Vadjenje zuba-komplikacije

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Baca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 02, 2006 8:48 pm

Vadjenje zuba-komplikacije

Post od Baca »

Pre 4 dana izvadio sam cetvorku gornju levu. Prilikom vadjenja nije bilo komplikacija i nisam osecao bolove. Delovi korena nisu ostali jer je ceo zub odjednom izvadjen. Sutra dan sam dobio temperaturu 38.5 i pocelo je da me malo grebe gornje nepce i da osecam bol u glavi. Posle 24 sata pod temperaturom, izbacio sam krvni ugrusak. Nepce je ubrzo prestalo da grebe kao i da me boli glava. Sinoc su poceli opet isti simptomi samo u blazem obliku a i jutros je bilo manjih tragova sukrvice u pljuvacki. Posto sam na vadjenje zuba otisao bez simptoma bolesti, interesuje me da li je moguce da mi je vadjenje zuba nesto poremetilo?
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Re: Vadjenje zuba-komplikacije

Post od milanche_srb »

Verovatno alveolitis, treba da odete ponovo kod stomatologa kako bi se ekstrakciona rana iskiretirala pri cemu ce se stvoriti zdrav koagulum i eventualno stavila strajfna sa dexamethasone/neomycin-om ili nekim drugim medikamentima sa istim ciljem, ali to je vec na vasem stomatologu da donese odluku na osnovu objektivnog nalaza.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Baca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 02, 2006 8:48 pm

Re: Vadjenje zuba-komplikacije

Post od Baca »

Hvala na odgovoru, idem u utorak, tada radi, nadam se da će me do tada i preći.
Odgovori