 am

Post od Poppaea »

ta 'naslaga' je od anestezije, uvek mi se desava to. oljusti se posle par dana samo od sebe, kao da povrsinski sloj kozhe odumre (bezbolno). nisam doktor al reko da odgovorim da ti sto pre lakne :D
edit: vidim ne spominjes anesteziju, u svakom slucaju je normalno, ja sam samo pretpostavila da se to desava zbog anestezije jer svaki put imam to isto i nista ne radim bez anestezije :D
Odgovori